Grafsteen hartvorm met Engel

De lettersteen van deze grafsteen heeft de vorm van een hart. Dit hart wordt innig omarmt door een beeld van een engel. Het oppervlak van de engel die in het natuursteen is uitgehakt krijgt door deze bewerking een lichte kleur, wat een fraai contrast g... lees meer >

Alles over dit gedenkteken

Eigenschappen

Product 36137
Artikelnummer 23405
Bewerking Gehakt, Gepolijst
Bloem, plant of boom Roos
Collectie Ambachtelijk, Christelijk, Engel, Hartvormige lettersteen, Klassiek en traditioneel, Kunstenaars
Cultuur Christelijk
Diverse tags Grafkunst, Hart - lettersteen
Graftype Enkele grafsteen - met vloer
Kleur Zwart
Liefde Roos
Liggende deel Natuursteen
Materiaal Natuursteen
Natuursteen & Graniet Zwart graniet
Natuursteen kleuren Zwart
Persoonlijke toevoeging Beelden - natuursteen, Hart, Kunstenaars
Productgroep Grafmonumenten
Staande deel Natuursteen
Subtype Staande steen met vloer
Symboliek Engel, Hart, Roos
Vormgeving Engel, Hartvormige lettersteen, Klassiek en traditioneel

Productomschrijving

De lettersteen van deze grafsteen heeft de vorm van een hart. Dit hart wordt innig omarmt door een beeld van een engel. Het oppervlak van de engel die in het natuursteen is uitgehakt krijgt door deze bewerking een lichte kleur, wat een fraai contrast geeft met het zwart gepolijste graniet. Naast deze engel zijn ook meerdere rozen uit het natuursteen gehakt, wat meteen zorgt voor een romantische uitstraling. Als opschrift is er voor gekozen om de naam in een sierlijk lettertype te zandstralen en vervolgens in te schilderen. Het liggende deel is ook van zwart gepolijst graniet gemaakt en is geheel bedekt met een dekplaat. Dit biedt een heel passende ondergrond voor de andere decoraties zoals het opengeslagen boek en de hartvormige steen die beiden van teksten zijn voorzien. U kunt natuurlijk zelf kiezen wat voor opschriften er op het grafmonument moeten komen.

Engel
In de christelijke symboliek wordt de engel gezien als de boodschapper van God. In de oudheid was dit de godin van de overwinning genaamd Victoria. Engelen als christelijk symbool zijn dienaren van God die als missie hebben om gelovigen te helpen en te beschermen. In de meeste grafmonumenten waar een engel wordt toegepast wordt is deze beschermende houding terug te zien. Naast bloemen- of lauwerkransen, worden engelen ook vaak met een muziekinstrument afgebeeld.

Kunstenaars
Grafkunst is er in vele vormen. Van een klein ornament als decoratie tot een compleet grafmonument dat als een kunstwerk is ontworpen. We laten u laten dat gedenktekens ook vanuit een design- of kunstenaars oogpunt ontworpen kunnen worden en dat veelal een bepaalde symboliek hieraan ten grondslag ligt. Wij werken samen met verschillende kunstenaars die in ieder gewenst materiaal een vorm van kunst voor u kunnen ontwerpen.

Enkele grafsteen - met vloer

Enkele grafmonumenten of grafstenen zoals deze zijn ontworpen voor een enkel breed graf. Hoewel deze grafmonumenten enkel breed zijn, kan het graf wel 2 of 3 diep zijn en dus plaats bieden aan meerdere personen. Afhankelijk van de ruimte voor de belettering kan een enkel grafmonument dus prima plaats bieden aan meerdere namen en opschriften.Natuursteen


Grafmonumenten

Een grafmonument maken wij altijd op maat. Op die manier kunnen we echt iets unieks creëren dat past bij uw wensen en budget, maar ook voldoet aan de richtlijnen van de begraafplaats. Dat betekent ook dat we dit grafmonument naar uw wensen kunnen aanpassen.