Urnen van keramiek

Keramische urnen zijn er in vele modellen, kleuren en maten. Deze collectie met met urnen van keramiek is dan ook erg veelzijdig. U vindt hier zowel eenvoudige, ingetogen urnen als zeer uitbundig vormgegeven exemplaren. Iedere urn van keramiek heeft zijn eigen uitstraling. Door het bakproces ontstaat telkens weer een iets andere tint.

De geschiedenis van keramische urnen

Keramische urnen zijn de oudste soorten urnen die er bestaan. In de oudheid werden keramische urnen al vervaardigd door verschillende culturen en was dit de manier om as in te bewaren. Niet alleen de Maya’s en de Romeinen maakten keramische urnen maar ook in Nederland werden in de vroege ijzertijd mensen gecremeerd.

Den Hollandsche heeft een grote collectie met keramische urnen die door verschillende kunstenaars worden ontworpen en gemaakt. Je zou verwachten dat deze urnen traditioneel of klassiek zijn maar naast deze stijlen hebben wij ook een aantal urnen van keramiek met een moderne, eigentijdse uitstraling.

Keramische urn met een uniek design

Een groot deel van de keramische urnen maken deel uit van een kunstenaars collectie en zijn daarmee unieke objecten die vaak niet meteen als urn herkenbaar zijn. Veel mensen geven hier de voorkeur aan wanneer de urn binnenshuis geplaatst wordt. Een voorbeeld hiervan zijn de urnen van Miomind die eigentijds zijn en dus perfect binnenshuis kunnen worden geplaatst zonder op te vallen.

Urnen van keramiek buiten plaatsen

Niet alle keramische urnen kunt u buiten plaatsen. Dit is afhankelijk van de afwerking en de duur van het bakproces. De meeste keramische urnen met een bronskleur afwerking in dit assortiment zijn wel geschikt voor buiten. Bij de meeste urnen op de webshop geven wij aan of de urn binnen of buiten geplaatst kan worden. We raden u echter altijd aan om voor een specifieke urn dit bij ons na te vragen. We helpen u graag verder.

Het vullen van een keramische urn

Elke urn is uniek en dient op een andere manier gevuld te worden. De meeste urnen kunt u overigens zelf vullen. Keramische urnen zijn meestal met een deksel of met een dop aan de onderkant af te sluiten. Bij de meeste urnen worden een vulkitje meegeleverd met kit zodat u de urn goed kan afsluiten. Heeft u toch nog vragen over het vullen van de urn dan kunt u altijd contact met ons opnemen.