Exclusief urnengrafbijzondere urnenmonumenten

Onze collectie exclusieve urnenmonumenten en urnengraven bestaat uit bijzondere monumenten. Op deze pagina tonen wij u onze exclusieve collectie urnenmonumenten, stuk voor stuk ontworpen en vervaardigd vanuit de ervaring en deskundigheid van onze vakmensen. De exclusiviteit zit vaak in de combinatie van de toegepaste materialen of bijzondere bewerkingen.

Op maat gemaakt

Het ontwerp is doorgaans volledig op maat gemaakt, wat deze monumenten maakt tot zeer persoonlijke gedenktekens.

Totstandkoming

wat maak een urnengraf exclusief

Naast het gebruiken van bijzondere materiaalsoorten of het toepassen van bewerkingen kunnen speciale materiaalcombinaties een urnenmonument ook zeer exclusief maken. Net als andere modellen uit ons assortiment wordt een exclusief urnenmonument speciaal voor u getekend in een fraai schetsontwerp.

De prijs
“Exclusief” betekent niet dat de prijs automatisch hoog is. De prijs is vooral afhankelijk van materiaalkeuze en bewerkingen.

Uw wensen staan centraal

harmonieus gedenkteken

Onze kunstenaars werken altijd in nauw overleg met de ontwerper met wie u het gesprek heeft gevoerd. Zo kan hij of zij precies afstemmen wat de bedoeling is en welke symboliek voor u belangrijk is.

Uw wensen staan steeds centraal en worden op harmonieuze wijze gerealiseerd in het gedenkteken.

Ruim 600 voorbeelden van gedenktekens

er is veel te zien in onze inspiratietuin

Dit is de beste manier om te ontdekken wat u zou willen. Deze modellen zijn voor een natuurgetrouw beeld in de buitenlucht opgesteld en voorzien van een prijsindicatie. Alle mogelijkheden qua vormen, materiaalsoorten, bewerkingen en accessoires zijn verwerkt in kant en klare stenen.

Exclusief urnengraf met glasplaat

er is veel mogelijk met glas

Glas kent veel mogelijke bewerkingstechnieken en toepassingen. Dit biedt veel mogelijkheden om decoratieve elementen te vervaardigen. Unieke technieken als zandstralen, glass-fusion, buigen, lakken, lasergravure, eigen foto op glas, smelten en emailleren geven een kleurrijke, stijlvolle en vooral persoonlijke tint aan het urnengraf.

In onze inspiratietuin en showroom ziet u alle voorbeelden in het echt.

Glaskunstenaars urnengraf

bijzondere uitstraling

Glas verleent een urnengraf een bijzondere uitstraling. Urnengraven met bijvoorbeeld glass-fusion zijn sierlijk en kleurrijk, en worden vervaardigd door een ervaren glaskunstenaar. Een glasplaat kan ook zeer modern vormgegeven worden, met een rechte belijning.

Samen met onze ontwerper bepaalt u van tevoren welke uitstraling u het urnengraf wilt meegeven.

Exclusief urnengraf

gekleurd glas

Glas heeft een sierlijke, verfijnde uitstraling. Het reflecteert licht, maar tegelijk laat het licht door. De speciaal gesmolten medaille van blauw glas geeft de grafsteen een frisse aanblik. Tevens krijgt de grafsteen een eigentijds en persoonlijk karakter. Voor de glazen glasfusing gedenkplaat is in solide RVS een kruis geplaatst.

Exclusieve natuursteensoorten

bekijk ze in onze inspiratietuin

Het opschrift en de decoratie is met behulp van emailleren is geplaatst. Het emailleer proces vindt op hoge temperatuur plaats in de oven, zodat de kleur duurzaam en weerbestendig in het glas gebakken is.

In onze exclusieve collectie vindt u ook de monumenten vervaardigd van half edelgesteenten, zoals opaal en aventurijn. Ieder monument van deze steensoorten heeft een eigen karakter en wij hebben enkele unieke voorbeelden hiervan opgesteld in onze showtuin.

Bronzen letters en vogeltje

solide vastgezet

Een urnmonument met bronzen letters gemonteerd op natuursteen. De tekst op de glasplaat is gesmolten waardoor deze nooit meer zal vervagen. Het vogeltje is vastgezet op de dekplaat.

Accessoires kunnen gemakkelijk kwijtraken of weggenomen worden. Daarom zetten wij alle accessoires, van groot tot klein, zeer solide vast.

RVS gedenkteken

foto op glas

Mooi en modern vormgegeven rvs gedenkteken waar de omranding en de bloemenbak zijn uitgevoerd in RVS. Door het toepassen van siergrind in een neutrale kleur komt het monument rustig over

Het opschrift en de foto zijn geplaatst op een glazen gedenkplaat. Door de gedenkplaat schuin te plaatsen is deze beter zichtbaar en blijft daar geen water op staan.

Belgisch hardsteen en cortenstaal

goed te combineren met elkaar

Gedenksteen met cortenstaal en Belgisch hardsteen, twee materialen die goed te combineren zijn.

Het cortenstaal zal na verloop van tijd egaal roesten en daardoor zichzelf beschermen tegen verdere verwering.

Glasfusing vlinder in zuil

symbolische betekenis vlinder

De vlinder staat symbool voor de onsterfelijke ziel en de kortstondigheid van het leven. Dit vanwege zijn teerheid en korte levensduur.

glazen gedenkplaat overzicht collecties

Een persoonlijk exclusief urnengraf ontwerpen en realiseren

Samen met u gaan we aan de slag

Bekijk hoe het werkt

Er is veel te zien in onze inspiratietuin

monumenten bekijken en gratis ontwerp laten maken

In onze inspiratietuin ziet u alle materialen en accessoires in het echt. Laat u inspireren door de voorbeelden. Na uw bezoek aan de inspiratietuin bieden wij u de mogelijkheid om geheel vrijblijvend en gratis een ontwerp te laten maken. Hierbij kunnen we uitgaan van een voorbeeld maar ook van uw eigen wensen of ideeën.

Hout en RVS

mooie combinatie

Hout en RVS combineren samen tot bijzondere gedenktekens. Het RVS dient doorgaans als voetstuk of basis voor de houten onderdelen, zoals een letterplaat van teakhout.

De strakke belijning van RVS combineert op prachtige wijze met de natuurlijke uitstraling van hout.

exclusief urnengraf van teakhout
exclusief urnengraf ontwerpen

Ook als u nog geen idee heeft ontwerpen we samen met u

door goed naar u te luisteren komen we tot een resultaat…

Lees verder

Exclusief urnengraf van hout en glas

sokkel van Belgisch hardsteen

Dubbel kort gedenkteken met een slank houten kruis. Het glas is gematteerd waardoor het meer body heeft verkregen. Het kruis en het glas zijn gemonteerd op een karakteristieke sokkel van Belgisch hardsteen.