Urn kopen?

Een urn kopen is een manier om iemand te herdenken via een tastbare herinnering. Bij Den Hollandsche vindt u een grote collectie mooie en bijzondere urnen in

Urnen

Het kopen van een urn is geen alledaagse bezigheid. Het kan veel vragen oproepen zoals “Hoeveel as kan er in de urn?” of “Wat kost een urn gemiddeld?”. Het beantwoorden van deze vragen kan ervoor zorgen dat u de juiste urn zult kopen voor uw dierbare. Den Hollandsche heeft jarenlange ervaring in het beantwoorden van dit soort vragen. Dit doen wij met aandacht en grootste zorg als ruim 70 jaar.

Welke soorten urnen zijn er?

Veel mensen kiezen voor een urn als asbestemming. Urnen zijn in de meest uitlopende vormen en soorten te verkrijgen.

Normaal gesproken hebben urnen voor volwassenen een inhoud vanaf 3 of 3,5 liter en groter, maar het is nooit van tevoren met zekerheid te zeggen of een bepaalde maat ruim genoeg is. Dit geldt natuurlijk ook voor kinderurnen die doorgaans kleiner van formaat zijn. Het komt vaak voor dat families de as van hun dierbare onder de nabestaanden willen verdelen. Hiervoor zijn mini urnen erg geschikt, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een assieraad of een knuffelkei. De urnen in onze collecties zijn zorgvuldig gekozen en zijn afkomstig van veelal kunstenaars of ateliers. Hier bieden we kwalitatieve urnen die met vakmanschap zijn ontworpen en gemaakt.

Wat kost een urn?

De kosten voor een urn kunnen zeer uiteenlopend zijn. Er zijn vele factoren die invloed hebben op de uiteindelijke prijs van de urn. De prijs is bijvoorbeeld sterk afhankelijk van het materiaal, de afmetingen en de belettering, welke met de hand beschilderd kan worden.

De prijs voor een ‘normaal’ formaat urn varieert van € 50 voor een eenvoudig model urn tot ongeveer € 750 voor een exclusief model urn. Bij het gebruik van zeer exclusieve materialen kan een in opdracht vervaardigde urn een hogere prijs hebben. Hier leest u meer over de factoren die van invloed zijn op de prijs van een urn.

Zijn er urnen geschikt voor buiten?

Bij ons kunt u uit veel verschillende materialen en stijlen van urnen kiezen. Dit is natuurlijk vooral een keuze op basis van uw persoonlijke voorkeur, maar het is wel verstandig om van tevoren te bepalen of de urn binnen of buiten komt te staan. Wanneer u twijfelt of een door u gekozen urn geschikt is voor buiten, vraag het dan gerust aan ons. Wij helpen u namelijk graag bij het maken van een goede keuze. Een bijzondere soort urn is de biologisch afbreekbare urn. Dit type urn is van een materiaal gemaakt dat biologisch afbreekbaar is. Lees hier meer over het buiten plaatsen van een urn in bijvoorbeeld uw tuin.

Kan ik een urn zelf vullen?

Er is bijna altijd de mogelijkheid om een urn zelf te vullen. Mocht dit niet het geval zijn dan kan Den Hollandsche u adviseren bij het vullen of verwerken van de as in de urn. Lees meer over het verwerken van as.

Is het kopen van een urn bij jullie vertrouwd?

Den Hollandsche bestaat al meer dan 70 jaar en heeft veel ervaring met het maken en leveren van gedenkproducten zoals bijvoorbeeld urnen. Wij zijn, onder andere, aangesloten bij TruStone, Circle Stone en Samen Dementievriendelijk. Deze certificaten garanderen een duurzame samenwerking met leveranciers en u als familie. Ook verzamelen wij klantbeoordelingen via Google en Kiyoh. Lees gerust onze klanterveringen op Kiyoh

een urn kopen

Wilt u advies bij kopen van een urn?

Ik help u graag verder

“Een urn kopen kan veel vragen oproepen. Ik heb jarenlange ervaring met de verkoop van urnen en dit doe ik met veel passie. Bel of mail me dus gerust.” – Charlene Brul, adviseur urnen

Stel uw vraag