Zwerfkei grafmonumentenAl mogelijk vanaf 1.100,-

Over de collectie Zwerfkei als grafsteen

In onze keientuin kunt u honderden exemplaren bekijken. Iedere steen is uniek, heeft een eigen vorm, textuur en kleurpatroon. Om u een idee te geven van de mogelijkheden, ziet u op deze pagina veel verschillende voorbeelden van grafmonumenten met zwerfkeien. Onze adviseur helpt u graag in onze winkel om met uw ideeën en wensen een passend en persoonlijk ontwerp te maken.

  • Keuze uit honderden unieke keien
  • De stenen komen onbewerkt direct uit de natuur
  • U zoekt zelf een mooie steen of kei uit
  • De keien zijn duurzaam en eerlijk gewonnen
  • Samen geven we het complete gedenkteken vorm
Zwerfkei als grafsteen met cortenstaal
zwerfkeien tuin keien bekijken en kopen

Grootste keientuin van Nederland…

zwerfkeien tuin keien bekijken en kopen

en andere natuurlijke monumenten…

zwerfkeien tuin keien bekijken en kopen

u kunt zelf uitkiezen

Alle keien op deze pagina

zijn uitgezocht in onze keientuin

Alle voorbeelden van keien en ruwe stenen die u ziet op deze pagina zijn zelf door de nabestaanden uitgezocht in onze keientuin.

Daarna hebben we samen met de nabestaanden de rest het gedenkteken vormgegeven en ingericht. Laat u inspireren door onze voorbeelden.

Vraag prijsinformatie aan

Cortenstaal

omranding en belettering

Cortenstaal wordt vaak gekozen vanwege de prachtige, roestkleurige uitstraling van het metaal.

In tegenstelling tot wat de roestkleur wellicht doet vermoeden, is het materiaal cortenstaal zeer weervast. Cortenstaal kent een zeer lange levensduur en gaat wel tien keer langer mee dan gewoon staal.

Vraag prijsinformatie aan

De steen moet u aanspreken

de vorm, soort steen en kleur

De vorm, soort steen en kleur moet u aanspreken. Het allerbelangrijkste is dat u een goed gevoel heeft bij de steen.

Wij kunnen de onbewerkte steen daarna eventueel voor u bewerken en decoraties aanbrengen.

Vraag prijsinformatie aan

Elke kei is uniek

gevormd door de natuur

Zwerfkeien en brokken steen worden vaak als gedenksteen gebruikt. Deze vaak onbewerkte stenen worden gevormd door de natuur. Eeuwenlang hebben ze weer en wind moeten doorstaan.

De ene steen is glad geworden doordat deze aan de grens van een stroomversnelling heeft gelegen, de ander is gewoonweg ruw omdat deze is afgebrokkeld. Dat is wat elke zwerfkei uniek maakt en een eigen karakter geeft.

Prijs vanaf: € 950

Keien grafmonument

RVS omranding

Natuurlijk grafmonument met zwerfkeien die geplaatst zijn binnen een omranding van RVS. Het opschrift is geplaatst op een glazen gedenkplaatje.

Een ander alternatief is om de belettering in brons uit te voeren en op de steen te plaatsen, op de glazen letterplaat is dan bijvoorbeeld een foto of spreuk te plaatsen.

Vraag prijsinformatie aan

Rustige neutrale kleuren

omranding van leisteen

Harmonieus zwerfkeien grafmonument waar de vorm van het glas is aangepast aan de zwerfkei. Het versmolten opschrift is goed leesbaar en steekt prachtig af tegen het glas.

Door de omranding in leisteen uit te voeren behoudt het gedenkteken zijn natuurlijke karakter. Het natuurlijke karakter wordt eveneens versterkt door het liggende gedeelte te vullen met sierstenen en sierkeien.

Vraag prijsinformatie aan

Cortenstaal en zwerfkeien

fraaie combinatie

Cortenstaal vormt een fraaie combinatie met natuurlijke stenen. We ontwerpen samen met u een passende en fraai gevormde cortenstalen letterplaat.

