Urnengraf van RVSroest vast staal urnenmonument

RVS staat voor Roest Vast Staal en staat bekend als een zeer duurzaam materiaal. Het wordt ook wel Roestvrij Staal genoemd. De laatste jaren wordt RVS steeds vaker toegepast in urnenmonumenten. Door de ontwikkeling van nieuwe technologieën is RVS van uitstekende kwaliteit en het materiaal heeft een fraaie, moderne uitstraling.

Tekst en afbeeldingen op RVS

RVS leent zich door zijn vlakke karakter goed voor het aanbrengen van tekst en afbeeldingen. Drie basistechnieken om tekst en afbeeldingen op RVS aan te brengen zijn:

  • Lasergravure
  • Watersnijden
  • Traditioneel graveren

Watersnijden

belettering in RVS

Een zorgvuldig gerichte waterstraal brengt de tekst of afbeelding in het RVS aan. De tekst wordt als het ware uit het materiaal gesneden.

In onze inspiratietuin ziet u een groot aantal voorbeelden waarbij we deze techniek hebben toegepast op verschillende modellen grafstenen.

Silhouette in RVS

persoonlijk urnengraf rvs en glas

Bij het ontwerpen van een gedenkteken met een silhouette gebruiken onze ontwerpers een persoonlijke foto als uitgangspunt.

Urnengraf rvs gebogen

sierlijk aangebracht rond glasplaat

Het rvs op dit urnengraf is sierlijk rond het glas gebogen. De tint van het glas past goed bij het RVS en het natuursteen geeft het monument een moderne uitstraling.

De gebruikte materialen maken het monument nagenoeg onderhoudsvrij.

urnengraven rvs lasergravure foto

Lasergravure

Met laserstralen wordt tekst of een afbeelding in het RVS aangebracht. Door de fijne laserstralen is het mogelijk zelfs foto’s natuurgetrouw op het staal aan te brengen.

urnengraf rvs watersnijden opschrift

Watersnijden

Een zorgvuldig gerichte waterstraal brengt de tekst of afbeelding in het RVS aan. De tekst wordt als het ware uit het materiaal gesneden.

urnengraf rvs graveren traditioneel

Traditioneel graveren

Door met een graveerpen diep in het materiaal te krassen, ontstaat vanzelf een sierlijke tekst of afbeelding. Met deze techniek is een hoge mate van detaillering mogelijk.

RVS decoratie en belettering

ruw natuursteen

Stijlvolle urnenplaat waar zowel de belettering en de decoratie is uitgevoerd in RVS. Het monument is mooi door zijn eenvoud.

Decoraties maken het urnengraf persoonlijk, in onze showroom ziet u tientallen voorbeelden van persoonlijke rvs decoraties die betrekking hebben op een hobby, leefwijze of bijvoorbeeld sport.

Persoonlijk ontwerp

urnengraf rvs

Een persoonlijk monument zegt iets over de overledene en roept herinnering op. We ontwerpen samen met u een mooi monument waarbij we door de juiste materialen toe te passen het monument die uitstraling geven die zowel goed bij u als bij de overledene past.

Samen met u realiseren we een mooi gedenkteken en een fijne plaats om naar toe te gaan.

RVS kwaliteit

diverse kwaliteitsgradaties

RVS kent diverse kwaliteitsgradaties voor toepassingen in binnen- en buitenomgevingen. Omdat urnengedenktekens altijd in de buitenlucht worden geplaatst, gebruikt Den Hollandsche uitsluitend Roestvast Staal van het allerhoogste type 316-kwaliteit. Het getal staat voor een industriestandaard die geschikt is voor blootstelling aan extreme omgevingen.

Vocht en vervuiling hebben dus geen vat op onze urnenmonumenten waar deze RVS-soort in is verwerkt.

Glazen letterplaat

gematteerd, geen omgevingsruis

Het glas van de grafsteen is volledig gematteerd waardoor deze minder vatbaar is voor het beeld in de omgeving. De roestvast stalen vlinders staan symbool voor de vrijheid.

Emailleren op glas
Tekstueel is er gekozen voor emailleren op glas, door deze speciale smelttechniek zal de tekst nooit meer vervagen.

Urnengraf rvs

modern vormgeven

Urnengraf waar de letterplaat is uitgevoerd in gezoet natuursteen. De strakke lijnen van de letterplaat ziet u terug in de band van RVS waar de naam en data zijn opgebracht.

De juiste uitstraling van het monument bepalen doen we samen met u. We bekijken alle mogelijke natuursteen soorten en laten u in het echt zien wat de invloed is van de soort en kleur natuursteen in combinatie met RVS en andere materialen.

Vlinder van RVS

graniet

Urnenplaat die uitgevoerd is in graniet. Op het graniet is naast het opschrift een mooie en degelijk gemaakte vlinder van RVS geplaatst.

