Vandaag: Extra inspiratiedag Bekijk alle winkels

Grafmonumenten in AmsterdamInformatie over grafstenen, grafmonumenten en begraafplaatsen

Bent u op zoek naar een geschikt bedrijf dat een grafmonument voor uw dierbare kan verzorgen in de regio Amsterdam? Den Hollandsche heeft meer dan 70 jaar ervaring en meerdere inspiratiewinkels in heel Nederland. Regelmatig plaatsen wij grafmonumenten in de gemeente Amsterdam en omgeving, zoals in Amsterdam en Amsterdam-Duivendrecht. Kom langs in onze dichtsbijzijnde winkel in Mijdrecht. Op minder dan 40 minuten rijden van Amsterdam.

Inspiratiewinkel Mijdrecht Bekijk assortiment Hoe werkt het?

“Zeer smaakvol en professioneel gedaan“

Gedachte heer De Nekker, Wij zijn ontzettend blij met het grafmonument van mijn man, (....) Het heeft al onze verwachtingen overtroffen. Dat geldt voor zowel het ontwerp, de uitvoering, als de mooie degelijke materialen. Zeer smaakvol en professioneel gedaan. Ook de zorgvuldigheid waarmee het graf is opgeleverd (de bloemetjes in het tuintje, onze vaas etc.) was ontroerend toen we er aankwamen. Heel veel dank voor alles. U ook voor de goede begeleiding. Ik hoop dat u onze complimenten wilt overbrengen aan alle collega's die hierbij betrokken zijn geweest. Met vriendelijke groet, (.....)

Februari 2016
Amsterdam

“erg blij en tevreden met het resultaat“

Vandaag waren wij aanwezig bij het plaatsen van de gedenksteen en de omranding van het graf van onze dochter. De 2 mensen, Marcel en Mark, plaatsten het gedenkteken heel mooi en rustig. We zijn erg blij en tevreden met het resultaat. Nogmaals, onze hartelijke dank.

December 2015
Amsterdam

“ Ik ben heel tevreden“

Op 25 november 2014 is de gedenksteen van mijn lieve zoon en broer geplaatst. Het laatste halfuur mocht ik als moeder hierbij aanwezig zijn en kreeg ik de gelegenheid om de glassteentjes zelf te zetten. Dit moment heb ik als fijn ervaren. De steen is gemaakt zoals dit was afgesproken met de tekenaar. De steen is persoonlijk, mooi en een blikvanger. Ik ben heel tevreden met de afwerking hiervan. De twee plaatsers van de gedenksteen vond ik betrokken en zij hebben hun werk zeer goed gedaan. Wij zijn tevreden over de gedenksteen en bedanken Den Hollandsche voor alles.

Januari 2015
Amsterdam

“blij verrast“

Geachte mevrouw van der Ven en mevrouw Bosselaar, Vanmorgen zijn we wezen kijken. We zijn ontzettend blij met het eindresultaat! Het was natuurlijk alweer een paar maanden geleden, dat we in Elst waren geweest. Daarom waren we blij verrast. Met dank voor de goede zorgen, service , snel antwoord op vragen, al met al perfect ! Met vriendelijke groet,

Januari 2017
Haarlemmerliede en spaarnwoude

“Mijn gezin en ik zijn er erg content mee“

Het gedenkteken is geplaatst en mijn gezin en ik zijn er erg content mee. De steensoort vinden we allemaal heel erg mooi. En de uitvoering is precies zoals de heer Marco Fronik het op de computer heeft ontworpen. Als we over een week het gedenkteken gaan inrichten en beplanten, zal het helemaal ' af ' zijn. Allemaal heel erg bedankt!

Maart 2016
Landsmeer

Welke collecties leveren wij in Amsterdam?

