Kindermonument NatuursteenAl mogelijk vanaf 1.750,-

U kunt geheel vrijblijvend een eigen ontwerp laten maken. of het door u zelf gemaakte ontwerp te laten realiseren, in een van onze 23 winkels of bij u thuis.

Collectie natuursteengraniet en natuursteen in vele soorten

Natuursteen is een zeer duurzaam materiaal. Het symboliseert duurzame liefde en verbondenheid. Door het op verschillende manieren te bewerken, ontstaat een zachte en persoonlijke uitstraling.

Bij kindermonumentjes bestaat vaak extra veel behoefte om liefde en bescherming tot uitdrukking te laten komen en een duurzame verbondenheid te creëren die verder reikt dan tijd en plaats. Het is dan ook belangrijk dat deze elementen een plek krijgen in het ontwerp van het kindermonument.

Ontwerpschets van uw ideeën

Onze ontwerper begeleidt en helpt u hier graag bij door in nauw overleg met u de ontwerpschets te maken. Uw wensen en ideeën staan daarbij centraal.

Vraag prijsinformatie aan
kindermonumenten natuursteen blokken natuursteen glazen decoratie
Kindermonumenten in het kort

Details die u aanspreken

combineren monumenten

Als u de voorbeelden bekijkt op onze website, in onze inspiratietuin of showroom dan kan het zijn dat bepaalde details van een monument u aanspreken.

Wij maken geheel vrijblijvend een nieuw ontwerp waarbij we uit gaan van uw wensen, ideeën of combinaties en details van monumenten die u heeft gezien.

Vraag prijsinformatie aan

De lettersteen

bepaalt grotendeels de uitstraling

De afmeting en vormen van dit staande gedeelte bepalen grotendeels de uitstraling van het grafmonument.

Daarom is het heel belangrijk eerst te kiezen welk model lettersteen u het mooist vindt en daarna een bijpassend ontwerp te maken voor het liggende gedeelte.

Vraag prijsinformatie aan

Toepassing van RVS

accessoires, letterplaat of omranding

We passen vaak RVS toe omdat dit een degelijk materiaal is wat ook nog eens veel mogelijkheden biedt.

We printen met laserstralen elke gewenste afbeelding of tekst op het RVS. Ook is het mogelijk om letters of vormen uit het RVS te snijden. Een zorgvuldig gerichte waterstraal brengt een tekst of een afbeelding in het RVS aan.

Bekijk meer RVS voorbeelden op de pagina kindermonument met RVS.

Vraag prijsinformatie aan

Kleurrijk en zachte uitstraling

pastel tinten

Het kindermonument heeft een vriendelijke uitstraling, door de zachte pastelkleuren in de letters, de ingekleurde stippen en de zachte afwerking van de randen in combinatie met het gematteerde oppervlak van het natuursteen.

Bij Den Hollandsche worden maar liefst 4 à 5 lagen verf aangebracht en dus niet de gebruikelijke 1 à 2 lagen. Hierdoor blijft de kleur zeer lang mooi.

Vraag prijsinformatie aan
kindermonument jong en eigentijds

Moderne RVS accessoires

kindermonument jong en eigentijds

Eigentijdse vormgeving

kindermonument jong en eigentijds

Foto’s en afbeeldingen

Hoe werkt het?

een persoonlijk kindergedenkteken

Tijdens een persoonlijk gesprek ontwerpen we samen met u een passend gedenkteken. Door goed naar uw verhalen en wensen te luisteren gebruiken we de juiste kleuren om het monument een passende uitstraling te geven.

Zodra we samen het monument hebben vormgegeven bespreken we het opschrift en de belettering, we laten u voorbeelden zien en geven u advies wat het beste past bij de vormgeving van het monument.

Informatie over een persoonlijk ontwerp.

Vraag prijsinformatie aan

Glasfusing vlinder

ovale grafomranding

Kindergraf met een glazen vlinder in de kleuren van een regenboog. Het glas is door middel van verhitting versmolten tot een geheel.

Er wordt vaak gekozen voor een ovalen omranding omdat dit vriendelijker oogt dan een rechthoek of een vierkant.

