Kom inspiratie opdoen in onze winkel

Grafstenen in ApeldoornInformatie over grafstenen en grafmonumenten in de buurt van Apeldoorn

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafsteen voor uw dierbare kan verzorgen in de buurt van Apeldoorn? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafstenen en grafstenen in de gemeente Apeldoorn en omgeving, zoals in Apeldoorn, Beekbergen, Beemte Broekland, Beemte-Broekland;Beemte, Hoenderloo, Hoog Soeren, Klarenbeek, Lieren, Loenen, Radio Kootwijk, Uddel, Ugchelen, Wenum Wiesel en Wenum-Wiesel;Wenum. Kom langs in onze winkel in Apeldoorn.

Inspiratiewinkel Apeldoorn Bekijk assortiment Hoe werkt het?

“Wij vonden dat het er mooi uitzag“

Ik ben met mijn moeder bij het graf geweest en wij vonden dat het er mooi uitzag. Wij willen jullie hierbij hartelijk bedanken voor de tijd die jullie namen en het hele proces van wensen tot uitvoering.

Juni 2024
Apeldoorn

“een mooie en waardevolle afsluiting“

Hierbij laat ik u namens mijn vader en mijn familie weten dat het een prachtig gedenkteken is geworden. Wij zijn erg tevreden. Ook de goede sfeer, het meedenken de adviezen en het eindresultaat zorgen voor een mooie en waardevolle afsluiting. Namens mijn vader en familie, Loraine David.

Juni 2024
Apeldoorn

“Beste Boris,“

Heel erg bedankt voor het plaatsen van het monument.Het ziet er prachtig uit. Bedankt voor jullie goede zorgen, correcte afhandeling en fijne samenwerking. Met vriendelijke groet,

Juni 2024
Zevenaar

“Wij zijn er zeer van onder de indruk“

Geachte heer/ mevrouw, Ik wil u bij Den Hollandse Gedenktekens bedanken voor de hele mooie graf monument die bij mijn dochter is geplaatst. Wij zijn er zeer van onder de indruk in positieve zin (hoe tegenstrijdig dit voor ons ook privé klinkt).

Juni 2024
Beuningen

“helemaal naar wens“

Het gedenkteken is helemaal naar wens. Precies zoals wij het in gedachten hadden. Onze dank hiervoor. Met vriendelijke groet,

Juni 2024
Nijmegen

Welke collecties leveren wij in Apeldoorn?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Apeldoorn van natuursteen

Grafstenen van natuursteen

2
Grafstenen en grafmonumenten in Apeldoorn van RVS

Grafmonumenten van RVS

3
Grafstenen en grafmonumenten in Apeldoorn van cortenstaal

Grafstenen met cortenstaal

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Apeldoorn

Grafstenen met zwerfkei

5
Grafstenen en grafmonumenten in Apeldoorn van hout

Grafmonumenten van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Apeldoorn van brons

