Urnen

Bij Den Hollandsche vindt u een grote collectie gedenkproducten in verschillende materialen, uitvoeringen en prijsklassen. In onze webshop kunt u een urn, of ook urne genoemd, aanschaffen en thuis laten bezorgen. Ook hebben wij diverse winkels waar wij een urn op maat voor u kunnen ontwerpen of waar u deze in het écht kunt bekijken. Uiteraard kunnen wij u altijd helpen met vragen die u heeft bij de aanschaf van een urn.

Bekijk alle urnen >
Urn Den Hollandsche

Materialen

Wij hebben niet alleen een selectie gemaakt op type urn, zoals een mini of duo urn, etc, maar ook hebben wij voor u een aantal collecties per materiaal. In deze collecties vindt u producten door ons gesorteerd op het materiaal waarvan deze is gemaakt zoals glas, hout, rvs of messing. Het adviseren van families in de zoektocht naar een passende herinnering is iets wat we al 75 jaar doen. Hierdoor hebben wij veel kennis van materialen en combinaties waardoor we een goed advies kunnen doen op het gebied van toepassingen en combinaties.

Glazen urn

Urn Glas

Een glazen urn kan in bijna iedere vorm en kleur worden vervaardigd. De meeste worden met de hand geblazen.

Bekijk de collectie
Glazen urn

Urn van brons

Een urn van brons heeft een fraaie uitstraling en kan zowel binnen als buiten opgesteld worden.

Bekijk de collectie
Houten urn

Urn van hout

Deze collectie heeft een warme, natuurlijke uitstraling en kunnen zowel modern als traditioneel zijn.

Bekijk de collectie
Keramische urn

Urn van keramiek

Een keramische urn is er in vele uitvoeringen, kleuren en maten en zijn dan ook altijd erg veelzijdig.

Bekijk de collectie
Messing urn

Urn van messing

Messing is een metaallegering van koper en zink. Het is een zeer duurzame metaalsoort, die een een goudgele kleur heeft.

Bekijk de collectie
Natuurstenen urn

Urn van natuursteen

Een urn van natuursteen is meestal vervaardigd van graniet of marmer. Graniet blijft ook in de buitenlucht jarenlang mooi.

Bekijk de collectie
Porseleinen urn

Urn van Porselein

Porselein is een bekende vorm van keramiek. Voor het maken van porselein is veel deskundigheid vereist.

Bekijk de collectie
RVS urn

Urn van RVS

RVS is zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Te plaatsen in uw eigen tuin of binnen bij u thuis.

Bekijk de collectie
Mini urn

Mini urn

Een mini urn is een kleine urn om in huis te plaatsen waar een beperkte hoeveelheid as in bewaard kan worden. Hierdoor worden deze vaak gebruikt als er niet veel as meer beschikbaar is of de as in de familie wordt verdeeld.

Bekijk de collectie
Duo urn

Duo urn

Een Duo urn zijn erg geschikt om de as van twee dierbare bij elkaar te bewaren. Op deze manier blijven de overledenen toch bij ‘elkaar’. Vaak wordt een duo urn ook wel een dubbele urn genoemd.

Bekijk de collectie
Budget collectie

Goedkope urn

Een goedkope urn, of een betaalbare urn, zijn er in verschillende soorten en uitvoeringen. De prijs van een urne wordt vaak bepaald door de afmeting. In deze collectie vindt u een urn vanaf ongeveer 50,- euro.

Bekijk de collectie
Dieren urn

Dieren urn

Dierenurnen zijn bedoelt om de as van uw huisdier in te bewaren. Door de unieke uitstraling is een dierenurn erg geschikt om de as van uw hond of kat te bewaren. Meestal zijn dierenurn wat kleiner van formaat.

Bekijk de collectie
Kinder urn

Kinderurn

In het assortiment bieden wij ook een speciale collectie met kinderurnen. Bestaat uit producten die uitgevoerd zijn in zachtere kleuren en hebben veelal vormen of afbeeldingen van hartjes, vlinders of knuffelbeertjes.

Bekijk de collectie
Biologische collectie

Biologische urn

Een biologische urn is biologisch afbreekbaar en wordt daarom ook wel een duurzame of ecologische urn genoemd. Met een biologische urn kiest u voor een milieuvriendelijke bestemming van de as.

Bekijk de collectie

Bijzondere urn

Zij vallen op door hun uitvoering, materiaal of vorm. U kunt hierbij denken aan maatwerk, urnenzuilen die buiten geplaatst kunnen worden of kunstenaarsurnen. Maar ook bijzondere vormen zoals hartvormen of in de vorm van een vlinder.

