Urn kopen?

Een urn kopen? Een urn is een manier om iemand te herdenken via een tastbare herinnering. Bij Den Hollandsche vindt u een grote collectie mooie en bijzondere urnen in verschillende materialen, uitvoeringen en prijsklassen. In onze webshop kunt u een mooie urn, of ook urne genoemd, aanschaffen en thuis laten bezorgen. Ook hebben wij diverse winkels waar wij een urn op maat voor u kunnen ontwerpen of waar u deze in het écht kunt bekijken. Uiteraard kunnen wij u altijd helpen met vragen die u heeft bij de aanschaf van een urn.

Urnen

Urn per soort materiaal

Glazen urn

Urn Glas

Een glazen urn kan in bijna iedere vorm en kleur worden vervaardigd. De meeste worden met de hand geblazen.

Bronzen urn

Urn van brons

Een urn van brons heeft een fraaie uitstraling en kan zowel binnen als buiten opgesteld worden.

Houten urn

Urn van hout

Deze collectie heeft een warme, natuurlijke uitstraling en kunnen zowel modern als traditioneel zijn.

Keramische urn

Urn van keramiek

Een keramische urn is er in vele uitvoeringen, kleuren en maten en zijn dan ook altijd erg veelzijdig.

Messing urn

Urn van messing

Messing is een metaallegering van koper en zink. Het is een zeer duurzame metaalsoort, die een een goudgele kleur heeft.

Natuurstenen urn

Urn van natuursteen

Een urn van natuursteen is meestal vervaardigd van graniet of marmer. Graniet blijft ook in de buitenlucht jarenlang mooi.

Porseleinen urn

Urn van Porselein

Porselein is een bekende vorm van keramiek. Voor het maken van porselein is veel deskundigheid vereist.

RVS urn

Urn van RVS

RVS is zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Te plaatsen in uw eigen tuin of binnen bij u thuis.

Urn per uitvoering

Om u te helpen bij het vinden van de juiste urn hebben we een overzicht gemaakt van een aantal collecties met verschillende uitvoeringen. Je kan hierbij denken aan duo urnen maar ook goedkope of dierenurnen.

Mini urn

Mini urn

Een mini urn is een kleine urn om in huis te plaatsen waar een beperkte hoeveelheid as in bewaard kan worden. Hierdoor worden deze vaak gebruikt als er niet veel as meer beschikbaar is of de as in de familie wordt verdeeld.

Duo urn

Duo urn

Een Duo urn zijn erg geschikt om de as van twee dierbare bij elkaar te bewaren. Op deze manier blijven de overledenen toch bij ‘elkaar’. Vaak wordt een duo urn ook wel een dubbele urn genoemd.

Budget collectie

Goedkope urn aanbieding

Een goedkope urn, of een betaalbare urn, zijn er in verschillende soorten en uitvoeringen. De prijs van een urn wordt vaak bepaald door de afmeting. In deze collectie vindt u een urn vanaf ongeveer 50,- euro.

Dieren urn

Dieren urn

Een dierenurn is bedoeld om de as van uw huisdier in te bewaren. Door de unieke uitstraling is een dierenurn erg geschikt om de as van uw hond of kat te bewaren. Meestal zijn dierenurn wat kleiner van formaat.

Kinder urn

Kinderurn

In het assortiment bieden wij ook een speciale collectie met kinderurnen. Bestaat uit producten die uitgevoerd zijn in zachtere kleuren en hebben veelal vormen of afbeeldingen van hartjes, vlinders of knuffelbeertjes.

Biologische collectie

Biologische urn

Een biologische urn is biologisch afbreekbaar en wordt daarom ook wel een duurzame of ecologische urn genoemd. Met een ecologische urn kiest u voor een milieuvriendelijke bestemming van de as.

Bijzondere urn

Zij vallen op door hun uitvoering, materiaal of vorm. U kunt hierbij denken aan maatwerk, urnenzuilen die buiten geplaatst kunnen worden of kunstenaarsurnen. Maar ook bijzondere vormen zoals hartvormen of in de vorm van een vlinder.

Buiten urn

Buiten urn

Een buitenurn is een weerbestendige urn en dus erg geschikt om buiten in de tuin te worden geplaatst.

Natuurlijke urn

Natuurlijke urn

Gemaakt van materialen uit de natuur zoals versteend hout, zwerfkeien of rotsblokken

Hartvormige urn

Urn in hartvorm

Hartvormen zijn erg populair vanwege hun vorm die de liefde voor een dierbare symboliseert.