Grafmonumenten van brons

7
Grafstenen en grafmonumenten in Apeldoorn van versteend hout

Grafstenen van versteend hout

8
Grafstenen en grafmonumenten in Apeldoorn van glas

Grafstenen van glas

Veelgestelde vragen

Ik woon niet in de buurt van een Den Hollandsche vestiging/winkel, kan ik in 1 bezoek alles regelen?
Dat is zeker mogelijk. Gezien de reisafstand is het wel zo prettig om in één bezoek zoveel mogelijk af te stemmen. Wel is het echt de moeite waard om bij ons langs te komen. Op basis van uw wensen, budget en de voorbeelden bij onze vestiging stellen wij samen met u al schetsend het gehele gedenkteken samen. De vervolgstappen, zoals het digitale ontwerp, het beletteringsvoorstel en het afstemmen van de plaatsing, kunnen we per e-mail en telefonisch met u afstemmen.
Wat kan ik verwachten bij een bezoek aan Den Hollandsche Gedenktekens?
In een prettige sfeer en in alle rust kunt u de vele voorbeelden in één van onze showrooms bekijken. U vindt er een grote selectie aan materialen, accessoires, beelden, lantaarns, beletteringsvoorbeelden en nog veel meer. In onze inspiratietuinen in o.a. Elst. Tilburg, Wezep en Rotterdam kunt u bovendien meer dan 600 van grafmonumenten in de buitenlucht bekijken. Zo krijgt u echt een representatief beeld van de mogelijkheden en als u vragen heeft, kunt u deze direct aan onze adviseur stellen.
Kan ik zelf een grafsteen laten ontwerpen?
Een mooie en persoonlijke grafsteen moet natuurlijk eerst ontworpen worden. We bieden u de mogelijkheid om vanuit uw eigen ontwerp een gedenkteken te realiseren maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het ontwerp geheel vrijblijvend en gratis door onze adviseurs te laten maken. We staan open voor al uw ideeën.
Wat is de levertijd van een grafsteen?
De levertijd van een gedenkteken wordt met name bepaald door de mate waarin het materiaal beschikbaar is. Omdat wij met natuurlijke materiaalsoorten werken die per schip worden vervoerd vanuit alle delen van de wereld, kunnen levertijden tussen de 7 en 15 weken bedragen.
Moet ik de vergunning zelf aanvragen of doet Den Hollandsche Gedenktekens dit?
Als Den Hollandsche Gedenktekens het monument plaatst, nemen wij contact op met de gemeente voor het aanvragen van de vergunning.

Een grafsteen ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

grafstenen Apeldoorn Arnhemseweg
Grafstenen Apeldoorn Arnhemseweg
Grafsteen Apeldoorn Arnhemseweg 1

Arnhemseweg Apeldoorn

Dit is de oudste Rooms Katholieke begraafplaats van Apeldoorn en is al in gebruik sinds het jaar 1872. De begraafplaats ligt midden in de bebouwde kom, maar is toch een prettige plek van rust dankzij de bomen en de ruime indeling. Bij de entree aan de Arnhemseweg staat bij de poort een karakteristieke treurbeuk. Ook hier zijn er verschillende soorten graven en asbestemmingen waaronder familiegraven, grafkelders, urnengraven en kindergraven. Kortom, veel mogelijkheden voor een persoonlijk grafmonument of urnenmonument.

Arnhemseweg
7331 BM Apeldoorn
grafsteen Apeldoorn Begraafplaats Soerenseweg Apeldoorn

Begraafplaats Soerenseweg Apeldoorn

De Algemene begraafplaats in Apeldoorn met zijn herkenbare en karakteristieke entree is meer dan 100 jaar oud en tevens aangemerkt als rijksmonument. De hoofdingang van de begraafplaats is aan de Soerenseweg. Het park biedt plaats diverse soorten grafstenen, grafmonumenten en kindergraven en daarnaast zijn er veel soorten asbestemmingen mogelijk, zoals een urnengraf in een bos of urnentuin, urnenkelder, strooivelden of bijplaatsen van een urn op een bestaand graf. Ook vindt u op het terrein een aula met 50 zitplaatsen. Verder zijn er op de begraafplaats veel bijzondere grafmonumenten te zien.

Zandloperweg
7314 JW Apeldoorn

Grafstenen Begraafplaats Soerenseweg Apeldoorn

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafplaats Soerenseweg Apeldoorn

grafmonument Apeldoorn Haagwinde
Grafstenen Apeldoorn Haagwinde
Grafsteen Apeldoorn Haagwinde 1

Haagwinde Apeldoorn

Midden in de wijk Zevenhuizen in het noordoostelijke deel van Apeldoorn vindt u de jongste Rooms-Katholieke begraafplaats van de stad. Begraafplaats Haagwinde ligt achter de Teresiakerk en kunt u eenvoudig bereiken via de Sluisoordlaan of de Zilverschoon. Het is een compacte begraafplaats dat actief wordt onderhouden door een enthousiaste groep vrijwilligers. Op de begraafplaats zijn naast diverse begraafmogelijkheden ook asbestemmingen, zoals het verstrooien van as of een bijzetting in het columbarium. De grafmonumenten zijn aan weerskanten van het middenpad in rechte rijen opgesteld.