Vraag prijsinformatie aan

Kindergraf met een beer

te zien in onze inspiratietuin

De beer rust in een halve maan en vormt daarmee de letterplaat van dit kindergraf. Het ontwerp kunt u waar nodig volledig aanpassen in samenwerking met onze adviseurs.

Het uitganspunt van dit gedenkteken is te zien in onze inspiratietuin. Door op “meer weten” te klikken ziet u meer details van het gedenkteken.

Vraag prijsinformatie aan

Soorten en kleuren natuursteen

alle mogelijke kleuren

U heeft de keuze uit talloze soorten natuursteen die variëren qua kleur en structuur. Wij onderscheiden graniet, leisteen, kalksteen, marmer en kwartsiet.

In onze inspiratietuin met ruim 600 voorbeeld grafmonumenten in de buitenlucht kunt u alle materialen en kleuren in het echt bekijken.

Vraag prijsinformatie aan

Beelden en figuren

gevoelens en emotie uitdrukken

Een beeldkunstwerk heeft natuurlijk extra toegevoegde waarde omdat het gevoelens en emotie uit kan drukken. Zo wordt het persoonlijke karakter van het gedenkteken nog beter versterkt.

De beelden en figuren worden handmatig en ambachtelijk vervaardigd door onze kunstenaars. Den Hollandsche werkt samen met Nederlandse, maar ook buitenlandse kunstenaars.

Voorbeelden van beelden en figuren.

Vraag prijsinformatie aan

Ovaalvormig kindergrafmonument

RVS-graflantaarn

Grafsteen waarbij het liggend gedeelte ovaalvormig is. Op zowel de omranding als op de lettersteen is belettering aangebracht. De graflantaarn uitgevoerd in RVS.

De gebruikte materialen en de opvulling zorgen ervoor dat het gedenkteken zo goed als onderhoudsvrij is.

Vraag prijsinformatie aan

Vriendelijke ronde vormen

glazen ballon

Gedenkteken waar de lettersteen vriendelijke ronde vormen heeft. De lettersteen is ambachtelijk gepolijst waardoor deze een blijvende glans behoud.

De blauwe ballon van glas vormt een opvallend accent en geeft het monument een speelse uitstraling.

Vraag prijsinformatie aan

Kleurrijke afbeelding

diepte door vlinders

Grafmonument waar op de linkerzuil onder het opschrift een glazen glasfusing vlinder is geplaatst.

Doordat de vlinders ook te zien zijn op de letterplaat waar een afbeelding op aangebracht is, krijgt het monument diepte. De glasplaat is geplaatst met houders van RVS voor de gepolijste zuilen.

Vraag prijsinformatie aan

Toepassing glas als letterplaat

we geven u advies

Een glazen gedenkplaat kan toegepast worden als gedenkteken maar ook om het gedenkteken van een persoonlijke tint te voorzien. Op de glazen gedenkplaat zijn het opschrift, teksten, foto’s en afbeeldingen te plaatsen. We hebben ervaring met alle glastechnieken en geven u advies wat het beste bij u past.

Bekijk meer voorbeelden van kindermonumenten met glas.

Vraag prijsinformatie aan

Glassfusion vlinders

toepasselijke kleuren

Bijzondere glassoorten versmelten tot één geheel wanneer zij tot hoge temperaturen worden gebracht. Door deze techniek is het mogelijk om een diverse vormen te versmelten zodat er een kleurrijk onderdeel voor een grafmonument ontstaat. We geven het glas precies de gewenste kleur zodat het monument de juiste uitstraling krijgt.

In onze showroom zijn vele voorbeelden van deze techniek opgesteld.

Vraag prijsinformatie aan

Handen dragen letterplaat

licht natuursteen

Dit gedenkteken heeft een letterplaat in de vorm van een hart dat gedragen wordt door twee handen. Onder de handen is een spreuk geplaatst.

Laat u informeren.

Lichtere steensoorten zijn vaak poreuzer waardoor deze sneller vuil worden. Wij adviseren u graag wat er wel en niet mogelijk is op uw begraafplaats. Wat mooi is moet mooi blijven, u krijgt tips en deskundig advies.

