Urnengraf van glasglazen urnenmonumenten

Glas is transparant en kan op vele manieren worden bewerkt. Een belangrijk verschil met natuursteen is dat er onbeperkt veel mogelijkheden zijn qua kleur. Glas kent heel veel verschillende technieken zoals; glasblazen, glasbuigen, glasfusing (samensmelten) etc. Hierdoor bestaat de mogelijkheid een compleet eigen ontwerp te maken.

Inspiratie opdoen

Op deze pagina vindt u ter inspiratie verschillende overzichtsfoto’s ter inspiratie om het monument van uw keuze nóg specialer te maken.

Urnengraf van glas bekijken

inspiratie en ideeën opdoen

Er zijn veel mogelijkheden in het vervaardigen van een persoonlijke grafsteen.

In onze monumententuin grafstenen vindt u alle mogelijkheden naast elkaar opgesteld in de buitenlucht. U kunt in alle rust rondkijken en ideeën opdoen.

Urnengraf van glas

glasfusing vlinder

Op het urnengraf staat een urnenplaat met een glazen lettersteen. De kleur van het natuursteen geeft de grafsteen een warme uitstraling.

Op het glas is naast de tekst een fleurige vlinder gemonteerd. Door middel van smelttechnieken heeft de vlinder van glas zijn kleur verkregen.

Glazen gedenkplaatje

sierlijke RVS band

De RVS band op dit urnengraf is sierlijk rond het glas gebogen. De tint van het glas past goed bij het RVS en het natuursteen geeft het monument een moderne en eigentijdse uitstraling.

De gebruikte materialen maken het monument nagenoeg onderhoudsvrij.

Vormgeving en ontwerp

veel ervaring

Ieder monument wordt door onze specialisten in ons atelier vervaardigd: het ontwerp, de vormgeving, de glasbewerking en het aanbrengen van tekst.

Den Hollandsche produceert en levert reeds vele jaren grafmonumenten uitgevoerd in glas of met glazen onderdelen. Hierdoor beschikken wij over specialistische kennis omtrent het duurzaam en vakkundig toepassen van glas.

Persoonlijk ontwerp

afbeeldingen en foto’s

Wij maken steeds meer gebruik van afbeeldingen en foto’s om een grafmonument een persoonlijke uitdrukking te geven.

Een persoonlijk monument zegt iets over de overledene en roept herinnering op. We ontwerpen samen met u een mooi monument waarbij we door de juiste materialen toe te passen het monument die uitstraling geven die zowel goed bij u als bij uw dierbare past.

Inspiratietuin gedenktekens

ontdek alle mogelijkheden

Honderden bijzondere grafstenen geven u een persoonlijke indruk van de mogelijkheden voor een grafmonument.

Juist doordat de grafstenen in de buitenlucht zijn opgesteld krijgt u een realistisch beeld van onze unieke grafstenen.

Glazen letterplaat

gematteerd, geen omgevingsruis

Het glas van de grafsteen is volledig gematteerd waardoor deze minder vatbaar is voor het beeld in de omgeving. De roestvast stalen vlinders staan symbool voor de vrijheid.

Emailleren op glas
Tekstueel is er gekozen voor emailleren op glas, door deze speciale smelttechniek zal de tekst nooit meer vervagen.

Glasfusing vlinder in zuil

symbolische betekenis vlinder

De vlinder staat symbool voor de onsterfelijke ziel en de kortstondigheid van het leven. Dit vanwege zijn teerheid en korte levensduur.

Urnengraven met gekleurd glas

gebogen glas letterplaat

Glas kan in verschillende tinten worden uitgevoerd. Transparant blauw geeft bijvoorbeeld zeer sfeervolle resultaten.

Een glasplaat kan ook aan de achterzijde worden voorzien van een kleurenprint, die dekkend of semi-transparant kan worden uitgevoerd.

Glazen lettersteen

eenvoudig en fraai

Urnen grafplaat die duidelijk laat zien wat we kunnen bewerkstelligen door het natuursteen op verschillende manieren te bewerken.

Voor het opschrift is gekozen voor een glazen wolk die degelijk bevestigd is op rvs steunen. Het opschrift is gesmolten in het glas en blijft daardoor goed leesbaar.

Tekst op glas

(diapositief) zandstralen

Op glas kan de tekst worden gezandstraald. De glasplaat blijft dan transparant en de tekst mat ondoorzichtig. Het is ook mogelijk om een glasplaat geheel te zandstralen en alleen de tekst helder te laten. Deze techniek, diapositief zandstralen, geeft een zachte, matte uitstraling aan de glasplaat.