Haagwinde
7322EK Apeldoorn
grafmonumenten Apeldoorn Oude Beekbergerweg
Grafmonument Apeldoorn Oude Beekbergerweg
Grafmonumenten Apeldoorn Oude Beekbergerweg 1

Oude Beekbergerweg Apeldoorn

De Rooms-Katholieke begraafplaats aan de Oude Beekbergerweg in Apeldoorn maakt deel uit van de Emmaüsparochie in Apeldoorn. Het terrein werd geopend in 1924 en in 2013/2014 is de begraafplaats een stuk uitgebreid. Op dit nieuwe deel zijn diverse plekken voor het plaatsen van een urn en een strooiveld toegevoegd. De begraafplaats biedt daarnaast, plaats voor famliegraven en kindergraven en grafkelders, waarbij de grafmonumenten zijn gerangschikt in rechte rijen en vakken..

Oude Beekbergerweg
7333AE Apeldoorn
grafstenen Beekbergen Beekbergen

Beekbergen

Begraafplaats Beekbergen is een relatief oude begraafplaats. Deze bosrijke begraafplaats is begin 1800 aangelegd buiten de bebouwde kom van het dorp. Het terrein is gemakkelijk te bereiken via de Koningsweg, net ten zuiden van Beekbergen in de gemeente Apeldoorn. De begraafplaats geeft onder meer algemene graven, kindergraven en particuliere graven uit. Er is ook een aula met een maximum van 25 zitplaatsen. Deze aula dient ook als ontvangst- en condoleanceruimte.

Koningsweg
7361TB Beekbergen

Grafstenen Beekbergen

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Beekbergen

grafsteen Hoenderloo NH Begraafplaats Hoenderloo

NH Begraafplaats Hoenderloo

Deze begraafplaats is te vinden tussen de dorpjes Hoenderloo en Miggelenberg, gelegen aan de Heldringsweg naast het gelijknamige kerkje, de Heldringkerk. De begraafplaats is gevestigd, net buiten het dorp in een landelijk gebied met zowel bossen als weilanden.

Heldringsweg
7351 BE Hoenderloo

Grafstenen NH Begraafplaats Hoenderloo

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op NH Begraafplaats Hoenderloo

grafmonument Hoog Soeren Natuurbegraafplaats Westerwolde/Assel

Natuurbegraafplaats Westerwolde/Assel Hoog Soeren

Natuurbegraafplaats Westerwolde ligt midden in de bossen op de Veluwe vlakbij het buurtschap Assel. Deze begraafplaats wordt gezien als de eerste natuurbegraafplaats in Nederland, maar het is lang geleden ontstaan als een familiebegraafplaats rondom een kleine kapel. De oude kapel staat er nog steeds. De begraafplaats is groter dan het in eerste instantie lijkt, want op het terrein zijn ongeveer 1800 graven. De begraafplaats kunt u bereiken via de Alverschotenseweg tussen het buurtschappen Assel, Radio Kootwijk en Hoog Buurlo. Uitstrooien van as kan niet op deze begraafplaats, maar het is wel mogelijk om een urn te begraven. Het is bovendien mogelijk om een zwerfkei als grafmonument op deze begraafplaats te plaatsen.

Alverschotenseweg
7346 AL Hoog Soeren

Grafstenen Natuurbegraafplaats Westerwolde/Assel Hoog Soeren

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Natuurbegraafplaats Westerwolde/Assel Hoog Soeren

grafmonumenten Loenen Loenen NH
Grafmonument Loenen Loenen NH
Grafmonumenten Loenen Loenen NH 1

Loenen NH

De begraafplaats bij de Nederlands Hervormde kerk in Loenen bevindt zich achter het kerkgebouw. Het is een rustig gelegen hof, vol met hoge bomen, maar het is erg overzichtelijk omdat het verder niet heel groot is. De kerk en de begraafplaats hebben een lange historie, want in 1660 werd al het eerste kleine kerkhof in gebruik genomen. In 1891 is de begraafplaats uitgebreid en zijn de huidige, monumentale, muur met hek en de toegangspoort toegevoegd. Naast de graven zijn er ook urnenkelders en is er een bijzonder gedeelte ingericht voor kindergraven.