Alle natuurlijke stenen zijn uniek van vorm, structuur en kleur. U zoekt zelf rustig in onze tuin een mooie steen uit die u aanspreekt en goed vindt passen.

Vraag prijsinformatie aan

Persoonlijk maken met accessoires

wat bij u past en wat u mooi vindt

Op zwerfkeien kunnen verschillende accessoires geplaatst worden om het geheel een persoonlijke tint te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan symbolen, een foto, een bronzen vogeltje, een vlinder…

Precies wat bij u past en wat u mooi vindt. Kijk ook eens in het online overzicht grafmonumenten voor andere combinaties en mogelijkheden.

Vraag prijsinformatie aan

Zwerfkei van aventurijn

bronzen zonnebloem

Grafmonument met een grafomranding van cortenstaal. Als letterplaat is er gekozen voor een zwerfkei van aventurijn met een zonnebloem van gepatineerd brons. De graflantaarn en vaas zijn ook van brons.

Den Hollandsche heeft bij dit monument ook de grafbedekking verzorgt waardoor het na het plaatsen meteen een prachtig totaalplaatje is.

Vraag prijsinformatie aan

Altijd iets moois

voor een relatief laag budget

Een mooi monument hoeft niet per se duur te zijn.

We kunnen door creatief te zijn altijd iets moois en passend maken voor een relatief laag budget. Het gaat tenslotte om de juiste combinatie van kleur, materiaal en vorm.

Samen met de letters en accessoires moet dit schoonheid rust en eenheid uitstralen.

Prijsinformatie grafstenen

Wel of geen omranding

een persoonlijke keuze

Naast het afbakenen van het graf zorgt de omranding er voor dat het graf netjes blijft. Door de ruimtelijke begrenzing blijven materialen zoals steentjes, split, tuinaarde en boomschors maar ook de beplanting binnen de omranding van het grafmonument.

Het wel of niet toepassen van een omranding is een persoonlijke keuze.

Vraag prijsinformatie aan

Zandstralen en inschilderen belettering

afhankelijk van de structuur

Indien de structuur en het oppervlak van de zwerfsteen het toelaat dan kan het opschrift in de zwerfsteen worden gezandstraald. Daarna wordt het opschrift in de gewenste kleur ingeschilderd.

Ziet u een mooie steen en toepasselijke zwerfsteen in onze inspiratietuin, dan kan onze adviseur u hierover direct advies geven.

Vraag prijsinformatie aan

Zwerfkei met vogeldrinkbakje

met de hand bewerkt

De zwerfkeien komen direct uit de natuur. De stenen worden gevonden in rivieren en rivierbeddingen. We selecteren de stenen zelf op geschiktheid voor gedenktekens, de vorm, het formaat en de uitstraling moet natuurlijk goed passen.

In de geschikte stenen wordt er op ambachtelijke wijze een vogeldrinkbakje aangebracht.

Vraag prijsinformatie aan

Bronzen tekstplaatje

tekst en afbeelding

Zwerfkei als grafsteen met een bronzen plaatje voor het opschrift.

Samen met u bepalen we het formaat, de eventuele decoratie of afbeelding en de positionering van de tekst op het bronzen plaatje. U krijgt tips en advies over wat het beste bij uw wensen past.

Vraag prijsinformatie aan

Toepassing soortgelijke keien

zwerfsteen en omranding

Zwerfstenen gedenkteken waar de grafomranding en gedenksteen uit soortgelijke keien bestaat.

Op de vlakke delen van de keien is het ook mogelijk een tekst te zandstralen. De beplanting en de stokken geven het geheel een natuurlijk aanzien.

Vraag prijsinformatie aan

Eigen ontwerp

grafsteen versteend hout

Op basis van hetgeen u aanspreekt, ontwerpen wij een passend en mooi grafmonument.

