Symbolen en betekenisAl mogelijk vanaf 2.450,-

U kunt geheel vrijblijvend een eigen ontwerp laten maken. of het door u zelf gemaakte ontwerp te laten realiseren, in een van onze 23 winkels of bij u thuis.

Collectie Symbolen en betekenisbijzondere grafstenen

Om een kindergraf een speciale betekenis te geven is het mooi om hierin een symbolische betekenis te verwerken: “de bijzondere betekenis zit ‘m in…” Een monument vertelt zo iets over de overledene, geeft herkenning en haalt herinneringen op.

Voor een kindergrafsteen kiezen nabestaanden vaak voor:

  • een vlieger
  • een regenboog
  • een ballon
  • een vlinder
  • een ster
  • een zon
  • een maan
  • een kroontje
  • een zonnebloem
  • een konijntje

Vraag prijsinformatie aan

Gekleurde vlinders en ballon

combinatie met natuursteen en RVS

Grafsteen voor een baby van glas met glazen vlinders en een ballon. De vlinders zijn sierlijk en losstaand op het liggende gedeelte geplaatst.

Betekenissen van Symbolen

Het belangrijkste is natuurlijk wat u zelf in een bepaald symbool ziet en welke betekenissen u hieraan geeft. Juist dat maakt het zo persoonlijk.

Vraag prijsinformatie aan

Symbolen in verschillende materialen

uitstraling van het monument

Symbolen hoeven niet uit hetzelfde materiaal te bestaan als de rest van het gedenkteken. Materialen die we vaak combineren zijn natuursteen, glas en rvs.

De kleur en de gebruikte materialen hebben grote invloed op de uitstraling van het monument. Graag geven we u advies wat het beste bij uw wensen past.

Vraag prijsinformatie aan

Kindermonument versteend hout

bijzonder en natuurlijk

Natuurlijk kindermonument van versteend hout. Versteend hout is gefossiliseerd hout. Het hout is maar liefst 22 miljoen jaar oud, maar met een hardheid van 7 even hard als bijvoorbeeld graniet geworden.

Versteend hout uitzoeken doet u in onze showroom en inspiratietuin. Het is van groot belang dat u zelf het versteende hout uitkiest, want al het versteende hout is uniek, met eigen structuren en kleuren.

Vraag prijsinformatie aan

Soorten en kleuren natuursteen

alle mogelijke kleuren

U heeft de keuze uit talloze soorten natuursteen die variëren qua kleur en structuur. Wij onderscheiden graniet, leisteen, kalksteen, marmer en kwartsiet.

In onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeeld grafmonumenten in de buitenlucht kunt u alle materialen en kleuren in het echt bekijken.

Vraag prijsinformatie aan

Mooie combinaties maken

gebruik kleuren en vormen

Mooi persoonlijk en bijzonder kindermonument die we door het kleurgebruik een geheel eigen sfeer en uitstraling hebben gegeven.

Glas is een materiaal dat stemmingen en emoties op een bijzondere en onvergetelijke wijze kan weergeven.

Vraag prijsinformatie aan

Kleurrijk en zachte uitstraling

pastel tinten

Het kindermonument heeft een vriendelijke uitstraling, door de zachte pastelkleuren in de letters, de ingekleurde stippen en de zachte afwerking van de randen in combinatie met het gematteerde oppervlak van het natuursteen.

Bij Den Hollandsche worden maar liefst 4 à 5 lagen verf aangebracht en dus niet de gebruikelijke 1 à 2 lagen. Hierdoor blijft de kleur zeer lang mooi.

Vraag prijsinformatie aan

Vlinders

teerheid en drie fases van het leven

De vlinder staat symbool voor de onsterfelijke ziel en de kortstondigheid van het leven.

Dit vanwege zijn teerheid en korte levensduur. De vlinder staat ook symbool voor de drie fases die de menselijke ziel doorloopt: leven, dood en wederopstanding.

Vraag prijsinformatie aan

Kindergraf glas

combinatie met andere materialen

Door creatief te zijn en de materialen, kleuren en vormen op de juiste wijze te combineren creëert onze ontwerper samen met u tijdens een persoonlijk gesprek een uniek en harmonieus gedenkteken.