Beekbergerweg
7371 ET Loenen
grafstenen Loenen Nationaal Ereveld Loenen

Nationaal Ereveld Loenen

Groenendaalseweg
7371 EZ Loenen
grafsteen Loenen Rooms Katholieke Begraafplaats Loenen

Rooms Katholieke Begraafplaats Loenen

De Rooms-Katholieke begraafplaats Loenen ligt aan de Hoofdweg in gelijknamige plaats. Het kerkhof ligt bij de Antonius Abtkerk aan de noordkant van Loenen en de kerk en begraafplaats horen bij de HH. Franciscus en Clara parochie. De begraafplaats biedt plaats aan 465 graven.

Hoofdweg
7371 AE Loenen

Grafstenen Rooms Katholieke Begraafplaats Loenen

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Rooms Katholieke Begraafplaats Loenen

grafmonument Uddel Algemene Begraafplaals Uddel
Grafmonumenten Uddel Algemene Begraafplaals Uddel
Grafstenen Uddel Algemene Begraafplaals Uddel 1

Algemene Begraafplaals Uddel

De gemeentelijke begraafplaats in Uddel is een relatief jonge begraafplaats, die in de jaren '60 is aangelegd. De compacte begraafplaats ligt in een rustige omgeving te midden van hoge bomen aan de rand van het bos. De entree vindt u aan de Heegderweg. Op de begraafplaats diverse soorten graven beschikbaar, zoals algemene graven, kindergraven en particuliere graven. Als asbestemming kan er gekozen worden voor asverstrooiing op het strooiveld of op een graf of voor bijzetting van de urn in een graf.

Heegderweg
3888 MD Uddel
grafmonumenten Ugchelen Begraafplaats Heidehof

Begraafplaats Heidehof Ugchelen

De grootste begraafplaats in de gemeente Apeldoorn is Heidehof, in het dorpje Ugchelen ten zuiden van Apeldoorn. De begraafplaats is iets nieuwer dan de algemene begraafplaats en dateert uit 1940. Er is veel parkeergelegenheid aanwezig en vanaf de parkeerplaats biedt een lange statige oprijlaan toegang tot de bosrijke begraafplaats. Er zijn veel soorten graven en asbestemmingen te vinden, zoals algemene graven, kindergraven, particuliere graven en columbaria, diverse soorten urnengraven, strooivelden. Daarnaast bevat de begraafplaats ook een Rooms-Katholiek en Islamitisch gedeelte.

Engelanderholt
7339 BX Ugchelen

Grafstenen Begraafplaats Heidehof Ugchelen

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafplaats Heidehof Ugchelen

grafstenen Ugchelen Crematorium Heidehof

Crematorium Heidehof Ugchelen

Er is een ruime mogelijkheid tot het gratis parkeren van een auto op het terrein.

Engelanderholt
7339 BX Ugchelen
grafsteen Wenum Wiesel Algemene Begraafplaats Wenum - Wiesel

Algemene Begraafplaats Wenum - Wiesel Wenum Wiesel

Iets ten noorden van Apeldoorn bevindt zich de algemene begraafplaats van Wenum - Wiesel. De ruim opgezette begraafplaats is gesticht in 1940. Er zijn speciale afdelingen aanwezig voor kindergraven, algemene graven en particuliere graven. Daarnaast zijn er ook diversen asbestemmingen, zoals urnenkelders en een strooiveld. Mooie aspecten van deze begraafplaats zijn de landelijke ligging en de bosrijke uitstaling.

Ramsbrugweg
7345 DW Wenum Wiesel

Grafstenen Algemene Begraafplaats Wenum - Wiesel Wenum Wiesel

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Algemene Begraafplaats Wenum - Wiesel Wenum Wiesel

Begraafplaatsen in de omgeving van Apeldoorn

Staat de begraafplaats die u zoekt er niet bij? In sommige gevallen is de begraafplaats nog niet bij ons geregistreerd. Desondanks plaatsen wij niet alleen in de buurt van Apeldoorn maar op alle begraafplaatsen in Nederland, België en in de grensstreek van Duitsland en zijn bekend met de desbetreffende regelgeving.