Informatie urnenmonumentenurnmonument in eigen tuin

Wanneer een dierbare is overleden, kan een urnmonument in eigen tuin worden opgesteld. In uw tuin creëert u zo een bijzondere plek om te gedenken. U kunt bijvoorbeeld een beeld plaatsen, een urn op een sokkel plaatsen of een persoonlijk monument laten ontwerpen.

Wilt u iets speciaals?

In een persoonlijk gesprek gaan we samen al schetsend aan de slag, en zo groeien we naar een persoonlijk ontwerp toe. Hierbij zijn uw wensen en ideeën altijd het uitgangspunt.

Kunst in Natuursteen

modern en sierlijk

Door het natuursteen te bewerken kunnen er bijzonder sierlijke grafkunstwerken mee worden vervaardigd. Een voorbeeld daarvan zijn de vlinders en bloemen in natuursteen.

Onze ontwerper maakt voor u desgewenst een geheel eigen ontwerp, afgestemd op de mogelijkheden van het materiaal en met uw wensen als uitgangspunt.

Verwerking in zuil, beeld, sokkel

of in sierurn op de zuil

U kunt ervoor kiezen de as, of de gehele asbus met daarin de as, te verwerken in een zuil, beeld of sokkel. Wij zullen dan in de meeste gevallen een cilindervormige uitsparing maken.

Als u de as liever in een sierurn op een zuil wilt plaatsen, monteren wij de urn stevig voor u vast op de zuil.

Wat ziet u zelf

en welke betekenissen geeft u er aan

Het meest belangrijk is natuurlijk wat u zelf in een bepaald symbool, beeld of monument ziet en welke betekenissen u hieraan geeft.

Juist dat maakt het zo persoonlijk.

Persoonlijk monument

iedereen is uniek

Er is een steeds grotere behoefte om een grafmonument een persoonlijke tint te geven.

Mensen zijn niet hetzelfde, maar uniek. Tegenwoordig willen we dit graag tot uiting laten komen door onze gevoelens en emoties in het gedenkteken terug te laten komen.

Plaatsing van het monument in uw eigen tuin

even professioneel als op begraafplaats

Het monument in uw eigen tuin wordt dan op even professionele wijze geplaatst als wanneer het op een begraafplaats had gestaan.

Wij staan garant voor zowel de gebruikte materialen en bewerkingen als de plaatsing.

Ontwerp

alles wordt op elkaar afgestemd

Uiteraard worden vorm en materiaal van de urn en de zuil of het urnenmonument op elkaar afgestemd, zodat een harmonieus geheel ontstaat: een mooie en persoonlijke plek om te gedenken. Een plek waar u zich goed bij voelt.

Wij bieden u de garantie dat wat u bij ons bestelt of aanschaft, mooi en ook goed is.

Grafkunst bekijken

in onze inspiratietuin en showroom

Het plaatsen van een kunstwerk als grafmonument komt steeds vaker voor.

Toch valt het niet mee om het gehele graf hiermee te bedekken en zaken goed te combineren. Daarom wordt er doorgaans gekozen voor een combinatie van een kunstwerk(je) en een grafmonument.

Bij ons in de inspiratietuin ziet u vele voorbeelden waarin wij grafkunst toepassen op een monument.

Ruwe steen als monument?

we bewerken de steen voor u

Wij bewerken ruwe stenen naar uw ideeën. Heeft u zelf een idee of ontwerp? Wij gaan graag aan de slag om samen met u, uw idee vorm te geven.

Ruwe stenen kunt u in onze inspiratietuin uit komen zoeken. U koopt een model uit onze tuin.

Materiaal dat bij u past

we bieden u alle mogelijkheden

Den Hollandsche biedt u alle mogelijkheden voor het gebruik van verschillende kleuren en materiaalsoorten.

Door de materialen op verschillende manieren te bewerken, te combineren met andere materialsoorten en kleuren, creëren wij een uniek urnenmonument voor in uw tuin.

urnenmonument in eigen tuin teakhout gedenkteken op rvs steun

Bloemen van cortenstaal

mooi roestkleurig

Cortenstaal wordt vaak gekozen vanwege de prachtige, roestkleurige uitstraling van het metaal. Cortenstaal is uitstekend toe te passen op grafmonumenten, als persoonlijke accessoires maar ook als letterplaat en omranding.

Bekijk meer voorbeelden van cortenstaal toepassingen op de cortenstaal pagina.

Modern gedenkteken

RVS ring en strip

Moderne natursteenstenen grafzuil waar het opschrift is geplaatst op een ring en band van RVS.

Een zorgvuldig gerichte waterstraal brengt de tekst of afbeelding in het RVS aan. De tekst wordt als het ware uit het materiaal gesneden. In onze inspiratietuin ziet u een groot aantal voorbeelden waarbij we deze techniek hebben toegepast op verschillende modellen grafstenen.

Voorbeelden bekijken in onze inspiratietuin

Ons doel is u zoveel mogelijk voorbeelden in het echt te laten zien. Dit achten wij van groot belang, omdat de keuze voor een grafmonument een blijvende keuze is voor jaren.

Alle monumenten zijn te gebruiken als uitgangspunt voor een persoonlijk monument. Ook kunt u monumenten of details met elkaar combineren. Voor elke monument dat realiseren maken wij een nieuw ontwerp.

Vogels & Vlinders

natuurlijk en persoonlijk

Een of meer vogeltjes gemonteerd op het monument maakt het geheel natuurlijk en voorziet het monument van een persoonlijke tint.

In onze inspiratietuin hebben wij honderden bronzen accessoires toegepast op complete gedenktekens. Het geeft u goed inzicht hoe een accessoires staat op een gedenkteken.

Informatie over onze inspiratietuin