Grafsteen voor een kind

Het vinden van een passende grafsteen voor een kind is erg lastig, en veelal emotioneel. Meestal gaan wij samen met de ouders of andere familie zitten om samen een ontwerp te maken. We maken monumenten voor kinderen in uiteenlopende materialen zoals glas, steen of RVS. Het belangrijkste is dat het mooi wordt, en dat het duurzaam is.

foto 1

Kindermonument voor jongen

De favoriete film en helden van het overleden kind kunnen worden vertaald naar glas. De kleuren zijn zeer duurzaam. Ook de rand is gemaakt van blauw glas.

Kindermonument voor jongen foto 1

Kindergrafstenen

grafsteen voor een kind met een glasfusing slang. De glazen bloemetjes zijn gemonteerd op rvs pennen die licht schommelen als het waait. Het opschrift is door middel van emaille op de glasplaat aangebracht en zal nooit meer vervagen. Dit kindergrafje is te bezichtigen in onze showtuin.

Kindergrafstenenfoto 1
Kindergrafstenen foto 1
Kindergrafstenen foto 2
Kindergrafstenen foto 3
Kindergrafstenen foto 4
Kindergrafstenen foto 5
Kindergrafstenen foto 6

Lief gedenkteken voor een baby of peuter

Het verlies van een kind is vaak niet met woorden te beschrijven. Bij het ontwerp van een gedenkteken houden we hier rekening mee en proberen juist met beelden iets te vertellen. Het gaat bovendien niet alleen om de beelden die in een gedenkteken worden verwerkt, maar om de hele uitstraling. Het kleur- en materiaal gebruik spelen hierbij een belangrijke rol. Dit gedenkteken is ontworpen voor een heel jong kind en is daarom gemaakt van zacht aanvoelende materialen en zachte kleuren. Het natuursteen waarvan op beeld van het beertje rustend op de maan is gemaakt is Frans kalksteen. Kalksteen is een poreuze steensoort dat aan het oppervlak zacht aanvoelt en een zachte kleur met een matte afwerking. Ook de omranding is van deze soort gemaakt. Onder het beertje, nog net op het staande deel, is plek voor een opschrift en hier is met een verheven letter de naam toegevoegd. De datum en de persoonlijke boodschap zijn juist weer verdiept in het steen gemaakt en met blauwe lak ingeschilderd. Op de iets bredere omranding van de voorzijde is een blauw glasplaatje op vier rvs pootjes bevestigd, waarop een zelfgekozen afbeelding is aangebracht in wit emaille. Hier is gekozen voor een voet- en handafdruk. Voor een frisse uitstraling is het grafje verder bedekt met glasparels in verschillende blauwe tinten.

Helaas is deze tint blauwglas niet meer te verkrijgen, we hebben wel een mooi alternatief.

Lief gedenkteken voor een baby of peuter foto 1
Lief gedenkteken voor een baby of peuter foto 1
Lief gedenkteken voor een baby of peuter foto 2
Lief gedenkteken voor een baby of peuter foto 3
Lief gedenkteken voor een baby of peuter foto 4
Lief gedenkteken voor een baby of peuter foto 5

Grafsteen kindje met glas en natuurlijke steen

Rustige en zachte kleuren bepalen de sfeer in dit bijzondere kindergrafmonument. Er is zowel natuursteen als glas gebruikt. De omranding is geheel van natuursteen in een grijze kleur en daarbinnen is het graaf deels bedekt met rozenkwarts en deels met beplanting. Het matte oppervlak van het natuursteen versterkt de zachte uitstraling, maar ook de licht ruw gehakte zijden zorgen voor een fraai detail. Het staande deel bestaat uit een ruwe steen met een lichtgrijze textuur, waarop het oranje-zwarte glazen vlindertje een mooie plek heeft gevonden. Voor de steen is op speelse hartvormige RVS houders de matte glasplaat geplaatst en deze heeft een fraaie ijsblauwe matte kleur met daarop, naast de opschriften in wit emaille, een schildering van bloemetjes, gras en hartjes.

Kindergraf met glas en natuurlijke steenfoto 1
Grafsteen kindje met glas en natuurlijke steen foto 1
Grafsteen kindje met glas en natuurlijke steen foto 2
Grafsteen kindje met glas en natuurlijke steen foto 3