Begraafplaatsen in Nederland informatie, richtlijnen en adressen

Op deze pagina vindt u een online overzicht van alle begraafplaatsen in Nederland met daarbij de adresgegevens van de begraafplaats. Iedere begraafplaats stelt eisen aan de afmetingen van grafmonumenten, zerken en urnengraven. Op de meeste begraafplaatsen plaatsen wij zeer regelmatig grafmonumenten, kindermonumenten of urnenmonumenten en dus zijn wij op de hoogte van de richtlijnen. Hierdoor kunnen wij de plaatsing van een grafmonument probleemloos voor u verzorgen.

grafsteen garantie

Eisen aan grafmonumenten

er zijn regels maar die worden wel steeds vrijer

De wet stelt geen eisen aan grafmonumenten. In een verordening of reglement stelt de begraafplaats meestal wel eisen, bijvoorbeeld aan het materiaalgebruik, de afmeting, de fundering e.d. Na jarenlang strenge regels gehanteerd te hebben ten aanzien van hoogte, dikte en zelfs materiaalgebruik van grafmonumenten, worden de regels steeds vrijer.

Ondanks dat er steeds meer mag en mogelijk is, blijven de begraafplaatsen eisen stellen aan een grafmonument. Per begraafplaats is dit verschillend. U moet dus rekening houden met deze voorwaarden en er voor zorgen dat het ontwerp van uw grafmonument hier binnen valt.

Vergunningaanvraag en vergunning kosten

wij verzorgen de aanvraag, eventueel met technische tekeningen

Vergunningaanvraag

Om de regels die gesteld worden na te leven, moet er een vergunning aangevraagd worden, voordat een grafmonument geplaatst mag worden.

Den Hollandsche zorgt ervoor dat de aanvraag van de vergunning, met de gewenste technische tekening, kosteloos voor u wordt ingediend.

Vergunningkosten

Ondanks dat wij de vergunningaanvraag gratis voor u regelen, kunt u toch te maken krijgen met kosten voor de vergunning. Sommige begraafplaatsen rekenen kosten voor het beoordelen van de vergunningaanvraag.

Deze kosten zijn per gemeente een vast bedrag per soort monument en variëren van € 0 tot € 175,-. De vergunningskosten moeten vóór het plaatsen van het grafmonument aan de begraafplaats betaald zijn.

Begraafplaats vergunning informatie Drenthe

Begraafplaatsen in Drenthe

Bekijk informatie over begraafplaatsen in Drenthe. De meeste begraafplaatsen zijn bij ons bekend. Wij tonen adresgegeven, reglementen en geplaatste monumenten.

Wij plaatsen o.a. in: Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel.

Begraafplaatsen in Drenthe

Begraafplaats vergunning informatie Flevoland

Begraafplaatsen in Flevoland

Bekijk informatie over begraafplaatsen in Flevoland. De meeste begraafplaatsen zijn bij ons bekend. Wij tonen adresgegeven, reglementen en geplaatste monumenten.

Wij plaatsen o.a. in: Almere, Urk, Dronten, Lelystad en Zeewolde.

Begraafplaatsen in Flevoland

Begraafplaats vergunning informatie Friesland

Begraafplaatsen in Friesland

Bekijk informatie over begraafplaatsen in Friesland. De meeste begraafplaatsen zijn bij ons bekend. Wij tonen adresgegeven, reglementen en geplaatste monumenten.

Wij plaatsen o.a. in: Harlingen, Heerenveen, Leeuwarden, Smallingerland, Sneek.

Begraafplaatsen in Friesland

Begraafplaats vergunning informatie Gelderland

Begraafplaatsen in Gelderland

Bekijk informatie over begraafplaatsen in Gelderland. De meeste begraafplaatsen zijn bij ons bekend. Wij tonen adresgegeven, reglementen en geplaatste monumenten.

Wij plaatsen o.a. in: Arnhem, Apeldoorn, Doetinchem, Ede, Nijmegen.

