Houten urnen

Een houten urn heeft een warme, natuurlijke uitstraling door zijn. De houten urnen zijn in twee groepen op te splitsen: de moderne urnen van fineerhout met een strakke vormgeving en de urnen die uit hout zijn gesneden door onze kunstenaars. Deze laatste groep bestaat uit veel klassiek gevormde houten urnen met veel ronde vormen of afgeronde hoeken.

Onze houten urnen collectie bestaat uit een breed aanbod van verschillende houtsoorten en uitvoeringen. Zo zijn er urnen te vinden gemaakt van bijvoorbeeld een berkenboomstam, maar ook hebben wij bewerkte houten urnen die door onze kunstenaars zijn getransformeerd tot ware kunstwerken.

Houten urn, binnen of ook buiten?

Hout is een natuurlijk materiaals. Hierdoor zijn onze houten urnen alleen geschikt om binnen te plaatsen, met uitzondering van onze gedenkhuisjes Indien een houten urn toch buiten wordt geplaatst zal weer en wind de urn aantasten en uiteindelijk kan dit ervoor zorgen dat de urn gaat lekken en dus de as in de urn aangetast wordt.

Waar plaats ik een houten urn in huis?

Om ervoor te zorgen dat de houten urnen niet krimpen of scheuren dient de relatieve luchtvochtigheid in de woning zo constant mogelijk gehouden te worden (tussen de 40% en 60%). Tijdens de wintermaanden is het verstandig om een kom water in de nabijheid van de houten urn te zetten en/of waterreservoirs aan de radiatoren te hangen.

Een houten urn onderhouden

Plaats de houten urn nooit te dicht bij de verwarming of een andere warmtebrond, houd hierbij rekening met een afstand van minimaal 1,5 meter. Sommige gladde houten urnen kunnen het best behandeld worden met een was of een houtolie. Een voorwaarde is wel dat de urn dan niet gelakt moet zijn bij aankoop omdat de was of olie anders niet kan worden opgenomen door het hout. Gelakte houten urnen kunnen bij het ontstaan van een beschadiging licht worden geschuurd en vervolgens weer worden behandeld met een hout lak in dezelde kleurtint. Voor het onderhoud en reinigen van houten urn raden wij aan om dit te doen met een zachte en schone doek om het ontstaan van krassen te voorkomen.

De symboliek van hout

Hout is duurzaam, solide en heeft een uitstraling van warmte en levenskracht. Van oudsher vervullen bomen een belangrijke functie bij rituelen van de mens. De symboliek van hout is diepgaand: hout symboliseert kracht, groei en een nieuw begin.

Duurzaam dennenhout

De handgemaakte urnen met de wat meer traditionele vormen in dit assortiment worden vervaardigd uit een duurzame dennen houtsoort uit Spanje. Deze urnen zijn herkenbaar uit de vooral klassieke vormgeving en warme kleuren.

Hoge klanttevredenheid

Den Hollandsche doet er alles aan om uw bestelling tijdig, goed verpakt en discreet bij u te laten bezorgen. Families die bij ons een kleine urn hebben besteld beoordelen ons gemiddeld met een 9,5 op Kiyoh.