Urnengraven met beeldenbeelden en symbolen bij urnengraven

Een urnenmonument is door de kleinere oppervlakte bij uitstek geschikt voor een ontwerp waarin een beeld centraal staat. Een beeld kan een symbolische functie vervullen, en geeft het gedenkteken een persoonlijke en unieke uitstraling.

Op deze pagina ziet u voorbeelden van beelden op een urnenmonument. Onze ontwerpers laten u graag zien wat er op basis van uw ideeën mogelijk is. Het schetsontwerp maken we altijd in uw bijzijn, zodat u zelfs tijdens het schetsen kunt aangeven wat u wel of niet mooi vindt.

Kwaliteit

Omdat duurzaamheid een vereiste is voor een urnenmonument en alles daaromheen, worden ook onze beelden en symbolen uit hoogwaardige, onvergankelijke en zeer duurzame materialen vervaardigd.

Uitstraling accessoires

wat u aanspreekt

In onze showroom en inspiratietuin ziet u vele accessoires, alle accessoires hebben een unieke uitraling.

U kunt rustig en ongestoord rondlopen en kijken welke accessoire u het meeste aanspreekt en bij uw gevoel past.

Bronzen grafaccessoire

bewerkt natuursteen

Stijlvolle urnenplaat waar de belettering en het sierlijke beeld is uitgevoerd in brons. We hebben de kleur van het brons aangepast aan de kleur van het natuursteen.

Om de strakke lijnen van het natuursteen te doorbreken is er in het natuursteen een rivier aangebracht. De gebogen lijnen van de rivier sluiten mooi aan bij de vormen van het bronzen beeld.

Oriënteren in onze showroom

er is veel te zien in onze showroom

Om u zoveel mogelijk te helpen bij uw keuze en het kiezen gemakkelijker te maken is onze showroom voorzien van allerlei voorbeelden en toepassingen van persoonlijke ideeën. De accessoires kunt u meteen uitproberen in onze inspiratietuin.

Belettering van het urnengraf

vele variaties mogelijk

De tekst bij een beeld kan worden aangebracht op een aparte tekstdrager, een plaat van glas of RVS, of een natuurstenen plaat, hart of boek. Hierin zijn vele variaties mogelijk.

Wij laten u graag zien wat de verschillende mogelijkheden zijn. In onze inspiratietuin staan vele voorbeelden opgesteld, zodat u hier ideeën op kunt doen.

Ontwerp

vanuit uw eigen ideeën of een voorbeeld

Het ontwerp wordt voor u persoonlijk op maat gemaakt. Mogelijk heeft u eigen ideeën die u graag in het ontwerp terug ziet komen.

Onze adviseur en ontwerper zijn u hierin ook graag van dienst. Komt u rustig eens bij ons langs, om de mogelijkheden door te nemen.

Persoonlijk ontwerp

een tastbare herinnering

Het persoonlijke ontwerp biedt u de mogelijkheid een tastbare herinnering aan uw dierbare vast te leggen en te verwerken in een grafsteen met uw eigen symboliek.

Wij trachten uw emoties te vertalen in een grafmonument met uw eigen uitgekozen kleuren, vormen en materiaalsoorten.

Bekijk hoe het werkt

2 zuilen met vlinder

op elkaar afgestemde kleuren

Op de fraai vormgegeven urnengraf staan 2 bewerkte zuilen van natuursteen. Op elke zuil is de helft van een vlinder aangebracht. Op de rechtervleugel van de vlinder is een zon aangebracht.

De kleuren van het natuursteen, de vlinder en de zon zijn keurig op elkaar afgestemd en maken het monument prettig om naar te kijken.

Heel veel voorbeelden in het echt

dit achten wij van groot belang

Ons doel is u zoveel mogelijk voorbeelden in het echt te laten zien. Dit achten wij van groot belang omdat de keuze voor een gedenkteken een blijvende keuze is voor jaren.

Een groot aantal van de voorbeelden op deze pagina treft u in onze showroom en inspiratietuin aan. In onze inspiratietuin staan ruim 600 voorbeeld grafmonumenten opgesteld.

Formaat van het beeld

passend geheel

Het formaat van het beeld heeft grote invloed op de uitstraling van het urnengraf. Een beeld kan prominent aanwezig zijn of juist als klein en subtiel detail geplaatst worden.

We geven u graag advies wat het beste bij uw wensen past. Om u te laten zien hoe het monument er uit komt te zien maken we samen met u gratis en geheel vrijblijvend een ontwerp.

Beelden uitzoeken of eigen ontwerp

alles is mogelijk

Het plaatsen van een beeld of beeldje heeft voor u een persoonlijke betekenis. Het beeld moet natuurlijk wel die symbolische waarde of uitstraling hebben die u in gedachte heeft.

We bieden u de mogelijkheid om een beeld uit te zoeken uit onze showroom maar ook om deze samen met ons te laten ontwerpen en realiseren.

ontwerp kindergraf glas

We ontwerpen gratis en samen met u een mooi gedenkteken

vanuit een voorbeeld, uw ideeën of wensen

Een persoonlijk ontwerp

Ambachtelijk vervaardigd

wat ziet u zelf

De beelden en figuren worden handmatig en ambachtelijk vervaardigd door onze kunstenaars. Den Hollandsche werkt samen met Nederlandse, maar ook buitenlandse kunstenaars

Het meest belangrijk is natuurlijk wat u zelf in een bepaald symbool ziet en welke betekenissen u hieraan geeft. Juist dat maakt het zo persoonlijk.

Beelden van natuursteen

zowel graniet als kalksteen

Beelden kunnen worden gemaakt van natuursteen. Zowel graniet als kalksteen kan goed worden bewerkt.

Een beeld wordt altijd vervaardigd door een van onze ervaren beeldhouwers. Dit in nauw overleg met de ontwerper die met u heeft gesproken.

Natuursteen

in veel kleuren en schakeringen verkrijgbaar

Natuursteen is in veel kleuren en schakeringen verkrijgbaar, van klassiek zwart tot warm rood of stijlvol groen. Bewerkingen als zoeten, schuren, hakken, vlammen en ‘borstelen’ van het natuursteen geven het materiaal telkens een ander karakter.

Steeds zullen wij in overleg met u de materialen en mogelijkheden die er zijn combineren tot een stijlvol en harmonieus geheel. Uw wensen vormen hierbij het uitgangspunt.

Rituelen en symbolen

het urnengraf is de plaats van herinnering

Rituelen en symbolen geven mensen een steunpunt. Vooral wanneer alleen nog maar de herinnering nog leeft. Het graf is de plaats van de herinnering, een plekje, waar verdriet beleefd en verwerkt kan worden.

Met het toepassen van persoonlijke ideeën in grafmonumenten hopen wij er aan bij te dragen dat het graf een troostende en bemiddelende plaats voor achtergebleven personen wordt.

urnengraven met beelden showroom

Grafaccessoires en beelden bekijken

Ongestoord grafaccessoires van brons, RVS, cortenstaal, hout, lood en natuursteen bekijken of uitzoeken.

Bekijken en uitzoeken in onze showroom

Beelden van hout of versteend hout

warme en natuurlijk uitstraling

Een sculptuur van hout geeft een warme en natuurlijke uitstraling. Door de wijze van bewerken zijn ook onze houten beelden zeer duurzaam.