Wat kost een urn?

Alles wat u moet weten over de prijs van een urn

Hoe duur is een urn? Om antwoord te geven op deze vraag leggen we uit welke factoren van invloed zijn op de uiteindelijke prijs van een as urn en waarom de kosten voor een urn zeer uiteenlopend kunnen zijn. De prijs is bijvoorbeeld sterk afhankelijk van het materiaal, de afmetingen en het type urn. We vertellen u graag welke factoren van belangrijk zijn bij de aanschaf van een urn en welke invloed dit heeft op de prijs.

De prijs van een “normale” urn varieert van € 50 voor een eenvoudig model urn tot ongeveer € 750 voor een exclusief model urn. In onze collectie goedkope urnen vindt u urnen vanaf ongeveer 50 euro. Als u kiest voor een maatwerk urn of een urn van een exclusiever materiaal is de prijs variabel

Prijzen van een urn

Een urn van glas

1. Materiaal van de urn

Het materiaal waarvan de urn is gemaakt is één van de belangrijkste factoren die de prijs van de urn bepalen. Omdat urn veelal uit een soort materiaal worden gemaakt weegt dit mee in de prijs. Voorbeelden van materialen zijn keramiek, hout maar ook RVS of brons. Keramische urnen zijn vaak wat lager in prijs en hierdoor geschikt als betaalbare urn. Urnen van RVS en brons zijn duurder in de aanschaf en dus zeer geschikt als exclusieve of moderne urn.

Houten urn

Urn in verschillende formaten

2. Afmeting van de urn

Ook de afmetingen beïnvloeden de prijs van de urn. De meeste urnen zijn leverbaar in verschillende formaten. In bepaalde speciale urnen is ruimte voor de as van meerdere personen. Deze urnen worden ook wel duo urnen genoemd. Op deze manier blijven overledenen met elkaar verbonden, doordat de as samen wordt bewaard: een fijne gedachte. In een zogenaamde mini urn kan een kleine hoeveelheid as worden bewaard. Door het gebruik van een of meerdere mini urnen kan de as worden bewaard door meerdere nabestaanden.

Speciale urn

Een urn in een bijzondere uitvoering

3. Bijzondere urnen

Met bijzondere urnen worden urnen bedoeld die vaak eenmalig worden uitgebracht of in een serie. Dit zijn meestal urnen van kleinere makers zoals kunstenaars. Omdat de bewerking veelal met de hand wordt gedaan is de urn ook duurder. In ons assortiment hebben we een collectie met handgemaakte urnen van kunstenaars en bijzondere urnen van kleine ateliers.

Unieke urn

Unieke urn van RVS

4. Unieke urnen

Onze collectie bronzen kunstenaarsurnen is beslist de moeite waard om te komen bezichtigen. Een bronzen urn heeft een exclusieve, bijzondere uitstraling.

De ontwerpen zijn vaak zeer eigentijds, en in overleg met onze kunstenaar kan een eigen ontwerp worden gerealiseerd. Eigen ontwerpen zijn volstrekt uniek en daardoor zeer persoonlijk. Informeert u gerust naar de mogelijkheden.

Natuurstenen urn

Urn voorzien van een maatwerk decoratie

5. Decoraties, gravures op een urn

Op bijvoorbeeld stalen urnen kunnen bijzonder mooie decoraties worden aangebracht. Getinte lak hecht goed op het gladde oppervlak en de resultaten zijn fraai en duurzaam.

Decoraties hebben invloed op de urn kosten en verschillen per bewerking. Er zijn veel urnen die van nature al voorzien zijn van een decoratie.

Keramische urn

Urn met accessoire

6. Combinaties of accessoires bij een urn

Lood wordt vaak gecombineerd met glas, waardoor prachtige ontwerpen ontstaan. Het lood heeft een zachte, solide uitstraling, glas voegt een sprankelend element toe. Hierdoor ontstaat een mooi contrast.

In veel van onze loden urnen vindt u deze bijzondere combinatie terug.

Wilt u advies over urnen?

Wij helpen u graag

Vind eenvoudig en snel het antwoord op uw vragen! Komt u er niet uit? Graag geven wij telefonisch antwoord op uw vragen of via onderstaand contactformulier.


Persoonlijk advies nodig?

Bel met: 0481 – 371 333 ma t/m vr. 9:00 – 17:30

Stel uw vraag
Urnen klantenservice charlene brul