Collectie urnenplaten tegels voor een urnengraf

Een urnenplaat vormt de afdekking van een urnenkelder. De urnenplaat kan bestaan uit een vierkante plaat vervaardigd van natuursteen. Wij zullen bij het ontwerp uitgaan van uw wensen, daarbij steeds rekening houdend met de geldende regels voor een urnenplaat met eventuele omranding op de begraafplaats.

Eigen uitstraling

Er kunnen tal van persoonlijke elementen aan worden toegevoegd. Daardoor krijgt de urnenplaat een geheel eigen, karaktervolle uitstraling.

Vlinder van RVS

graniet

Urnenplaat die uitgevoerd is in graniet. Op het graniet is het opschrift een mooie en degelijk vlinder van RVS geplaatst.

De vlinder staat symbool voor de onsterfelijke ziel en de kortstondigheid van het leven. Dit vanwege zijn teerheid en korte levensduur.

Bronzen grafaccessoire

bewerkt natuursteen

Stijlvolle urnenplaat waar de belettering en het sierlijke beeld is uitgevoerd in brons. We hebben de kleur van het brons aangepast aan de kleur van het natuursteen.

Om de strakke lijnen van het natuursteen te doorbreken is er in het natuursteen een rivier aangebracht. De gebogen lijnen van de rivier sluiten mooi aan bij de vormen van het bronzen beeld.

Ruim 600 voorbeelden van gedenktekens

er is veel te zien in onze inspiratietuin

Dit is de beste manier om te ontdekken wat u zou willen. Deze modellen zijn voor een natuurgetrouw beeld in de buitenlucht opgesteld en voorzien van een prijsindicatie. Alle mogelijkheden qua vormen, materiaalsoorten, bewerkingen en accessoires zijn verwerkt in kant en klare stenen.

Showroom met voorbeelden

accessoires en monumenten

Wij bieden u de mogelijkheid om meteen te bekijken hoe een accessoire staat in onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeeld grafmonumenten en urnengraven.

Boeken, harten en kussens
In onze inspiratietuin ziet u ook veel voorbeelden van boeken, harten en kussens. Deze kunnen uitstekend als urnenmonument gebruikt worden.

Glazen lettersteen

glasfusing vlinder

Op het urnengraf staat een urnenplaat met een glazen lettersteen. De kleur van het natuursteen geeft de grafsteen een warme uitstraling.

Op het glas is naast de tekst een fleurige vlinder gemonteerd. Door middel van smelt technieken heeft de vlinder van glas zijn kleur verkregen.

urnengraf met glas ontwerp

Glazen lettersteen

toepassing juiste glastechnieken

Gedenkteken waar het opschrift is geplaatst op een glazen wolk. Het opschrift is gesmolten in het glas en blijft daardoor goed leesbaar.

We maken gebruik van alle mogelijke glastechnieken zoals zandstralen, glass-fusion, buigen, lakken, lasergravure, smelten en emailleren. Door de juiste technieken te gebruiken geven we het monument precies de uitstraling die het beste bij uw wensen past.

Heel veel voorbeelden in het echt

dit achten wij van groot belang

Ons doel is u zoveel mogelijk voorbeelden in het echt te laten zien. Dit achten wij van groot belang, omdat de keuze voor een gedenkteken een blijvende keuze is voor jaren.

Een groot aantal van de voorbeelden op deze pagina treft u in onze showroom en inspiratietuin aan. In onze inspiratietuin staan ruim 600 voorbeeld grafmonumenten opgesteld.

Kleuren natuursteen

we bieden u alle mogelijkheden

Er zijn talloze natuursteensoorten. Iedere steensoort met haar eigen specifieke eigenschappen en uitstraling. Om een goede keuze te kunnen maken is het zeer belangrijk om de verschillende steensoorten in het echt te bekijken. In onze inspiratietuin ziet u alle soorten toegepast op voorbeelden van complete monumenten.

Schuin op sokkel

Op veel begraafplaatsen is het toegestaan de urnenplaat schuin op een sokkel te plaatsen, eventueel met een omranding.

Urnenplaten belettering

we adviseren verheven belettering

Vanwege de duurzaamheid adviseren wij op een urnenplaat verheven belettering te gebruiken. Deze belettering kan vervaardigd zijn van brons, maar ook van aluminium of RVS.

In brons zijn vele tinten mogelijk, door de fijnzinnige techniek van patineren. Deze techniek maakt prachtige, duurzame kleurnuances mogelijk in het brons.

Combinaties

natuursteen, glas, rvs en cortenstaal

Door materialen te combineren, kunnen ook op eenvoudige urnenplaten verrassende resultaten worden bereikt. Een glasplaat kan op natuursteen worden gemonteerd, wat zorgt voor een bijzondere uitstraling. Ook de combinatie van natuursteen met RVS is zeer stijlvol. Op onze website ziet u vele voorbeelden uit ons assortiment.

Op dit urnenmonument ziet u een fraaie toepassing van cortenstaal voor het plaatsen van het opschrift.

Natuursteen

in veel kleuren en schakeringen verkrijgbaar

Natuursteen is in veel kleuren en schakeringen verkrijgbaar, van klassiek zwart tot warm rood of stijlvol groen. Bewerkingen als zoeten, schuren, hakken, vlammen en ‘borstelen’ van het natuursteen geven het materiaal telkens een ander karakter.

Steeds zullen wij in overleg met u de materialen en mogelijkheden die er zijn combineren tot een stijlvol en harmonieus geheel. Uw wensen vormen hierbij het uitgangspunt.

Opengeslagen boek

geplaatst op sokkel

Urnengedenkteken waar het opschrift en de decoraties zijn geplaatst op een opengeslagen boek.

Een opengeslagen boek verwijst naar het boek des levens, het is een verwijzing naar het boek waarin alle daden opgetekend zijn.