Vraag prijsinformatie aan

Kindermonument natuursteen

zandstralen teksten, decoraties of afbeeldingen

In het natuursteen kan tekst worden gezandstraald. Deze kan eventueel worden ingeschilderd, maar dat hoeft niet per se.

Ook afbeeldingen kunnen wij zandstralen. Een persoonlijke afbeelding, op maat ontworpen, behoort tot de mogelijkheden. Ook kunt u zelf een afbeelding aanleveren om op het materiaal te zandstralen. Een gezandstraalde afbeelding is even duurzaam als de steen zelf.

Vraag prijsinformatie aan

Fotoprint op glas

verschillende vormen en soorten glas

Het plaatsen van een foto op de grafsteen biedt u de mogelijkheid om een persoonlijk herinnering te plaatsen op het grafmonument. Een pasfoto, mooi moment uit het leven of een foto die iets zegt over de persoonlijkheid van de overledene.

De foto kan van klein tot levensgroot op verschillende soorten en vormen glas worden aangebracht.

Bekijk meer voorbeelden van afbeeldingen, decoraties en foto’s op een kindermonument.

Vraag prijsinformatie aan

Kindermonument met glas

uitstekend te combineren met natuursteen

Glas is een materiaal dat stemming en emoties op een bijzondere en onvergelijkbare wijze kan weergeven. Glas is uitstekend te combineren met natuursteen.

Op het glas brengen we afbeeldingen maar ook persoonlijke foto’s aan. Doordat ons grafische team de foto of combinatie van foto’s passend bewerkt voor de juiste glastechnieken, zoals zandstralen, glasfusing, lakken, lasergraveren, smelten of emailleren, realiseren wij een harmonieus en persoonlijk gedenkteken.

Vraag prijsinformatie aan

Bezoek ook onze andere inspiratiepagina’s

Een kindermonument uitzoeken is niet makkelijk, de mogelijkheden zijn oneindig en door het tonen van vele voorbeelden willen we helpen bij het maken van een passende keuze. Naast de voorbeelden op onze website bieden wij u de mogelijkheid om kindermonumenten in het echt te bekijken in onze showroom en inspiratietuin.

kindermonument natuursteen kleurrijk en speels met glas

Kleurrijk en speels

Toepassing van beeldjes, figuren, glazen letterplaten en speelse elementen in natuursteen.

Kleurrijk en speels
kindermonumenten natuursteen persoonlijke ideeën

Persoonlijke ideeën

Kindergrafmonumenten zijn erg persoonlijk, u wilt graag uw gevoelens en emoties in het gedenkteken terug laten komen.

Ideeën opdoen en hoe het werkt
glazen gedenkplaat gebogen glas

Symbolen op het monument

Om een kindergraf een speciale betekenis te geven is het mooi hierin een symbolen te verwerken.

Bekijk voorbeelden
kindermonument natuursteen combinatie materialen

Combinaties materialen

Door verschillende materialen met elkaar te combineren geven we een geheel eigen sfeer aan het gedenkteken.

Combinaties van materialen

Naast de voorbeelden op onze website bieden wij u de mogelijkheid om tientallen glazen gedenktekens in het echt te bekijken in onze showroom en inspiratietuin.


Keuzes maken

het moet passen en wij helpen u hierbij

Met alle keuzes die moeten worden gemaakt gaat het uiteindelijk maar om één ding: alles moet goed passen.

  • Het monument moet passen bij de overledene
  • Het monument moet passen bij degenen die het graf geregeld bezoeken en onderhouden
  • De materialen moeten bij elkaar passen en in harmonie zijn
  • Het lettertype moet bij het uiteindelijke model passen
  • Uiteraard moet het financieel ook bij u passen

De totstandkoming van een prijs voor een grafmonument is voor ieder model verschillend. De prijs is namelijk afhankelijk van uw persoonlijke keuzes. We geven u deskundig advies en ontwerpen samen met u een compleet monument vanaf € 1.350 tot …, inclusief plaatsing.

Maak een vrijblijvende afspraak