Een urn kopen

Wat is er mogelijk en waar moet u aan denken?

Het uitkiezen en de aanschaf van een urn is niet gemakkelijk. Ten eerste is het een emotionele beslissing, daarnaast wilt u dat de urn ook duurzaam en mooi is. Daarom kunt u zich het beste van tevoren rustig oriënteren.

Dit kunt u doen op onze website, of in onze winkels. U kunt in onze winkels een groot deel van ons assortiment in het echt bekijken.

urn kopen

Welk formaat urn moet u aanschaffen?

Een urn kopen doe je niet zomaar. Er zijn meerdere dingen waarmee u rekening kunt houden. De voornaamste keuze is het formaat van de urn.

Urnen

Wanneer u de volledige as van een persoon wilt bewaren in de urn, moet de urn 3 – 3,5 liter inhoud hebben. De inhoudsmaat staat vermeld bij de urn.

Bekijk urnen

Mini urnen

Het kleinste formaat is de mini-urn. Hierin past een kleine hoeveelheid as. Door gebruik te maken van een mini-urn, kunnen een of meer familieleden een deel van de as bewaren.

Bekijk mini urnen

Duo urnen

U kunt ook duo urnen kopen, die geschikt zijn voor de as van twee personen. Hierin is een ruimte van 5-7 liter beschikbaar.

Bekijk duo urnen

In welke omgeving wordt de urn geplaatst?

Een urn kan in verschillende omgevingen worden geplaatst: in een urnennis/urnenmuur/columbarium, uw huis, uw tuin of op een monument op de begraafplaats. Het is van belang dat de urn goed past in de omgeving waarin hij geplaatst wordt. Onze adviseur geeft u graag advies over het materiaal van de urn en welke vormgeving goed bij uw wensen past.

urnen winkel bekijken en uitzoeken

Urn voor in huis

Koopt u een urn voor binnen, dan zijn eigenlijk alle materialen mogelijk. Ons uitgebreide assortiment biedt u alle mogelijkheden om een mooie passende urn uit te zoeken.

urnen kopen buitenurn natuurlijk

Urn voor in de tuin of columbarium

Het materiaal moet natuurlijk goed bestand zijn tegen de weersomstandigheden. U ziet in assortiment vele modellen, van traditionele vormen en beelden tot natuurlijke urnen.

urn kopen urnenmonument

Urnmonument voor kelder of columbarium

In een columbarium is het mogelijk dat de urn wordt geplaatst in een nis die afgesloten wordt met een afdekplaat. We maken altijd gratis een uniek ontwerp en/of lay-out voorstel voor u.

Wilt u een traditionele urn of decoratieve urn?

Naast de traditionele vormen ziet u decoratieve urnen die niet herkenbaar zijn als urn, bijvoorbeeld, de vorm van dieren, Boeddha of een kunstwerk. Het is verstandig om vooraf goed na te denken waar uw voorkeur naar uitgaat, de aanschaf van een urn is er een voor jaren.

urnen winkel bekijken en uitzoeken
urnen winkel grootste van Nederland
urnen winkel bekijken en uitzoeken
urnen winkel grootste van Nederland

Hoe komt de as in de urn?

As kan op vele manieren worden verwerkt: in een urn, asbeeld, assieraad, of bijvoorbeeld in een zuil of een monument op de begraafplaats. Indien gewenst is het mogelijk om de as te verdelen over de verschillende opties die er zijn. Wij kunnen de asverwerking volledig voor u verzorgen.

Het overhevelen van de as in de urn vereist aandacht en u dient daarbij nauwkeurig te werk te gaan. U kunt het overhevelen zelf uitvoeren of er voor kiezen om dit door ons te laten doen.

1- De as zelf overhevelen in de urn
a- U bestelt een urn via onze website of koopt een urn in onze winkel
b- U verzorgt het overhevelen van de as zelf of laat dit door derden uitvoeren

2- De as door ons laten overhevelen in de urn
a- U bestelt een urn via onze website of koopt een urn in onze winkel
b- U maakt een afspraak voor het overhevelen van de as in de urn

Waar kunt u een urn aanschaffen?

In ons assortiment, die u zowel online als in onze winkel kunt bekijken, ziet u vele bijzondere urnen en sieraden. Wilt u graag iets op maat gemaakt? Onze ontwerpers maken geheel vrijblijvend en gratis een ontwerp voor u.

urnen winkel bekijken en uitzoeken

Via onze webshop

U ziet ons gehele assortiment met urnen in alle stijlen en materialen in onze webshop. We vragen geen verzendkosten en u kunt de urn gratis retourneren. De urn wordt dan weer bij u thuis opgehaald.

Bezoek onze webshop
urnen winkel grootste van Nederland

In onze winkels

In onze prettige showroom, met een rustieke en creatieve sfeer, kunt u rustig en ongedwongen rondkijken. Hier krijgt u de beste indruk van de kleur, de uitstraling en het formaat van de urn. Ook kunt u een urn zelf even oppakken, in uw handen nemen, de details bekijken en de urn met andere urnen vergelijken.

Informatie over onze winkels
urnen winkel bekijken en uitzoeken

Op maat gemaakt

Na uw bezoek aan de winkel en/of inspiratietuin gaan we met wat u mooi vindt en uw ideeën aan de slag. Een urn of urnenmonument ontwerpen doen we samen met u, al schetsend en pratende komen we tot een persoonlijk ontwerp.

Meer informatie

Veelgestelde vragen:

Plaatsen jullie ook urnenmonumenten bij mensen thuis?
Wij plaatsen het monument bij u thuis en voorzien het monument, indien nodig, van een milieuvriendelijke fundering om verzakken tegen te gaan. Zodra wij samen met u een persoonlijk monument, asbeeld of zuil hebben ontworpen krijgt u meteen een prijsopgave inclusief plaatsing bij u thuis.

Kan ik een urn in de webshop bestellen en laten afleveren in een winkel om daar de as te laten overhevelen?
Dat kan, zodra de urn bij ons is binnengekomen nemen we direct contact met u op voor de as overheveling.

Kan ik een urn kopen in de winkel en daar meteen de as in laten overhevelen?
Indien onze adviseur tijd heeft dan zal meteen de as overgeheveld kunnen worden in de urn. Anders maken we direct een afspraak zodat de as op korte termijn overgeheveld kan worden.

Kan ik de as ook opsturen?
Wij raden het af om de as op te sturen. U moet er immers niet aan denken dat er iets mee gebeurt of zoekraakt.

Kunnen jullie de met as gevulde urn opsturen?
Wij versturen geen urnen, assieraden of andere gedenktekens waarin as is verwerkt. Hoe goed een vervoerder ook is of staat aangeschreven, er kan altijd iets gebeuren en we vinden dat we dat risico niet kunnen nemen.