1
Grafstenen en grafmonumenten in Amsterdam van natuursteen

Grafstenen Amsterdam

2
Grafstenen en grafmonumenten in Amsterdam van RVS

RVS en glas grafmonumenten

3
Grafstenen en grafmonumenten in Amsterdam van glas

Grafsteen amsterdam

4
Grafsteen of grafmonument als zwerfkei in Amsterdam

Zwerfkeien als grafmonument

5
Grafstenen en grafmonumenten in Amsterdam van hout

Grafmonument van hout

6
Grafstenen en grafmonumenten in Amsterdam van brons

Grafmonument Amsterdam

7
Grafstenen en grafmonumenten in Amsterdam van cortenstaal

Cortenstaal grafmonumenten

8
Grafstenen en grafmonumenten in Amsterdam van versteend hout

Versteend hout als grafsteen

Routebeschrijving

Vermogenweg 15, 3641SR, Mijdrecht

Bekijk inspiratiewinkel >
Komende met de auto
Den Hollandsche Gedenktekens in Mijdrecht is het beste bereikbaar vanaf de A2. Op de A2 neemt u afrit 4 (Vinkeveen) en volgt u op de N201 de borden richting Mijdrecht. Na 7 kilometer slaat u bij de stoplichten linksaf naar bedrijventerrein Mijdrecht. Dit is de Veenweg. Deze blijft u volgen en neemt u de derde afslag links naar de Vermogenweg. Na 200 meter vindt u Den Hollandsche aan de rechterkant.

Komende met het openbaar vervoer
Vanaf station Breukelen kunt u het beste lijnbus 130 naar Uithoorn nemen. In Mijdrecht stapt u uit op de halte ‘Energieweg’. Vanaf deze halte loopt u naar de rotonde waar u linksaf slaat. Hier loopt u parallel aan de Veenweg totdat deze met een flauwe bocht naar links afbuigt. Hier kunt u rechtsaf naar de Vermogenweg. Deze weg volgt u ongeveer 200 meter, waarna u Den Hollandsche aan uw rechterhand vindt.

Een grafmonument ontwerpen, hoe werkt het?

1
inspiratietuin

Oriënteren

Bekijk meer dan 600 voorbeelden in allerlei materialen, ontwerpen en designs opgesteld in onze inspiratietuin.

2
showroom

Showroom

Ontdek de ruime selectie aan accessoires, materiaalsoorten en beletteringsmogelijkheden.

3
grafsteen ontwerpen

Schetsen

Wij adviseren u graag en schetsen samen met u het gedenkteken dat u in gedachten heeft.

4
prijsinformatie

Prijsopgave

We berekenen meteen in uw bijzijn de prijs van het monument, zodat u weet waar u aan toe bent.

Onze winkel

In alle rust en privacy

Door de prettige sfeer kunnen we in alle rust en privacy vrijblijvend uw wensen voor het gedenkteken bespreken, om zo tot een ontwerp te komen dat bij uw dierbare past en aansluit op uw budget. Zo ontstaan er geen verrassingen en bent u verzekerd van een uniek monument, waarbij alles – van realisatie tot de vergunning en plaatsing – voor u wordt geregeld.

