Urnengraf van loodlood voor urnenmonumenten

Lood is een modern materiaal met een stijlvolle, eigentijdse uitstraling waarvan wij urnengedenktekens kunnen maken. Dit materiaal geeft het monument een fraaie, authentieke uitstraling en daarnaast zijn urnenmonumenten van dit materiaal zeer duurzaam. Lood is ook zeer geschikt voor urnengraven vanwege de hoge weersbestendigheid.

Uniek

Lood heeft unieke eigenschappen. Daarom wordt dit metaal door onze kunstenaar vaak toegepast in ontwerpen voor urnenmonumenten.

Urnengraf lood

we ontwerpen naar uw wens

Wij ontwerpen monumenten en accessoires naar uw wens.

Tijdens een persoonlijk gesprek worden uw ideeën en wensen besproken en maken wij direct een tekening om u inzicht te geven hoe het monument of accessoire er uit komt te zien.

Lood in combinatie met andere materialen

advies over een urnengraf van lood

Een monument hoeft niet alleen uit lood te bestaan. In combinatie met andere materialen, zoals natuursteen of glas, komt het ook zeer goed tot zijn recht.

Denk bijvoorbeeld aan accessoires als vlinders en bloemen, die door de vervormbaarheid van lood zeer goed van dit materiaal vervaardigd kunnen worden.

Accessoires van lood

vlinders, bloemen…

Om tot zijn recht te komen hoeft lood niet altijd de boventoon te voeren in een urnengraf.

Denk bijvoorbeeld aan accessoires zoals vlinders en bloemen die door de vormbaarheid van lood uitstekend van dit materiaal gemaakt kunnen worden.

Onderhoud van lood

eventueel vervuiling afnemen is voldoende

Het onderhoud van lood is zeer eenvoudig. Lood heeft geen corrosieve eigenschappen en door de zich van nature vormende patinalaag is het metaal uit zichzelf beschermd tegen weersinvloeden. Afnemen van eventuele vervuiling is dan ook voldoende.

Er is meer mogelijk dan u denkt

belettering in lood

Door creatief te zijn, maken we bijzondere monumenten, waarbij we alle mogelijk materialen en technieken toepassen en combineren.

Heeft u zelf ideeën die u graag toegepast wilt zien in lood. Wij maken samen met u een ontwerp en geven u advies over alle mogelijkheden met lood. Voorbeelden van enkele mogelijkheden ziet u op onze website, in onze grote inspiratietuin en showroom.

Urnengraf glas in lood

bijzondere uitstraling

Glas verleent een urnengraf een bijzondere uitstraling. Urnengraven met bijvoorbeeld glass-fusion zijn sierlijk en kleurrijk, en worden vervaardigd door een ervaren glaskunstenaar. Een glasplaat kan ook zeer modern vormgegeven worden, met een rechte belijning.

Samen met onze ontwerper bepaalt u van tevoren welke uitstraling u het urnengraf wilt meegeven.

Glas & lood

fraaie combinaties

Lood en glas zijn oude bekenden van elkaar, denk aan de eeuwenoude vensters in kerkgebouwen.

Onze creatieve loodkunstenaar heeft geheel nieuwe manieren bedacht om lood en glas met elkaar te combineren waardoor verrassende en fraaie combinaties ontstaan.

Zuil van lood

glazen gedenkplaat

Gedenkteken met een zuil van lood. De witte tekst en vogels zijn op de glazen gedenkplaat gesmolten en zullen niet meer vervagen.

Patina
Op lood vormt zich na verloop van enige tijd een fraai patina wat het materiaal een sierlijke, natuurlijke uitstraling geeft. U kunt dit voorkomen door het lood te behandelen met patineer olie. Waardoor een natuurlijke grijze beschermlaag ontstaat. Het patineren deelt het metaal met bijvoorbeeld koper.

Roos van lood

persoonlijke accessoires

Een loden roos is op verschillende manieren toepasbaar op een gedenkteken.

Fraai liggend op een natuurstenen ondergrond, op een roestvrij stalen pin naast of voor de gedenkplaat, of bijvoorbeeld de roos zonder steel op een grafzuil.

In onze inspiratietuin ziet u lood in het echt toegepast op een aantal gedenktekens.