Vlinder urnen

In onze webshop vindt u een uitgebreide collectie met bijzondere vlinder urnen. De collectie vlinder urnen bevat urnen die in de vorm van een vlinder zijn gemaakt en urnen waar decoratief vlinders op geplaatst zijn. De urnen zijn uitgevoerd in verschillende materialen en kleuren en hebben allen een eigen stijl en uitstraling. Vlinders hebben een symbolische betekenis, ze staan voor vrijheid, transformatie, vreugde, moed en ontwikkeling.

Stillabunt Cavas - Vlinder Rood Bekijk product
Stillabunt Cavas - Vlinder Blauw Bekijk product
Stillabunt Cavas - Klaprozen met vlinder Bekijk product
Cortenstalen urn Vlinders Bekijk product
RVS urn Vlinders Bekijk product
vanaf 1.520,- RVS urn Vlinders
Bruin gepatineerde bronzen urn Vlinders Bekijk product
Sphere met blauwe vlinder Bekijk product
Sphere met vlinder Bekijk product
Kleine Sphere met blauwe vlinder Bekijk product
Kleine Sphere met oranje vlinder Bekijk product
Kleine Sphere met rode vlinder Bekijk product

Welke soorten urnen zijn er?

Veel mensen kiezen voor een urn als asbestemming. Urnen zijn in de meest uitlopende vormen en soorten te verkrijgen. Het is belangrijk dat u zich goed van tevoren realiseert wat voor type urn u nodig heeft en wilt. Is de urn voor een volwassene of voor een kind? Komt deze urn binnen of buiten te staan? Wordt de as verdeeld onder meerdere nabestaanden?

Normaal gesproken hebben urnen voor volwassenen een inhoud vanaf 3 of 3,5 liter en groter, maar het is nooit van tevoren met zekerheid te zeggen of een bepaalde maat ruim genoeg is. Dit geldt natuurlijk ook voor kinderurnen die doorgaans kleiner van formaat zijn. Het komt vaak voor dat families de as van hun dierbare onder de nabestaanden willen verdelen. Hiervoor zijn mini-urnen erg geschikt, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een assieraad of een knuffelkei.

Wat kost een urn?

De kosten voor een urn kunnen zeer uiteenlopend zijn. Er zijn vele factoren die invloed hebben op de uiteindelijke prijs van de urn. De prijs is bijvoorbeeld sterk afhankelijk van het materiaal, de afmetingen en de belettering, welke met de hand beschilderd kan worden.

De prijs voor een ‘normaal’ formaat urn varieert van € 65 voor een eenvoudig model urn tot ongeveer € 750 voor een exclusief model urn. Bij het gebruik van zeer exclusieve materialen kan een in opdracht vervaardigde urn een hogere prijs hebben.

Zijn er urnen geschikt voor buiten?

Bij ons kunt u uit veel verschillende materialen en stijlen van urnen kiezen. Dit is natuurlijk vooral een keuze op basis van uw persoonlijke voorkeur, maar het is wel verstandig om van tevoren te bepalen of de urn binnen of buiten komt te staan. Wanneer u twijfelt of een door u gekozen urn geschikt is voor buiten, vraag het dan gerust aan ons. Wij helpen u namelijk graag bij het maken van een goede keuze.

Een bijzondere soort urn is de biologisch afbreekbare urn, oftewel, de ecologische urn. Dit type urn is van een materiaal gemaakt dat biologisch afbreekbaar is. U vindt in onze collectie meerdere ecologische urnen die geschikt zijn voor zowel binnen als buiten.

Kan ik een urn zelf vullen?

Er is bijna altijd de mogelijkheid om een urn zelf te vullen. Mocht dit niet het geval zijn dan kan Den Hollandsche u helpen bij het vullen of verwerken van de as in de urn. Lees meer over het verwerken van as.

Meer informatie

Heeft u vragen over ons assortiment, een specifieke urn of onze service? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze winkels. U vindt hier de contactgegevens en de adressen van onze inspiratiewinkels.