Modern urnengrafeigentijdse urnenmonumenten

Een modern urnengraf kenmerkt zich door strakke en eigentijdse vormen. Een gedegen ontwerp en de juiste combinatie van materialen zijn de kernaspecten bij een modern urnengraf. Op deze categorie monumenten passen we eigentijdse, moderne materialen en technieken toe waarbij vaak een combinatie met natuursteen wordt gemaakt.

Traditionele vormen

Door af te wijken van de traditionele vormen, zijn er veel mogelijkheden om moderne ideeën vorm te geven.

Bewerkingstechnieken

verrassend uiterlijk

Naast nieuwe materialen geven ook eigentijdse bewerkingstechnieken natuursteen een heel nieuw gezicht. Deze technieken bieden veel mogelijkheden om een urnengraf een verrassend uiterlijk te geven.

Eigen ontwerp

naar uw wensen en ideeën

Naast de keuze uit ons eigen assortiment passen wij een voorbeeld aan naar uw wensen en ideeën. Heeft u zelf een idee of ontwerp dan gaan wij graag aan de slag om samen met u, uw idee vorm te geven.

Het ontwerp

is zeer bepalend

Voor een modern urnengraf is het ontwerp van het gedenkteken zeer bepalend. Daarom besteden wij daar samen met u veel aandacht aan.

Emailleren belettering

duurzaam gesmolten in het glas

De vogel en de tekst zijn in het glas gesmolten. Deze speciale techniek zorgt ervoor dat de tekst nooit meer van de grafsteen zal verdwijnen.

De ibis is door ons grafisch team gestileerd, ons team kan u helpen met het maken van een dergelijke afbeelding.

Afbeeldingen en foto’s

persoonlijke uitdrukking

Wij maken steeds meer gebruik van afbeeldingen en foto’s om ook een modern vormgegeven urnengraf een persoonlijke uitdrukking te geven.

Modern urnengraf met glas

gedenkteken met kunst

Een kunstzinnig vormgegeven zuil met glazen platen aan de voor- en achterzijde.

De tekst en de vlinder zijn in het glas gesmolten en zullen nooit vervagen.

grafsteen harvormige glazen letterplaat

Een persoonlijke toevoeging plaatsen op het grafmonument

advies en informatie over de mogelijkheden

Stel uw vraag

Eigentijdse bewerkingstechnieken ‘zoeten’

matglanzende uitstraling

De gladde afwerking die hierdoor ontstaat is vergelijkbaar met het klassieke polijsten, het verschil is dat het natuursteen een matglanzende uitstraling krijgt.

In combinatie met een strakke vormgeving ontstaan verrassend fraaie effecten.

Nieuwe duurzame materialen

unieke uitstraling

Nieuwe, duurzame materialen bieden veel mogelijkheden om af te wijken van traditionele vormen en kunnen uw persoonlijke ideeën gestalte geven.

Bewerkingstechnieken

laseren afbeeldingen op glas of RVS

Nieuwe bewerkingstechnieken zorgen voor een verrassende, nieuwe en toch oorspronkelijke uitstraling. Een voorbeeld hiervan is het laseren van afbeeldingen en foto’s op RVS of glas. De mogelijkheden hierin zijn bijna onuitputtelijk en de resultaten zijn uitzonderlijk mooi.

Creativieteit is onze specialiteit

mooie en persoonlijke gedenktekens

Een van de specialiteiten van Den Hollandsche is de combinatie van creativiteit en degelijkheid. Het uitwerken van persoonlijke ideeën en een degelijk advies leidt tot mooie, persoonlijke en heel bijzondere gedenktekens.

ontwerp kindergraf glas

Ook als u nog geen idee heeft ontwerpen we samen met u

door goed naar u te luisteren komen we tot een resultaat…

Lees verder

Afbeeldingen op glas

volledig natuurgetrouw of bewerkt

Met duurzame print technieken kunnen foto’s en afbeeldingen volledig natuurgetrouw op het glas worden afgedrukt.

Naast het plaatsen van een natuurgetrouwe foto komt het ook vaak voor dat we een foto als uitgangspunt gebruiken voor de afbeelding op het monument.

Zandstralen en kleuren

in diepte aanbrengen

Teksten en afbeeldingen worden gezandstraald. Met deze techniek kunnen we de tekst of afbeelding in diepte in het glas aanbrengen. Later kan er nog voor gekozen worden het gezandstraalde gedeelte in te kleuren. Deze kleuren worden in een grote oven in het glas gebrand. De kleur versmelt hierdoor met het glas. Zo ontstaat een kwalitatief zeer hoogwaardige hechting met jarenlange garantie op behoud.

moderne urnengraf met gezandstraalde en geëmailleerde letters

Duurzaam en modern

beste kwaliteit materialen

Vanzelfsprekend garandeert Den Hollandsche ook bij een modern urnengraf dat de materialen duurzaam zijn. Wij werken alleen met de hoogste kwaliteit natuursteen, RVS, glas en hout. Ook de combinaties van materialen zijn ‘beproefd’. Door hun ervaring weten onze ontwerpers, kunstenaars en ambachtslieden met welke technische aspecten zij rekening dienen te houden.

Accessoires voor urnengraven

harmonieus geheel

Het is van groot belang dat u de grafversiering goed combineert met het urnengraf. Zo moeten kleuren, vormen en materiaalsoorten in harmonie zijn met de totale uitstraling van het urnengraf.