Dit kunnen kleine aanpassingen of aanvullingen aan een ontwerp zijn of een volledig ontwerp op maat.

Vraag prijsinformatie aan

Versteend hout

eigen vorm en kleur

Versteend hout vormt voor velen een mooie verbinding tussen de historie van de wereld, het leven hier op aarde en het herdenken van onze naasten. De stammen hebben elk hun eigen vorm, verhaal en kleur. Net als wij mensen en niet een is er gelijk.

Versteend hout is gefossiliseerd hout. Het hout is maar liefst 22 miljoen jaar oud, maar met een hardheid van 7 even hard als bijvoorbeeld graniet geworden.

Vraag prijsinformatie aan

Zwerfkei als grafsteen

gezandstraalde belettering

Den Hollandsche heeft er bewust voor gekozen een duurzaam verfsysteem te hanteren. Er wordt gebruik gemaakt van een primer met afwerklagen.

Bij Den Hollandsche worden maar liefst 4 a 5 lagen verf aangebracht en dus niet de gebruikelijke 1 a 2 lagen. Door dit alles garanderen wij de kwaliteit van de kleuren.

Vraag prijsinformatie aan

De beplanting op en rondom het gedenkteken

wij helpen u bij het maken van de juiste keuzes

Bij beplanting op graven is, ondanks de beperkte ruimte, veel mogelijk. Daarbij kunt u denken aan een seizoens- of vaste beplanting, of een combinatie daarvan. Het is moeilijk om een goede plantenkeuze te maken. De grafbeplanting groeit te hard of wil juist niet groeien, omdat de grond te nat is of te droog.

Dit probleem willen wij u graag besparen door te helpen bij het maken van de juiste beplantingskeuze.

Vraag prijsinformatie aan

Natuurlijk en persoonlijk

een zwerfkei als grafmonument

Een kei als grafmonument is natuurlijk en persoonlijk. De steen is door de natuur gevormd en heeft een eigen uitstraling en karakter. De steen spreekt u aan, de vorm, structuur, afmeting en kleuren, dit maakt een zwerfkei als grafsteen erg persoonlijk.

Alle grafmonumenten met natuurlijke stenen worden door onze ontwerper samen met u vormgegeven. Hierbij zorgen wij voor een harmonieus geheel met de beplanting, belettering en eventuele bewerkingen en accessoires.

Prijs vanaf: € 950

Zwerfkei gedenkteken

vlinder en tekstplaat van RVS

Op de steen is een vlinder van RVS geplaatst. Het letterplaatje is eveneens in RVS uitgevoerd.

Vastzetten grafaccessoires
Kleine accessoires kunnen gemakkelijk kwijtraken of weggenomen worden. Daarom zetten wij alle accessoires, van groot tot klein zeer solide vast.

Vraag prijsinformatie aan

Bronzen belettering op een ruwe steen

blijvend mooie uitstraling

Brons is een veel toegepaste manier van beletteren. Het brons heeft diverse kleuren en kan van extra afwerkingslagen worden voorzien, dit worden patinalagen genoemd. Hierdoor kan het brons op een passende manier gecombineerd worden met natuursteen.

Den Hollandsche heeft ervoor gekozen om alleen gebruik te maken van top kwaliteit brons. Dit brons bestaat uit een legering van koper en ongeveer 30% tin. Deze hoeveelheid tin zorgt voor blijvend mooie uitstraling.

Vraag prijsinformatie aan

Foto of tekst

glazen letterplaat

Wij bieden u alle mogelijkheden van een kleine foto in porselein tot levensgrote afbeeldingen op glas.

Naast porselein en glas zijn er meer mogelijkheden zoals het aanbrengen van een persoonlijke afbeelding in natuursteen of RVS, een silhouet in cortenstaal of een beeld van brons.

Vraag prijsinformatie aan

Natuurlijke grafstenen

meer voorbeelden

Op deze pagina ziet u voorbeelden van gedenktekens waarbij voornamelijk zwerfkeien zijn toegepast.

