Urnengraf van bronsaccessoires en bronzen beelden voor urnenmonumenten

Brons is een veel toegepast materiaal bij urnenmonumenten. Vroeger werden de accessoires zoals; letters, vazen, lantaarns en beelden uitsluitend in brons aangebracht. Tegenwoordig praten we over grafkunst in brons. Nu kunnen er zelfs compleet bronzen urnenmonumenten worden geleverd.

Patinalagen

Brons heeft diverse kleuren en kan van extra afwerkingslagen worden voorzien, dit worden patinalagen genoemd.

Accessoires van brons

bekijken in onze inspiratietuin

Veel toegepaste accessoires zijn: kruizen, engelen, heiligen, beelden en symbolen. Alle producten van brons worden vakkundig op de urnstenen of urnenmonumenten geplaatst.

In onze inspiratietuin hebben wij honderden bronzen accessoires toegepast op complete gedenktekens. Het geeft u goed inzicht hoe een accessoires staat op een gedenkteken.

Bronzen grafaccessoire

bewerkt natuursteen

Stijlvolle urnenplaat waar de belettering en het sierlijke beeld is uitgevoerd in brons. We hebben de kleur van het brons aangepast aan de kleur van het natuursteen.

Om de strakke lijnen van het natuursteen te doorbreken is er in het natuursteen een rivier aangebracht. De gebogen lijnen van de rivier sluiten mooi aan bij de vormen van het bronzen beeld.

Hulp bij uw keuze

juiste combinaties

Om u een duidelijk beeld te geven van de mogelijk accessoires voor urnenmonumenten, hebben we een ruime collectie accessoires in onze showroom tentoongesteld staan. Wij helpen u graag met het kiezen van de juiste kleurencombinaties.

We bewerken het natuursteen voor u zodat de accessoires mooi tot zijn recht komen.

Ontwerp urnengraf brons

vanuit uw eigen ideeën of een voorbeeld

Het ontwerp wordt voor u persoonlijk op maat gemaakt. Mogelijk heeft u eigen ideeën die u graag in het ontwerp terug ziet komen.

Onze adviseur en ontwerper zijn u hierin ook graag van dienst. Komt u rustig eens bij ons langs, om de mogelijkheden door te nemen.

Kleuren en afwerking

brons van afwerkingslagen voorzien

Brons heeft diverse kleuren en kan van extra afwerkingslagen worden voorzien.

Hierdoor kan brons op een passende manier gecombineerd worden met natuursteen.

Opengeslagen boek

geplaatst op sokkel

Urnengedenkteken waar het opschrift en de decoraties zijn geplaatst op een opengeslagen boek. Een opengeslagen boek verwijst naar het boek des levens, het is een verwijzing naar het boek waarin alle daden opgetekend zijn.

Voorbeelden in onze showroom

graflantaarns, kruizen, belettering, boompjes, grafkunst, vogeltjes… in het echt bekijken

Om u zoveel mogelijk te helpen bij uw keuze en het kiezen gemakkelijker te maken is onze showroom voorzien van allerlei voorbeelden en toepassingen van persoonlijke ideeën.

Omdat er zoveel mogelijk is hebben wij alles overzichtelijk voor u gepresenteerd zodat u geheel vrijblijvend en ongestoord kunt rondkijken. Wanneer u vragen hebt kunt u ze direct aan onze adviseur stellen. Ons doel is u zoveel mogelijk voorbeelden in het echt te laten zien. Dit achten wij van groot belang omdat de keuze voor een urnmonument een blijvende keuze is voor jaren.

Urnenplaten belettering

we adviseren verheven belettering

Vanwege de duurzaamheid adviseren wij op een urnenplaat verheven belettering te gebruiken. Deze belettering kan vervaardigd zijn van brons, maar ook van aluminium of RVS.

In brons zijn vele tinten mogelijk, door de fijnzinnige techniek van patineren. Deze techniek maakt prachtige, duurzame kleurnuances mogelijk in het brons.

Belettering in brons

lettersoorten bekijken

Om u goed inzicht te geven hebben we in onze showroom en inspiratietuin tientallen voorbeelden van bronzen belettering toegepast op gedenktekens in allerlei stijlen en uitvoeringen.

Het is erg belangrijk alle voor- en nadelen van elke lettersoort met elkaar goed door te nemen en daarna in een ontwerpvoorstel te laten uitwerken. Hierdoor krijgt u een goed beeld van hoe het eindresultaat eruit zal zien en zult u later geen spijt hebben van dingen die u wellicht toch liever net iets anders had willen zien.

Bronzen grafaccessoires

belettering in bladgoud

Familie urnengraf waar de zuilen toepasselijk zijn uitgevoerd in verschillende soorten en kleuren natuursteen.

De bronzen grafaccessoires geven het monument een eigen sfeer. De in bladgoud uitgevoerde belettering maakt het opschrift goed leesbaar en past goed bij de kleuren van het natuursteen en het brons.

Lichte natuurstenen grafzuil

kunstwerk en belettering in brons

Urnen grafzuil waar het bronzen kunstwerk een mooie plaats heeft gekregen op de zuil.

De persoonlijke data is op een bijzondere manier horizontaal rond de zuil geplaatst.

Lichtere steensoorten zijn vaak poreuzer waardoor deze sneller vuil worden. Wij adviseren u graag wat er wel en niet mogelijk is op uw begraafplaats. Wat mooi is moet mooi blijven, u krijgt tips en deskundig advies.