Begraafplaatsen in Gelderland

Het graf

Het graf is de plaats van de herinnering. Een plekje waar verdriet beleefd en verwerkt kan worden. Rituelen en symbolen geven mensen een steunpunt. Vooral waar alleen nog maar de herinnering leeft.

Het grafmonument

Een passend grafmonument slaagt erin de identiteit van de overledene te bewaren. De herinnering aan hem of haar in stand te houden. Om ondanks de dood in contact te blijven. Het troostende van een artistiek ontwerp ligt in de uitdrukkingskracht en de relatie met de persoonlijkheid van de overledene.

Begraafplaats vergunning informatie Groningen

Begraafplaatsen in Groningen

Bekijk informatie over begraafplaatsen in Groningen. De meeste begraafplaatsen zijn bij ons bekend. Wij tonen adresgegeven, reglementen en geplaatste monumenten.

Wij plaatsen o.a. in: Delfzijl, Groningen, Hoogezand, Veendam en Stadskanaal.

Begraafplaatsen in Groningen

Begraafplaats vergunning informatie Limburg

Begraafplaatsen in Limburg

Bekijk informatie over begraafplaatsen in Limburg. De meeste begraafplaatsen zijn bij ons bekend. Wij tonen adresgegeven, reglementen en geplaatste monumenten.

Wij plaatsen o.a. in: Maastricht, Roermond, Sittard, Venlo en Weert.

Begraafplaatsen in Limburg

Begraafplaats vergunning informatie Noord Brabant

Begraafplaatsen in Noord-Brabant

Bekijk informatie over begraafplaatsen in Noord Brabant. De meeste begraafplaatsen zijn bij ons bekend. Wij tonen adresgegeven, reglementen en geplaatste monumenten.

Wij plaatsen o.a. in: Breda, Den Bosch, Eindhoven, Tilburg en Roosendaal.

Begraafplaatsen Noord-Brabant

Begraafplaats vergunning informatie Noord Holland

Begraafplaatsen in Noord-Holland

Bekijk informatie over begraafplaatsen in Noord-Holland. De meeste begraafplaatsen zijn bij ons bekend. Wij tonen adresgegeven, reglementen en geplaatste monumenten.

Wij plaatsen o.a. in: Amsterdam, Alkmaar, Amstelveen, Den Helder en Haarlem.

Begraafplaatsen Noord-Holland

Begraafplaats vergunning informatie Overijssel

Begraafplaatsen in Overijssel

Bekijk informatie over begraafplaatsen in Overijssel. De meeste begraafplaatsen zijn bij ons bekend. Wij tonen adresgegeven, reglementen en geplaatste monumenten.

Wij plaatsen o.a. in: Almelo, Deventer, Enschede, Hardenberg en Zwolle.

Begraafplaatsen in Overijssel

Begraafplaats vergunning informatie Utrecht

Begraafplaatsen in Utrecht

Bekijk informatie over begraafplaatsen in Utrecht. De meeste begraafplaatsen zijn bij ons bekend. Wij tonen adresgegeven, reglementen en geplaatste monumenten.

Wij plaatsen o.a. in: Amersfoort, Nieuwegein, Utrecht, Veenendaal en Woerden.

Begraafplaatsen in Utrecht

Begraafplaats vergunning informatie Zeeland

Begraafplaatsen in Zeeland

Bekijk informatie over begraafplaatsen in Zeeland. De meeste begraafplaatsen zijn bij ons bekend. Wij tonen adresgegeven, reglementen en geplaatste monumenten.

Wij plaatsen o.a. in: Borsele, Goes, Kapelle, Hulst, Middelburg en Vlissingen.

Begraafplaatsen in Zeeland

Begraafplaats vergunning informatie Noord Holland

Begraafplaatsen in Zuid-Holland

Bekijk informatie over begraafplaatsen in Zuid-Holland. De meeste begraafplaatsen zijn bij ons bekend. Wij tonen adresgegeven, reglementen en geplaatste monumenten.

Wij plaatsen o.a. in: Den Haag, Delft, Leiden, Rotterdam en Zoetermeer.

Begraafplaatsen Zuid-Holland