Den Hollandsche Amsterdam-Mijdrecht

Veelgestelde vragen

Ik woon ver van jullie vestiging, kan ik in 1 bezoek alles regelen?
Dat is zeker mogelijk. Gezien de reisafstand is het wel zo prettig om in één bezoek zoveel mogelijk af te stemmen. Wel is het echt de moeite waard om bij ons langs te komen. Op basis van uw wensen, budget en de voorbeelden bij onze vestiging stellen wij samen met u al schetsend het gehele gedenkteken samen. De vervolgstappen, zoals het digitale ontwerp, het beletteringsvoorstel en het afstemmen van de plaatsing, kunnen we per e-mail en telefonisch met u afstemmen.
Wat kan ik verwachten bij een bezoek aan Den Hollandsche?
In een prettige sfeer en in alle rust kunt u de vele voorbeelden in één van onze showrooms bekijken. U vindt er een grote selectie aan materialen, accessoires, beelden, lantaarns, beletteringsvoorbeelden en nog veel meer. In onze inspiratietuinen in o.a. Elst. Tilburg, Wezep en Rotterdam kunt u bovendien meer dan 600 van grafmonumenten in de buitenlucht bekijken. Zo krijgt u echt een representatief beeld van de mogelijkheden en als u vragen heeft, kunt u deze direct aan onze adviseur stellen.
Zijn er dan ook extra kosten verbonden aan het plaatsen van een grafsteen in de buurt van Amsterdam
Wij hanteren voor iedere begraafplaats in Nederland hetzelfde tarief voor plaatsing. Zodoende betaalt u geen extra kosten voor de plaatsing van een grafmonument in uw regio. Wij plaatsen in heel Nederland en zijn op de hoogte van de lokale richtlijnen van de meeste begraafplaatsen. Hiermee houden wij ook rekening tijdens het maken van het ontwerp.
grafstenen Amsterdam Begraafplaats De Nieuwe Ooster

Begraafplaats De Nieuwe Ooster Amsterdam

Gedenkpark De Nieuwe Ooster in Amsterdam is een grote begraafplaats met een crematorium, in het stadsdeel Amsterdam Oost. De begraafplaats is een oase van rust te midden van alle bebouwing. Omdat er rondom het park ook aan weerszijden sportvelden zijn heeft de omgeving een heel open karakter, waardoor het niet lijkt alsof het in de stad is. De Nieuwe Ooster heeft een aantal faciliteiten, zoals een kleine aula, grote aula en een koffiekamer. Er zijn veel verschillende mogelijkheden met betrekking tot begraven en asbestemmingen, zoals algemene, particuliere en kindergraven. Ook is er een islamitisch gedeelte. Voor as zijn er onder meer urnengraven, meerdere urnentuinen, columbarium, urnengalerij en een plek in de urnenvijver beschikbaar.

Kruislaan
1097 GA Amsterdam

Grafstenen Begraafplaats De Nieuwe Ooster Amsterdam

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Begraafplaats De Nieuwe Ooster Amsterdam

grafsteen Amsterdam Begraafplaats Nieuwendammerkerk
Grafmonument Amsterdam Begraafplaats Nieuwendammerkerk
Grafmonumenten Amsterdam Begraafplaats Nieuwendammerkerk 1

Begraafplaats Nieuwendammerkerk Amsterdam

De Nieuwendammerkerk is halverwege de 19e eeuw gebouwd. Daarnaast bevindt zich het compacte kerkhof dat onder het beheer valt van de begraafplaats De Nieuwe Noorder in Amsterdam-Noord. De begraafplaats ligt vlak aan de Purmerweg midden in de wijk Tuindorp Nieuwendam en is bereikbaar via de zijstraat Brede Kerkepad.

Brede Kerkepad
1023 BH Amsterdam
grafmonument Amsterdam Buiksloot
Grafstenen Amsterdam Buiksloot
Grafsteen Amsterdam Buiksloot 1

Buiksloot Amsterdam

Midden in Amsterdam-Noord op de plek van het voormalige dijkdorp Buiksloot vindt u de Buiksloterkerk. Oorspronkelijk gebouwd in 1609, maar het gebouw heeft zijn huidige vorm in 1710 gekregen. Rondom deze kerk ligt het voormalige kerkhof dat in 1829 werd aangelegd en is nu een algemene begraafplaats dat onder het beheer van begraafplaats De Nieuwe Noorder valt.

