Bronzen urnen

Een urn van brons heeft een fraaie uitstraling en kan zowel binnen als buiten opgesteld worden. Brons is een legering van koper en tin. Het is zeer duurzaam en wordt van oudsher beschouwd als een eremetaal. Als u de bronzen urn buiten wilt plaatsen, adviseren wij om deze goed te laten verankeren. Uiteraard kunnen wij dit voor u verzorgen.

De kleur van brons

Brons is in vele tinten te vervaardigen. Door toepassing van een patinabad kan het brons lichtgroen, grijzig, of zelfs roodachtig getint worden. Dit geeft verrassende resultaten.

Wanneer u de urn in de buitenlucht plaatst, kan het patina na verloop van tijd wel lichtelijk verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar de urn behoudt wel zijn uitstraling.

Kunstenaarsurnen van brons

Veel van de bronzen urnen in ons assortiment zijn gemaakt door kunstenaars. Deze bronzen kunstenaarsurnen zijn bijzondere sculpturen en worden met de hand gemaakt. Hoewel veel van deze urnen in serie worden gemaakt, is toch elke urn uniek dankzij het handwerk.

Duo-urnen van brons

Duo-urnen zijn urnen waar de as van twee personen in bewaard kan worden. Deze urnen zijn vaak wat groter dan urnen voor één persoon. Een veelgenoemde reden van mensen om te kiezen voor een duo-urn, is dat zij het een prettig idee vinden om ook na het overlijden verbonden te blijven.

Goed om te weten

Hoewel veel urnen in deze collectie geschikt zijn voor het plaatsen in de buitenlucht, adviseren we om altijd contact met ons op te nemen, wanneer u hierover twijfelt bij een bronzen urn die u op het oog heeft.