De vlinder staat symbool voor de onsterfelijke ziel en de kortstondigheid van het leven. Dit vanwege zijn teerheid en korte levensduur.

Toepassing van RVS

meer voorbeelden in onze inspiratietuin

Toepassing van RVS op een urnengraf kan op een groot aantal manieren. Op onze website treft u een groot aantal voorbeelden van deze toepassingen.

In onze inspiratietuin en showroom in Elst hebben wij nog veel meer voorbeelden beschikbaar die ook als uitgangspunt voor een ontwerp kunnen dienen; eventueel aangepast aan uw persoonlijke wens.

Urnengraf

met een persoonlijke noot

Zo goed als onderhoudsvrij urnengraf waar het opschrift is geplaatst op een glazen letterplaatje waarbij één rand geknabbeld is uitgevoerd. Op het kussentje van natuursteen is een muzieknoot geplaatst van RVS.

De omranding van natuursteen en het siergrind zorgen ervoor dat het kussentje met de belettering en de persoonlijke noot mooi tot hun recht komen.

Duurzaam en modern urnengraf

materialen zijn ‘beproefd’

Vanzelfsprekend garandeert Den Hollandsche ook bij de moderne collectie dat de materialen duurzaam zijn.

Wij werken alleen met de hoogste kwaliteit natuursteen, RVS, glas en hout. Ook de combinaties van materialen zijn ‘beproefd’. Door hun ervaring weten onze ontwerpers, kunstenaars en ambachtslieden met welke technische aspecten zij rekening dienen te houden.

Grafaccessoires

bekijk ze in onze showroom

In onze grafmonumenten showroom kunt u rustig en ongestoord gedenktekens en grafaccessoires bekijken of uitzoeken. Wanneer u vragen hebt kunt u ze direct aan onze adviseur stellen.

Ziet u iets wat u bevalt en mooi vindt dan kunt u een accessoire in de buitenlucht uitproberen en bekijken hoe het staat bij één van de ruim 600 voorbeeld monumenten in onze inspiratietuin grafmonumenten.

Urnengraven RVS

de mogelijkheden zijn oneindig

De mogelijkheden voor het ontwerpen van RVS urnengraven zijn oneindig. We combineren het RVS met verschillende andere materialen om een gepast gedenkteken te realiseren.

Hierdoor kunnen wij u de garantie bieden dat u altijd zult slagen voor een bijzonder en persoonlijk urnengrafmonument.

Er is veel te zien in onze inspiratietuin

uitgangspunt persoonlijk monument

In onze inspiratietuin ziet u alles in het echt. Ruim 600 complete gedenktekens die allemaal gebruikt kunnen worden als uitgangspunt voor een persoonlijk monument.

U bekijkt wat u mooi vindt, dit kunnen details van meerdere monumenten zijn, daarna maken we voor u vrijblijvend een ontwerp. We geven uw persoonlijke voorkeuren een juiste plaats en zorgen voor een harmonieus geheel.

Onderhoud van RVS

eenvoudig reinigen met water

Gebruik op RVS geen chemische of schurende middelen. Dit geeft krassen en kan bovendien de beschermende laag van het RVS aantasten.

U kunt RVS eenvoudig reinigen met water en desgewenst kunnen wij een speciale reinigingsset voor RVS meeleveren.

Natuurlijke zuilen

rvs band

Natuurlijk urnengraf waar de rvs band de natuurstenen zuilen als het ware omarmt. Het monument biedt veel mogelijkheden om deze te voorzien van een persoonlijke tint.

Op de zuilen kan belettering, een decoratie, of bijvoorbeeld een foto worden aangebracht. Ook kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een bijpassend glazen gedenktplaatje op de vloer van het monument.

Onze creatieve ontwerper geeft u graag advies wat goed bij uw wensen past.

Emailleren belettering

rvs omranding

De vogel en de tekst zijn in het glas gesmolten. Deze speciale techniek zorgt ervoor dat de tekst nooit meer van de grafsteen zal verdwijnen.

De ibis is door ons grafisch team gestileerd. We ontwerpen persoonlijke decoraties vanuit een voorbeeld, beschrijving of naar een kenmerk van de overledene.

De grafomranding past goed bij het gedenkteken en is uitgevoerd in RVS.

urnengraf met glas ontwerp

Foto op glas

bijzondere vormgeving

Bijzonder rvs urnengraf waar de de omranding en de bloemenbak zijn uitgevoerd in RVS. Door het toepassen van siergrind in een neutrale kleur heeft het monument een vriendelijke uitstraling gekregen.

Het opschrift en de foto zijn geplaatst op een glazen gedenkplaat. Door de gedenkplaat schuin te plaatsen is deze beter zichtbaar en blijft daar geen water op staan.