Buiten urn

Buiten urnen

Buitenurnen zijn erg geschikt vanwege hun duurzaamheid buiten in de tuin kunnen worden geplaatst.

Bekijk de collectie
Natuurlijke urn

Natuurlijke urnen

Gemaakt van materialen uit de natuur zoals versteend hout, zwerfkeien of rotsblokken

Bekijk de collectie
Hartvormige urn

Hartvormen

Hartvormen zijn erg populair vanwege hun vorm die de liefde voor een dierbare symboliseert.

Bekijk de collectie
Urnenzuil

Urnenzuilen

Urnzuilen zijn zuilen van b.v. natuursteen waarop een urn wordt geplaatst voor zowel binnen als buiten

Bekijk de collectie
Messing urn

Vlinders

Door de symboliek van een vlinder zijn vlinderurnen erg populair en geliefd. Bekijk hier onze uitgebreide collectie met vlinderurnen.

Bekijk de collectie
Kunstenaarsurn

Kunstenaarsurnen

Kunstenaarsurnen zijn door specifieke kunstenaars gemaakt zoals bijvoorbeeld de collectie van Geert Kunen.

Bekijk de collectie
Urnmonumenten

Urnmonumenten

Urnmonumenten zijn monumenten op een begraafplaats waarin een urn wordt bewaard. Bekijk het fotoboek met urnmonumenten.

Bekijk de collectie
Boeddha collectie

Boeddha

Deze collectie bestaat Boeddha beeldjes. Elk Boeddha beeld heeft een andere symbolische betekenis waardoor er voor velen een passend gedenksymbool ontstaat.

Bekijk de collectie

Welke soorten urnen zijn er?

Veel mensen kiezen voor een urn als asbestemming. Urnen zijn in de meest uitlopende vormen en soorten te verkrijgen.

Normaal gesproken hebben urnen voor volwassenen een inhoud vanaf 3 of 3,5 liter en groter, maar het is nooit van tevoren met zekerheid te zeggen of een bepaalde maat ruim genoeg is. Dit geldt natuurlijk ook voor kinderurnen die doorgaans kleiner van formaat zijn. Het komt vaak voor dat families de as van hun dierbare onder de nabestaanden willen verdelen. Hiervoor zijn mini urnen erg geschikt, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een assieraad of een knuffelkei.

Wat kost een urn?

De kosten voor een urn kunnen zeer uiteenlopend zijn. Er zijn vele factoren die invloed hebben op de uiteindelijke prijs van de urn. De prijs is bijvoorbeeld sterk afhankelijk van het materiaal, de afmetingen en de belettering, welke met de hand beschilderd kan worden.

De prijs voor een ‘normaal’ formaat urn varieert van € 50 voor een eenvoudig model urn tot ongeveer € 750 voor een exclusief model urn. Bij het gebruik van zeer exclusieve materialen kan een in opdracht vervaardigde urn een hogere prijs hebben. Hier leest u meer over de factoren die van invloed zijn op de prijs van een urn.

Zijn er urnen geschikt voor buiten?

Bij ons kunt u uit veel verschillende materialen en stijlen van urnen kiezen. Dit is natuurlijk vooral een keuze op basis van uw persoonlijke voorkeur, maar het is wel verstandig om van tevoren te bepalen of de urn binnen of buiten komt te staan. Wanneer u twijfelt of een door u gekozen urn geschikt is voor buiten, vraag het dan gerust aan ons. Wij helpen u namelijk graag bij het maken van een goede keuze. Een bijzondere soort urn is de biologisch afbreekbare urn. Dit type urn is van een materiaal gemaakt dat biologisch afbreekbaar is. Lees hier meer over het buiten plaatsen van een urn in bijvoorbeeld uw tuin.

Kan ik een urn zelf vullen?

Er is bijna altijd de mogelijkheid om een urn zelf te vullen. Mocht dit niet het geval zijn dan kan Den Hollandsche u adviseren bij het vullen of verwerken van de as in de urn. Lees meer over het verwerken van as.

Meer informatie

Heeft u vragen over ons assortiment, een specifieke wens? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze winkels. U vindt hier de contactgegevens en de adressen van onze inspiratiewinkels.

Hoge klanttevredenheid

Den Hollandsche doet er alles aan om uw bestelling tijdig, goed verpakt en discreet bij u te laten bezorgen. Families die bij ons een product hebben besteld beoordelen ons gemiddeld met een 9,5 op Kiyoh.