Kosten aanschaf van een urn

Totstandkoming van de prijzen

De kosten voor een urn kunnen zeer uiteenlopend zijn. Er zijn vele factoren die invloed hebben op de uiteindelijke prijs van de urn. De prijs is bijvoorbeeld sterk afhankelijk van het materiaal, de afmetingen en de belettering, welke met de hand beschilderd kan worden.

De prijs voor een ‘normaal’ formaat urn varieert van € 50 voor een eenvoudig model urn tot ongeveer € 750 voor een exclusief model urn. In onze collectie goedkope urnen vindt u urnen vanaf ongeveer 50 euro. Bij het gebruik van zeer exclusieve materialen kan een in opdracht vervaardigde urn een hogere prijs hebben.

7 factoren die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke prijs

1. Teksten en afbeeldingen

Op een urn kan in veel gevallen tekst worden aangebracht. Afhankelijk van het materiaal kan de tekst handmatig worden geschilderd, gezandstraald of worden gegraveerd.

Het aanbrengen van een afbeelding is in vele gevallen mogelijk, maar dit is afhankelijk van de vorm van de urn en het materiaal waar de urn van is gemaakt. Informeert u gerust naar de mogelijkheden

wat kost een urn prijs urnen

2. Urnenzuilen: mooi en functioneel

De urn kan geplaatst worden op een sokkel(tje) of zuil. Een zuil zorgt ervoor dat de urn echt een eigen plek krijgt, en kan ook nog op een andere manier functioneel zijn.

Op een zuil of sokkel kan desgewenst tekst worden aangebracht. Denkt u daarbij aan een naam, eventueel geboorte- en overlijdensdatum, en/of een persoonlijke gedenktekst. Bekijk hier alle mogelijkheden voor een urnenzuilen

wat kost een urn prijs urnen sokkels

3. Afmeting van de urn

Ook de afmetingen beïnvloeden de kosten van de urn. De meeste urnen zijn leverbaar in verschillende formaten. In bepaalde speciale urnen is ruimte voor de as van meerdere personen. Deze urnen worden ook wel duo urnen genoemd. Op deze manier blijven overledenen met elkaar verbonden, doordat de as samen wordt bewaard: een fijne gedachte. In een zogenaamde mini urn kan een kleine hoeveelheid as worden bewaard. Door het gebruik van een of meerdere mini urnen kan de as worden bewaard door meerdere nabestaanden.

wat kost een urn prijs urnen afmeting

4. Speciale modellen

In onze collectie vindt u verschillende modellen die op maat gemaakt worden.

Komt u gerust vrijblijvend kijken in onze showroom als u meer wilt weten of de modellen wilt zien.

wat kost een urn prijs urnen speciale modellen

5. Unieke modellen

Onze collectie bronzen kunstenaarsurnen is beslist de moeite waard om te komen bezichtigen. Een bronzen urn heeft een exclusieve, bijzondere uitstraling.

De ontwerpen zijn vaak zeer eigentijds, en in overleg met onze kunstenaar kan een eigen ontwerp worden gerealiseerd. Eigen ontwerpen zijn volstrekt uniek en daardoor zeer persoonlijk. Informeert u gerust naar de mogelijkheden.

wat kost een urn prijs urnen kunstenaars ontwerp

6. Decoraties

Op bijvoorbeeld stalen urnen kunnen bijzonder mooie decoraties worden aangebracht. Getinte lak hecht goed op het gladde oppervlak en de resultaten zijn fraai en duurzaam.

Decoraties hebben invloed op de urn kosten en verschillen per bewerking. Er zijn veel urnen die van nature al voorzien zijn van een decoratie.

wat kost een urn prijs urnen decoraties

7. Speciale materialen en combinaties

Lood wordt vaak gecombineerd met glas, waardoor prachtige ontwerpen ontstaan. Het lood heeft een zachte, solide uitstraling, glas voegt een sprankelend element toe. Hierdoor ontstaat een mooi contrast.

In veel van onze loden urnen vindt u deze bijzondere combinatie terug.

wat kost een urn prijs urnen lood

Wilt u advies over urnen?

Wij helpen u graag

Vind eenvoudig en snel het antwoord op uw vragen! Komt u er niet uit? Graag geven wij telefonisch antwoord op uw vragen of via onderstaand contactformulier.


Persoonlijk advies nodig?

Bel met: 0481 – 371 333 ma t/m vr. 9:00 – 17:30

Stel uw vraag
Urnen klantenservice charlene brul