Er zijn vele mogelijkheden en onze adviseurs zijn u graag behulpzaam bij het maken van een keuze.

Behouden van kleur

afbeeldingen op glas

Stijlvol en eenvoudig uitgevoerd gedenkteken waar op de glazen gedenkplaat het opschrift en een persoonlijke foto is geplaatst. Het monument is nagenoeg onderhoudsvrij.

Door gebruik te maken van een speciale printtechniek behoudt de afbeelding haar kleur en is het geschikt voor alle mogelijke weertypen.

Met duurzame printtechnieken kunnen foto’s en afbeeldingen volledig natuurgetrouw op het glas worden afgedrukt.

Ontwerp

juiste glastechnieken

Ieder monument wordt door onze glasspecialisten in ons atelier geheel vormgegeven: het ontwerp, de glasbewerking en het aanbrengen van tekst.

De montage van het monument wordt eveneens in ons atelier uitgevoerd en door onze eigen medewerkers geplaatst op de begraafplaats. Samen met u ontwerpen en realiseren we een persoonlijk gedenkteken en gebruiken daarbij de glastechnieken die het beste bij uw wensen passen.

ontwerp kindergraf glas

Ook als u nog geen idee heeft ontwerpen we samen met u

door goed naar u te luisteren komen we tot een resultaat…

Lees verder

Gebogen glas grafmonumenten

in het echt bekijken

In onze grafmonumenten showroom ziet u voorbeelden van foto op grafsteen, gebogen glas grafstenen en voorbeelden van glazen gedenkplaten. Ook ziet honderden accessoires, niet alleen van glas maar ook accessoires in andere materialen zoals brons, RVS, cortenstaal en hout. Graflantaarns, vlinders, kruizen, engeltjes, beeldjes, bomen en bloemen, schalen, boeken, hartjes en bijvoorbeeld porseleinen foto’s.

Urnengraven van glas

in combinatie met RVS

Glas is uitstekend te combineren met RVS en natuursteen.

De letterplaat op het monument is uitgevoerd in RVS maar er kan uiteraard ook natuursteen worden toegepast als letterplaat.

Zandstralen glas

vervaagt nooit

Gezandstraalde tekst op glas zal nooit meer vervagen. Het gedenkteken is prachtig in zijn eenvoud. De golvende vorm in het glas geeft een natuurlijke tint mee aan het gedenkteken.

Emailleren belettering

rvs omranding

De vogel en de tekst zijn in het glas gesmolten. Deze speciale techniek zorgt ervoor dat de tekst nooit meer van de grafsteen zal verdwijnen.

De ibis is door ons grafisch team gestileerd. We ontwerpen persoonlijke decoraties vanuit een voorbeeld, beschrijving of naar een kenmerk van de overledene.

De grafomranding past goed bij het gedenkteken en is uitgevoerd in RVS.

urnengraf met glas ontwerp

Foto op glas

bijzondere vormgeving

Bijzonder rvs urnengraf waar de de omranding en de bloemenbak zijn uitgevoerd in RVS. Door het toepassen van siergrind in een neutrale kleur heeft het monument een vriendelijke uitstraling gekregen.

Het opschrift en de foto zijn geplaatst op een glazen gedenkplaat. Door de gedenkplaat schuin te plaatsen is deze beter zichtbaar en blijft daar geen water op staan.

Heel veel voorbeelden in het echt

dit achten wij van groot belang

Ons doel is u zoveel mogelijk voorbeelden in het echt te laten zien. Dit achten wij van groot belang omdat de keuze voor een gedenkteken een blijvende keuze is voor jaren.

Een groot aantal van de voorbeelden op deze pagina treft u in onze showroom en inspiratietuin aan. In onze inspiratietuin staan ruim 600 voorbeeld grafmonumenten opgesteld.

Onderhoud van een glazen urnengraf

water en een doek

Wij werken met glas van hoge kwaliteit en in een dikte die duurzaamheid garandeert. Ook na vele jaren in de buitenlucht zullen glazen elementen er nog prachtig uitzien.

U hoeft alleen het glas nu en dan af te nemen met water en een doek, als er zand- of vuilresten op zijn achtergebleven.

Duurzaamheid

bevestiging van het glas

Een nadeel van glas is de gevoeligheid voor breuk. Vandaar dat wij daar extra aandacht aan schenken en dit probleem verhelpen door middel van glassteunen.

Wij werken uitsluitend met glas van de hoogste kwaliteit, en in de juiste diktes. De glazen gedeelten van onze monumenten zijn daardoor zeer duurzaam.