Urnenzuil

Urnzuil

Urnzuilen zijn zuilen van b.v. natuursteen waarop een urn wordt geplaatst voor zowel binnen als buiten

Messing urn

Vlinders

Door de symboliek van een vlinder zijn vlinderurnen erg populair en geliefd. Bekijk hier onze uitgebreide collectie met vlinderurnen.

Kunstenaarsurn

Kunstenaarsurn

Kunstenaarsurnen zijn door specifieke kunstenaars gemaakt zoals bijvoorbeeld de collectie van Geert Kunen.

Urnmonumenten

Urnmonumenten

Urnmonumenten zijn monumenten op een begraafplaats waarin een urn wordt bewaard. Bekijk het fotoboek met urnmonumenten.

Hulp nodig bij de aanschaf van een urn?

Wij helpen u graag

Komt u er niet uit? Graag geven wij telefonisch antwoord op uw vragen over onze mooie urnen of via onderstaand contactformulier.


Persoonlijk advies nodig?

Bel met: 0481 – 371 333 ma t/m vr. 9:00 – 17:30

Stel uw vraag
Den Hollandsche urnen klantenservice

Wij hebben niet alleen een selectie gemaakt op type urn, zoals een grote urn, mini of duo urn (urn voor twee personen), etc, maar ook hebben wij voor u een aantal collecties per materiaal. In deze collecties vindt u producten door ons gesorteerd op het materiaal waarvan deze is gemaakt zoals glas, hout, rvs of messing. Het adviseren van families in de zoektocht naar een passende herinnering is iets wat we al 76 jaar doen. Hierdoor hebben wij veel kennis van materialen en combinaties waardoor we een goed advies kunnen doen op het gebied van toepassingen en combinaties.

Bent u op zoek naar een bijzondere urn als tastbare herinnering?

Er zijn veel soorten urnen en hierdoor zijn er verschillende manieren om te oriënteren. Door dit aanbod kunnen wij ons voorstellen dat het lastig is om te bepalen waar te beginnen. Zaken waar u rekening mee kunt houden bij de keuze van een urn zijn:

  • Is de urn voor binnen of voor buiten? Door het maken van deze keuze sluit u al een hoop zaken uit. Niet alle urnen zijn namelijk geschikt voor plaatsing buiten vanwege het materiaal waarvan de urn is gemaakt. Bent u op zoek naar een urn voor buiten? Dan hebben wij een collectie urnen die u bijvoorbeeld in de tuin kunt plaatsen. Bekijk hier urnen voor buiten
  • Hoeveel as wilt u bewaren in de urn? De hoeveelheid as die u wilt bewaren in de urn bepaalt de grootte van de urn. In ons aanbod hebben wij een onderverdeling gemaakt in mini urnen en urnen. Duo urnen zijn ook urnen waar u meer as in kan bewaren van twee personen. Wilt u de as verdelen over meerdere urnen dan kan dat bijvoorbeeld in een keepsake of knuffelkei. Heeft u de beschikking over een klein beetje as dan kan deze ook worden verwerkt in een assieraad. Bekijk hier urnen voor buiten
  • Voor wie is de urn bestemd? Een urn kan bestemd zijn voor een volwassenen of voor een kind. Vaak zijn urnen bestemd voor een kind wat speelser van vorm, terwijl urnen voor volwassenen wat moderner of minder uitgesproken zijn. Wij hebben een collectie met kinderurnen. Ook kan het zijn dat u een urn zoekt na het verlies van een huisdier. In onze collectie dierenurnen hebben wij een overzicht gemaakt met populaire dierenurnen zoals een urn voor een hond of een urn voor een kat
  • Wat is uw budget? De prijs van een urn is zeer uiteenlopend. Over het algemeen houden wij een een vanaf prijs aan van 50 euro. Voor dit bedrag kunt u een eenvoudige urn aanschaffen. In onze collectie goedkope urnen bieden wij diverse urnen aan van deze prijsklasse. De gemiddelde prijs van een urn ligt ongeveer rond de 150-200 euro. Voor dit bedrag kunt u een keuze maken uit een zeer groot aanbod met urnen van diverse materialen zoals keramische urnen, glazen urnen, etc. Voor een exclusieve urn kunt u ook bij ons terecht. Naast een urn die wij uit voorraad kunnen leveren is er ook de mogelijkheid om een bijzondere urn op maat te laten ontwerpen.

Meer informatie

Heeft u vragen over ons assortiment, een specifieke wens? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze winkels. U vindt hier de contactgegevens en de adressen van onze inspiratiewinkels.

Hoge klanttevredenheid

Den Hollandsche doet er alles aan om uw urn tijdig, goed verpakt en discreet bij u te laten bezorgen. Families die bij ons een urn hebben besteld beoordelen ons gemiddeld met een 9,5 op Kiyoh.