Mini urnen zijn kleine urnen die worden gebruikt om een kleine hoeveelheid as in te bewaren. Deze urnen zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een subtiele manier om hun geliefden te herdenken, een mini urn kan namelijk in huis worden bewaard maar niet de aandacht trekken. Er zijn verschillende soorten materialen waaruit mini urnen gemaakt kunnen worden, afhankelijk van jouw smaak en de plek waar je de urn gaat neerzetten? In deze blog leggen we je uit waar je op moet letten bij het kiezen van een mini urn.

Wat zijn de meestgebruikte materialen voor mini urnen?

De meest voorkomende materialen voor mini urnen zijn glas, keramiek en hout. Glas is een zeer populair materiaal omdat het in verschillende kleuren en vormen verkrijgbaar is en het de as van de overledene op een prachtige manier kan weergeven. Keramiek is een ander veelgebruikt materiaal omdat het duurzaam is en in verschillende stijlen kan worden vervaardigd. Houten mini urnen zijn ook populair vanwege hun natuurlijke uitstraling en eenvoudige ontwerp. Er zijn ook mini urnen verkrijgbaar in andere materialen, zoals brons, metaal, marmer, messing en porselein. Bronzen mini urnen zijn duurzaam en hebben vaak een klassieke uitstraling. Metalen mini urnen zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, zoals koper en zilver, en hebben meestal een moderne uitstraling. Marmeren en natuurstenen mini urnen zijn geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een meer permanente herinnering, omdat ze geschikt zijn voor buiten. Deze urnen kunnen bijvoorbeeld in de tuin worden geplaatst. Porseleinen mini urnen hebben meestal een traditionele uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en kleuren.

Welke mini urn is geschikt voor buiten?

Als het gaat om mini urnen die buiten kunnen worden geplaatst, is het belangrijk om rekening te houden met het materiaal. Marmeren en natuurstenen mini urnen zijn het meest geschikt voor buitengebruik vanwege hun duurzaamheid en weerbestendigheid. Ook zijn bronzen urnen geschikt om buiten te plaatsen omdat bronzen mini urnen in de buitenlucht een mooie groene kleur (patina) kunnen ontwikkelen. Dit is overigens afhankelijk van de behandeling van de mini urn. In conclusie zijn er verschillende materialen waaruit mini urnen kunnen worden vervaardigd, elk met hun eigen unieke voordelen en uitstraling. Glas, keramiek en hout zijn de meest populaire materialen voor mini urnen, terwijl brons, metaal, marmer, steen, porselein en aardewerk ook veel gebruikt worden. Bij het kiezen van een mini urn is het belangrijk om rekening te houden met het beoogde doel en de plaatsing, zodat het meest geschikte materiaal gekozen kan worden.