Hoe werkt de asverwerking?Overhevelen van de as in een urn, urnmonument, zuil of een monument

As kan op vele manieren worden verwerkt: in een urn, urnmonumen of bijvoorbeeld in een zuil of een monument op de begraafplaats. Indien gewenst is het mogelijk om de as te verdelen over de verschillende opties die er zijn. Wij kunnen de asverwerking volledig voor u verzorgen. Hieronder leggen we uit hoe het in zijn werk gaat.

asverwerking in een urn

asverwerking in assieraden

asverking in een zuil of asbeeld

As overhevelen in de urn

Het overhevelen van de as in de urn vereist aandacht en u dient daarbij nauwkeurig te werk te gaan. U kunt het overhevelen zelf uitvoeren of er voor kiezen om dit door ons te laten doen.

1- De as zelf overhevelen in de urn
a- U bestelt een urn via onze website of koopt een urn in onze winkel
b- U verzorgt het overhevelen van de as zelf of laat dit door derden uitvoeren

2- De as door ons laten overhevelen in de urn
a- U bestelt een urn via onze website of koopt een urn in onze winkel
b- U maakt een afspraak voor het overhevelen van de as in de urn


Veelgestelde vragen:

Kan ik een urn in de webshop bestellen en laten afleveren in een winkel om daar de as te laten overhevelen?
Dat kan, zodra de urn bij ons is binnengekomen nemen we direct contact met u op voor de as overheveling.

Kan ik een urn kopen in een winkel en daar meteen de as in laten overhevelen?
Indien onze adviseur tijd heeft dan zal meteen de as overgeheveld kunnen worden in de urn. Anders maken we direct een afspraak zodat de as op korte termijn overgeheveld kan worden.

Kan ik de as ook opsturen?
Wij raden het af om de as op te sturen. U moet er immers niet aan denken dat er iets mee gebeurt of zoekraakt.

Kunnen jullie de met as gevulde urn opsturen?
Wij versturen geen urnen, assieraden of andere gedenktekens waarin as is verwerkt. Hoe goed een vervoerder ook is of staat aangeschreven, er kan altijd iets gebeuren en we vinden dat we dat risico niet kunnen nemen.


Ons assortiment met urnen te Wezep (Zwolle)

“Hier in onze winkel in Wezep ziet u het grootste gedeelte van de assortiment met urnen van onze website in het echt. U kunt de urnen aanraken, in uw handen nemen en goed met elkaar vergelijken. Graag geef ik u advies over de materialen en advies wat qua vormgeving en uitstraling het beste bij uw wensen past.

U vindt de winkel op 5 minuten rijden vanaf Zwolle. Hier kunt u rustig en ongestoord in het echt bekijken wat u het meeste aanspreekt.”

asverwerking Den Hollandsche Wezep


Karien van Dijk, adviseur gedenksieraden en urnen

“Bij voorkeur vul ik het assieraad voor u op een rustig moment. Omdat ik me zeer bewust ben van de (emotionele)waarde van het sieraad zal ik deze handeling altijd goed voorbereiden en er een kaarsje bij branden.

De behandeling van de as van uw dierbare, het vermengen met kleurpigment, gebeurt in een schelpje. De resten van de as worden, net als het sieraad, gehard in het schelpje en dit krijgt u ook mee naar huis. Er zullen geen asresten achterblijven of verloren gaan.”

informatie urnen assieraden overhevelen

As overhevelen in een asbeeld, zuil of monument

Wanneer de as of een deel van de as wordt verwerkt in een asbeeld of zuil, wordt onderin een uitsparing gemaakt voor de as. Wij brengen de as hierin over, en sluiten de opening vervolgens zorgvuldig af. Betreft het een monument, dan kunt u zelf aangeven in welk onderdeel de as moet worden bewaard, bijvoorbeeld de letterplaat.

1- De as zelf overhelen – Indien het asbeeld, de zuil of het monument voorzien is van een uitsparing voor de as of de asbuis dan kunt de as zelf overhevelen.

2- De as door ons laten overhevelen (wij vragen een vergoeding voor het laten vullen van de urn)
Vaak zal er in het asbeeld, de zuil of het monument een uitsparing gemaakt moeten worden voor het as. Nadat wij weten hoeveel as u wilt verwerken maken wij de uitsparing voor u.
a- U komt langs met het as
b- U heeft de as eerder bij ons in bewaring gegeven en wij verwerken de as voor u in het monument


Veelgestelde vragen:

Plaatsen jullie ook monumenten bij mensen thuis?
Wij plaatsen het monument bij u thuis en voorzien het monument, indien nodig, van een milieu vriendelijke fundering om verzakken tegen te gaan. Zodra wij samen met u een persoonlijk monument, asbeeld of zuil hebben ontworpen krijgt u meteen een prijsopgave inclusief plaatsing bij u thuis.

Kan ik de as ook opsturen?
Wij raden het af om de as op te sturen. U moet er immers niet aan denken dat er iets mee gebeurt of zoekraakt.

Kunnen jullie de met as gevulde zuil of asbeeld opsturen?
Wij versturen geen gedenktekens waarin as is verwerkt. Hoe goed een vervoerder ook is of staat aangeschreven, er kan altijd iets gebeuren en we vinden dat we dat risico niet kunnen nemen.


Leonieke Terlouw, persoonlijk asbeeld, zuil of monument

“Het ontwerpen en samenstellen van een persoonlijke urnengedenkteken doen we samen met u, al schetsend en pratende worden er voorstellen gemaakt waaruit u kunt kiezen. Samen met u kijken we wat mooi is en welke combinaties van vormen en materialen het monument de juiste uitstraling geven. Uw persoonlijke wensen zijn hierbij altijd het uitgangspunt.

We maken het ontwerp geheel vrijblijvend en gratis voor u. Nadat we samen het persoonlijke urnengedenkteken hebben ontworpen krijgt u meteen een prijsopgave inclusief alles.”

asverwerking urnengedenkteken ontwerp