Bronzen grafaccessoires

bekijk ze in onze showroom

In onze grafmonumenten showroom kunt u rustig en ongestoord gedenktekens en grafaccessoires bekijken of uitzoeken. Wanneer u vragen hebt kunt u ze direct aan onze adviseur stellen.

Ziet u iets wat u bevalt en mooi vindt dan kunt u een accessoire in de buitenlucht uitproberen en bekijken hoe het staat bij één van de ruim 600 voorbeeld monumenten in onze inspiratietuin grafmonumenten.

Persoonlijke ideeën

bronzen grafaccessoires

Met het toepassen van persoonlijke ideeën in urnenmonumenten hopen wij er aan bij te dragen dat het graf een troostende en bemiddelende plaats voor achtergebleven personen wordt.

Een persoonlijk accessoires kan betrekking hebben op een hobby, beroep, sport of bijvoorbeeld een favoriete plaats. U geeft het urnengraf met een grafaccessoires van brons een extra persoonlijke betekenis.

Duurzaamheid

alle materialen die we gebruiken

Alle materialen die wij toepassen om een persoonlijk monument naar uw wens te samenstellen, zijn van goede en degelijke kwaliteit. Wij staan hier garant voor.

Formaat van accessoires

Alle grafaccessoires maken wij in verschillende formaten, zodat het altijd goed bij het gedenkteken past.

Er is veel te zien in onze inspiratietuin

monumenten bekijken en gratis ontwerp laten maken

In onze inspiratietuin ziet u alle materialen en accessoires in het echt. Laat u inspireren door de voorbeelden. Na uw bezoek aan de inspiratietuin bieden wij u de mogelijkheid om geheel vrijblijvend en gratis een ontwerp te laten maken. Hierbij kunnen we uitgaan van een voorbeeld maar ook van uw eigen wensen of ideeën.

Engelen en heiligen van brons

uitzoeken of eigen ontwerp

Het plaatsen van een beeld of beeldje heeft voor u een persoonlijke betekenis. Het beeld moet natuurlijk wel die symbolische waarde of uitstraling hebben die u in gedachte heeft.

We bieden u de mogelijkheid om een beeld uit te zoeken uit onze showroom maar ook om deze samen met ons te laten ontwerpen en realiseren.

Formaat van het beeld

passend geheel

Het formaat van het beeld heeft grote invloed op de uitstraling van het urnengraf. Een beeld kan prominent aanwezig zijn of juist als klein en subtiel detail geplaatst worden.

We geven u graag advies wat het beste bij uw wensen past. Om u te laten zien hoe het monument er uit komt te zien maken we samen met u gratis en geheel vrijblijvend een ontwerp.

Bronzen regenboog

glasparels

Urnenplaat waar in het natuursteen de vorm van een rivier is aangebracht. De rivier is gevuld met glasparels welke in diverse kleuren verkrijgbaar zijn.

Het bronzen kunstwerkje is in verschillende kleuren afgewerkt en past uitstekend bij de blauwe glasparels.

Urnengraf brons

verstrengelde handen

De in brons uitgevoerde verstrengelde handen verbinden twee urnengraven of twee helften van een urnengraf.

Hiermee houden echtelieden elkaar ook na de dood vast. Het symbool van liefde, trouw en de verbondenheid tussen 2 geliefden.

Kruizen van brons

verschillende formaten of andere materialen

Kruizen worden vaak toegepast op grafmonumenten en urnengedenktekens. In ons assortiment zie u kruizen in alle formaten en materialen. Kruizen en kruisjes van RVS, cortenstaal, glas, brons of een combinatie hiervan.

Grafkruizen van een wat groter formaat kunnen dienen als uitgangspunt voor een geheel eigen ontwerp. Onze ontwerpers laten u graag zien wat er op basis van uw ideeën mogelijk is. Het schetsontwerp maken we altijd in uw bijzijn zodat u zelfs tijdens het schetsen kunt aangeven wat u wel of niet mooi vindt.

Een uniek ontwerp

we ontwerpen samen met u

Tijdens een persoonlijk gesprek worden uw ideeën en wensen besproken en maken wij direct een tekening om u inzicht te geven hoe het monument of accessoire er uit komt te zien.

We maken het ontwerp geheel vrijblijvend en gratis voor u.

In de video ziet u precies wat u van een bezoek aan Den Hollandsche kunt verwachten.

Bekijk de video

Urnengraf brons

boom, klok en belettering

Persoonlijk urnengraf uitgevoerd in gepolijst natuursteen waar het boompje, de klok en de belettering zijn uitgevoerd in brons.

Letters van brons
Niet alleen de keuze van het lettertype, maar ook de grootte, uitlijning en compositie zijn sterk bepalend voor de gehele uitstraling van het gedenkteken. Zoals wij ontwerpers in huis hebben voor het schetsen van urnengraven, zo hebben wij ook specialisten die u helpen bij de inscriptie voor het urnengraf.

Persoonlijke bronzen accessoires

herinneringen

Een persoonlijk monument zegt iets over de overledene en roept herinnering op. We ontwerpen samen met u een mooi monument waarbij we door de juiste materialen toe te passen het monument die uitstraling geven die zowel goed bij u als bij de overledene past.

Samen met u realiseren we een mooi gedenkteken en een fijne plaats om naar toe te gaan.