Bronzen urnen

Een urn van brons heeft een fraaie uitstraling en kan zowel binnen als buiten opgesteld worden. Brons is een legering van koper en tin. Het is zeer duurzaam en wordt van oudsher beschouwd als een eremetaal. Als u de bronzen urn buiten wilt plaatsen, adviseren wij om deze goed te laten verankeren. Uiteraard kunnen wij dit voor u verzorgen.

vanaf 1.600,83 Bronzen urn
1.705,37 Bronzen urn
vanaf 880,- RVS urn Path

De kleur van brons

Brons is in vele tinten te vervaardigen. Door toepassing van een patinabad kan het brons lichtgroen, grijzig, of zelfs roodachtig getint worden. Dit geeft verrassende resultaten. Patina is de gekleurde laag die op het brons ontstaat nadat het product is behandeld. Deze kleur wordt handmatig op de urn aangebracht waardoor een diversiteit aan kleuren ontstaat, hierdoor is elke bronzen urn uniek. Als brons onbehandeld blijft veranderd de kleur in de loop van de jaren naar groen, de werking van weer en wind zorgen voor een langzaam oxidatieproces waardoor deze bijzondere groene kleur ontstaat.

Kunstenaarsurnen van brons

Veel van de bronzen urnen in ons assortiment zijn gemaakt door kunstenaars. Deze bronzen kunstenaarsurnen zijn bijzondere sculpturen en worden met de hand gemaakt. Hoewel veel van deze urnen in serie worden gemaakt, is toch elke urn uniek dankzij het handwerk.

Duo-urnen van brons

Duo-urnen zijn urnen waar de as van twee personen in bewaard kan worden. Deze urnen zijn vaak wat groter dan urnen voor één persoon. Een veelgenoemde reden van mensen om te kiezen voor een duo-urn, is dat zij het een prettig idee vinden om ook na het overlijden verbonden te blijven.

Goed om te weten

Hoewel veel urnen in deze collectie geschikt zijn voor het plaatsen in de buitenlucht, adviseren we om altijd contact met ons op te nemen, wanneer u hierover twijfelt bij een bronzen urn die u op het oog heeft.