Buiksloterkerkpad
1034 VZ Amsterdam
grafmonumenten Amsterdam Buitenveldert

Buitenveldert Amsterdam

De Rooms-Katholieke begraafplaats Buitenveldert ligt net boven de snelweg A10 en ten oosten van de Amstelveenseweg, bijna om de hoek van het Olympisch Stadion in Amsterdam-Zuid. Deze begraafplaats hoort bij de Rooms-Katholieke Parochie Amstelland Augustinuskerk en biedt ruimt aan diverse soorten graven en asbestemmingen. Dit zijn onder meer algemene graven, familiegraven, kindergraven, een gedenkmuur, priestergraven en een urnenkelder. De begraafplaats heeft ook een moderne kapel die in 1994 is gebouwd..

Fred. Roeskestraat
1076 EE Amsterdam

Grafstenen Buitenveldert Amsterdam

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Buitenveldert Amsterdam

grafstenen Amsterdam De Nieuwe Noorder
Grafstenen Amsterdam De Nieuwe Noorder
Grafsteen Amsterdam De Nieuwe Noorder 1

De Nieuwe Noorder Amsterdam

De Nieuwe Noorder is een begraafplaats, crematorium en gedenkpark in Amsterdam-Noord dat vroeger bekend stond als de Noorderbegraafplaats. De begraafplaats werd in gebruik genomen in 1931 en biedt ruimte aan verschillende soorten graven en asbestemmingen, zoals algemene graven, particuliere graven, kindergraven, grafkelders, urnentuin, urnenmuur en strooiveld en als enige in Amsterdam, bovengrondse graven. Naast het park zelf onderhoudt en beheert de Nieuwe Noorder ook nog zeven dorpskerkhoven in de omgeving.

Buikslotermeerdijk
1025 WH Amsterdam
grafsteen Amsterdam Dorpskerkhof Holysloot
Grafmonument Amsterdam Dorpskerkhof Holysloot
Grafmonumenten Amsterdam Dorpskerkhof Holysloot 1

Dorpskerkhof Holysloot Amsterdam

Kerkhof Holysloot is een klein kerkhof in het dorpje Holysloot in het buitengebied van Amsterdam-Noord. De rustige en dorpse sfeer is hier nog alom aanwezig. Het kerkhof stamt uit 1829 en is altijd kleinschalig gebleven. Tegenwoordig valt het onder het beheer van De Nieuwe Noorder.

Dorpsstraat
1028 BE Amsterdam
grafmonument Amsterdam Schellingwoude
Grafstenen Amsterdam Schellingwoude
Grafsteen Amsterdam Schellingwoude 1

Schellingwoude Amsterdam

Begraafplaats Schellingwoude in Amsterdam is een dorpskerkhof gelegen aan de oostelijke Noordoever van het IJ, vlakbij de Oranjesluizen. Het landelijke dorpje Schellingwoude ligt nog net binnen de ring van Amsterdam en valt ook onder stadsdeel Amsterdam-Noord. Het huidige protestantse kerkhof bij de pittoreske witte Schellingwouderkerk is aangelegd in 1829.

Wijkergouw
1023 NX Amsterdam
grafmonumenten Amsterdam Sint Barbara

Sint Barbara Amsterdam

Begraafplaats Sint Barbara is in 1893 in gebruik genomen en is ontstaan omdat de uit 1845 daterende begraafplaats ‘de Liefde’ te klein werd. Sint Barbara is een mooie rustplek in Amsterdam, gelegen aan de Spaarndammerdijk. Het park ligt ten noordwesten van het centrum van Amsterdam, ingeklemd tussen de spoorlijn naar Haarlem, de spoorlijn naar Schiphol en de Transformatorweg. De bijzondere kapel uit 1902 is een gemeentelijk monument en werd in 2015 en 2016 gerestaureerd. Graven die er worden uitgegeven en andere gedenkmogelijkheden zijn onder meer: particuliere graven voor kinderen en volwassenen, algemene graven, urnengraven en verstrooiing of bijzetting van as.