Op de pagina natuurlijke grafstenen ziet meer voorbeelden van ruw en onbewerkt natuursteen.

Vraag prijsinformatie aan

Decoraties en accessoires bekijken

inspiratietuin en showroom

Om u zoveel mogelijk te helpen bij uw keuze en het kiezen gemakkelijker te maken, zijn onze showroom en inspiratietuin voorzien van allerlei voorbeelden en toepassingen van persoonlijke ideeën.

U kijkt rustig en ongestoord rond en wanneer u vragen heeft, kunt u deze direct stellen aan onze adviseurs.

Vraag prijsinformatie aan

Prijsinformatie

zwerfkei of ruwe steen gedenkteken

De totstandkoming van de prijs voor een grafmonument is voor ieder model verschillend. De prijs is namelijk afhankelijk van uw persoonlijke keuzes. Hierbij kunt u denken aan het wel of niet toepassen van een omranding, het soort belettering en bijvoorbeeld het toepassen van accessoires.

Nadat u een steen heeft uitgezocht bespreken we uw wensen, maken we samen met u gratis een ontwerp en ontvangt u meteen een inzichtelijke prijsberekening.

Vraag prijsinformatie aan

Zwerfkei uitzoeken en gratis ontwerp

Nadat u een zwerfkei heeft uitgezocht maakt onze creatieve ontwerper maakt geheel vrijblijvend en gratis voor u een persoonlijk ontwerp.

Uitproberen belettering en grafaccessoires
In onze tuin kunt u direct de belettering en grafaccessoires uit onze showroom uitproberen op de door u geselecteerde kei of natuurlijke steen.

Het ontwerp en de voorbeelden in het echt geven u goed inzicht hoe het monument er uit gaat komen te zien.

Een mooi natuurlijk gedenkteken uitzoeken en samenstellen

  • U zoekt een kei of steen uit en bekijkt wat u mooi vindt in onze inspiratietuin- en winkel.
  • Samen met u bekijken we wat u mooi vindt en ontwerpen een mooi gedenkteken.
  • Meteen na het ontwerpen krijgt u inzicht in de prijs inclusief alles. Er komen geen kosten meer bij.
  • Zodra u het ontwerp heeft goedgekeurd en u geeft akkoord op de opdracht, gaan wij voor u aan de slag.
  • Met de grootste zorg en aandacht vervaardigen wij het gedenkteken en verzorgen de plaatsing.
inspiratietuin grafmonumenten den Hollandsche Gedenktekens 5 locaties

Stap 1

Oriënteren

Rustig en op uw gemak bekijkt u de honderden stenen en keien in onze tuin. Elke steen is uniek en heeft een eigen vorm en structuur.zwerfkei natuurlijk grafmonument uitzoeken inspiratietuin

Stap 2

Uitzoeken van de steen

Ziet u een steen die u aanspreekt en goed vindt passen dan reserveren we die steen meteen voor u.inspiratietuin natuurlijke gedenktekens zelf belettering uitproberen

Stap 3

Samenstellen

U kunt zelf of samen met een adviseur grafaccessoires en belettering uit de winkel meenemen om te bekijken hoe het staat.

inspiratietuin grafmonumenten lay-out complete gedenkteken

Stap 4

U ontvangt per e-mail een lijntekening

Aan de hand van de zwart-wit lijntekening controleert u eenvoudig de teksten en de indeling van het gedenkteken.

puur natuur collectie adviseur ontwerper Karin Muller
085-303 53 14
Karin Muller

Welkom in de grootste keientuin van Nederland

“U bent van harte welkom om bij ons binnen te lopen. We adviseren wel om een vrijblijvende afspraak te maken. Zo weet u namelijk zeker dat een adviseur alle tijd heeft om u te helpen met uw vragen en wensen.

Het is geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen.”

Maak een afspraakStel gerust uw vraag