Vraag prijsinformatie aan

Hoe kiest u iets persoonlijks?

vanuit een voorbeeld of uw eigen ideeën en wensen

We kunnen uitgaan van een bestaand model dat u heeft gezien op de begraafplaats, een voorbeeld uit onze inspiratietuin of beginnen met een leeg vel.

Al uw wensen krijgen vorm in de schets die wij samen met u tijdens het adviesgesprek maken.

Vraag prijsinformatie aan

Vriendelijke maan

speelse uitstraling door sterren

De vriendelijke maan en de gekleurde sterren van glas geven het gedenkteken een speelse uitstraling.

Het glas van de letterplaat is licht gesmolten waardoor deze niet volledig transparant is, dit zorgt voor meer rust in het babygraf.

Vraag prijsinformatie aan

De mogelijkheden

glazen letterplaat

Een glazen gedenkplaat kan toegepast worden als extra toevoeging op het gedenkteken, maar ook als vervanging van de lettersteen.

Een glazen letterplaat is uit te voeren in elke gewenste vorm en te voorzien van afbeeldingen en persoonlijke tekst en opschrift.

Onze kindermonumenten specialist ontwerpt graag samen met u een persoonlijk gedenkteken, tijdens het ontwerpen krijgt u tips en advies wat het beste past.

Vraag prijsinformatie aan

Kindergraf natuurlijk

ruwe zuilen

Natuurlijk kindergraf wat een jonge en kinderlijke uitstraling heeft gekregen door de toepassing van glazen decoraties met heldere kleuren.

De sterren zijn van gesmolten glas gemaakt en zijn voorzien het opschrift en een persoonlijke groet. De 3 sterren ziet u terug op het wolkje van glas met persoonlijke tekst.

Vraag prijsinformatie aan

We maken altijd een uniek en persoonlijk ontwerp

samen met u ontwerpen we een mooi monument

Een kindergraf is erg persoonlijk, u wilt graag een mooi gedenkteken die iets vertelt en zegt over uw overleden kind. Het gedenkteken moet u ook aanspreken, bij u passen en bij diegene die het graf regelmatig bezoeken. We ontwerpen het gedenkteken daarom samen met u, op basis van uw ideeën, een persoonlijk kenmerk of een beschrijving. We geven het gedenkteken precies die uitstraling die u in gedachte heeft.

Aarzelt u niet om uw wensen naar voren te brengen en om bijvoorbeeld foto’s mee te nemen bij een bezoek aan onze inspiratietuin en showroom.

kindergraf monument symbolen betekenis ontwerp kindergraf grafsteen video

Ontwerp kindergedenkteken

Op kunstzinnige wijze worden uw ideeën vormgegeven.

kindergraf monument symbolen betekenis vanuit een kenmerk

Een kenmerk

U wilt graag een bepaald kenmerk van uw kindje verwerkt zien in het persoonlijke gedenkteken.

kindermonument glas ontwerpen vanuit een voorbeeld

U hebt iets gezien

U hebt iets gezien wat u mooi vindt. Op internet, op de begraafplaats, in onze inspiratietuin showroom.

kindermonument glas ontwerpen vanuit uw ideeën

Uw ideeën

U heeft in gedachte of een voorbeeld hoe het monument er ongeveer uit moet komen te zien.

kindermonument glas ontwerpen vanuit een beschrijving

Nog geen idee?

Door te luisteren naar de verhalen over uw kindje en uw wensen komen we samen tot een resultaat.

Graag nodigen wij u uit

samen een mooi monument ontwerpen, samenstellen en realiseren

Graag nodigen wij u uit voor een persoonlijk gesprek met een adviseur op afstand, via de telefoon en e-mail of bij ons op het bedrijf. Wij bespreken tijdens het gesprek alle details en kunnen u direct de prijs geven. Uiteraard kunt u gewoon langskomen zonder dit van te voren aan te kondigen. Echter, indien u er zeker van wilt zijn dat onze dat onze adviseurs ruim de tijd voor u kunnen nemen, raden wij u aan om uw bezoek vooraf aan te kondigen.

Kondig uw bezoek aan Video: Wat kunt u verwachten