Spaarndammerdijk
1014 AA Amsterdam

Grafstenen Sint Barbara Amsterdam

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Sint Barbara Amsterdam

grafstenen Amsterdam St. Pancratius Sloten

St. Pancratius Sloten Amsterdam

De Rooms-Katholieke Begraaf­plaats St. Pancratius ligt in het hart van het dorp Sloten (gemeente Amsterdam) achter de St. Pancratius­kerk. Het kerkhof uit 1901 ligt achter het kerkgebouw en het is in 2008 uitgebreid. Sinds 2008 kunnen er ook mensen van buiten de parochie worden begraven en ook mensen met een andere religie. De begraafplaats geeft de volgende type graven uit: Particuliere graven, urnengraven en algemene graven.

Sloterweg
1066 CV Amsterdam

Grafstenen St. Pancratius Sloten Amsterdam

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op St. Pancratius Sloten Amsterdam

grafsteen Amsterdam Vredenhof

Vredenhof Amsterdam

Begraafplaats Vredenhof ligt aan de Haarlemmerweg in Amsterdam-West. Tot 1921 lag de begraafplaats nog in de gemeente Sloten, maar vanaf dat jaar hoort Sloten bij de gemeente Amsterdam en inmiddels valt het hele gebied binnen de stadsgrenzen. De begraafplaats zelf werd 1897 in gebruik genomen als vervanger van de destijds opgeheven Nieuwe Westerbegraafplaats. Op de begraafplaats zijn algemene graven, particuliere- en familiegraven, urnengraven en kindergraven.

Haarlemmerweg
1051 LH Amsterdam

Grafstenen Vredenhof Amsterdam

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Vredenhof Amsterdam

grafmonument Amsterdam Westgaarde

Westgaarde Amsterdam

Herdenkingspark Westgaarde is een heel ruim opgezette begraafplaats en herdenkingspark dat in 1971 in gebruik werd genomen. Er zijn veel verschillende begraafmogelijkheden en asbestemmingen. Zo beschikt het park over een uitvaartcentrum, begraafplaats met algemene graven, urnengraven, Islamitische graven, diverse soorten particuliere graven, strooivelden een aula en crematorium. Enkele bijzondere plekken op Westgaarde zijn het monument voor de slachtoffers van de vliegramp in Tenerife in 1977 en het strooiveld dat bestaat uit een stuk originele grasmat van het Ajax-stadion De Meer.

Ookmeerweg
1067 SP Amsterdam

Grafstenen Westgaarde Amsterdam

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Westgaarde Amsterdam

grafmonumenten Amsterdam Zorgvlied

Zorgvlied Amsterdam

Begraafplaats Zorgvlied hoort bij de gemeente Amstelveen, maar ligt nu door de uitbreiding van Amsterdam binnen de gemeente Amsterdam. De in 1870 geopende begraafplaats ligt naast de Amstel en is bereikbaar via de Amsteldijk. In 1892 is de begraafplaats nog eens uitgebreid. Er zijn zeer veel graven van bekende mensen op Zorgvlied en daarnaast zijn er veel grafstenen/grafmonumenten en andere architectonische elementen van de begraafplaats die een monumentale status hebben gekregen.

Amsteldijk
1079 LL Amsterdam

Grafstenen Zorgvlied Amsterdam

Voorbeelden van grafstenen die door ons zijn geplaatst op Zorgvlied Amsterdam

grafstenen Amsterdam Zunderdorp
Grafstenen Amsterdam Zunderdorp
Grafsteen Amsterdam Zunderdorp 1

Zunderdorp Amsterdam

Begraafplaats Zunderdorp is een klein landelijk gelegen kerkhof gevestigd in het dorpje Zunderdorp ten noordoosten Amsterdam-Noord. Het oorspronkelijke kerkhofje ligt achter het kerkgebouw en is over het algemeen vrij gemakkelijk te bereiken vanaf de Achterlaan. De begraafplaats valt tegenwoordig onder het beheer van De Nieuwe Noorder.

Achterlaan
1027AK Amsterdam