Mini urn

Een mini urn is een kleine urn waarin een kleine hoeveelheid as kan worden bewaard. Door toepassing van één of meer kleinere urnen kan de as worden bewaard door meerdere nabestaanden. Vaak wordt dit als prettig ervaren, omdat zo ieder een eigen gedenkplek thuis kan creëren. Ook wanneer u de as wilt verstrooien en daarnaast een klein deel wilt bewaren, kunt u kiezen voor een een kleine urn.

Mini urn

Mini urn met waxinelichthouder

Een aantal van deze urnen is speciaal ontworpen om een lichtje in te kunnen laten branden. Deze kleinere urnen zijn dan voorzien van een waxinelichthouder. Op bijzondere dagen, of gewoon wanneer u daar de behoefte toe voelt. U kunt in deze kleine urn een waxinelichtje plaatsen, of een lampje.

Mini urn met een hart of vlinder

Voor een kleine urn is symbolische vorm zoals een hart of vlinder een fraaie en betekenisvolle decoratie. Zo staat het hart voor de liefde voor iemand. De vlinder kan zelfs meerdere betekenissen hebben. De onsterfelijke ziel en de kortstondigheid van het leven zijn belangrijke symbolische betekenissen van de vlinder. Ook staat de vlinder symbool voor de drie fases van de menselijke ziel: leven, dood en wederopstanding. Bekijk hier alle hartvormige urnen

Kleine urn goedkoop

Een mini urn is vaak goedkoper dan een grote urn. Hierdoor is een mini urn erg geschikt voor nabestaanden die op zoek zijn naar een betaalbare of goedkope urn. De prijs van een goedkope urn begint al bij 50 euro. Bekijk hier onze goedkope of budget urnen collectie

Klein urn van keramiek of RVS

Wij beschikken over een zeer uitgebreid assortiment mini urn. Vooral in natuursteen, RVS, messing en keramiek zijn veel modellen verkrijgbaar, maar ook in verrassende materialen zoals zijde. Ook hebben wij een eigentijdse collectie knuffelkeitjes.

Wat is een kleine urn?

Een mini urn is een kleine urn waarin een beperkte hoeveelheid as wordt opgeslagen van een dierbare. Een kleine urn is een goede keuze als nabestaanden het as willen verdelen of willen uitstrooien. Elke mini urn collectie in ons assortiment heeft zijn eigen stijl en vormgeving waardoor er voor iedere thuisomgeving een bijpassende mini urn is.

Wat kost een kleine urn?

Een mini urn of kleine urn kost tussen de 50 en 500 euro. Er zijn een aantal factoren die invloed op de uiteindelijke prijs hebben van een mini urn. Als u kiest voor een kleine urn met exclusieve materialen kan de prijs oplopen tot 500 euro.Hier leest u meer over de factoren die van invloed zijn op de prijs van een (mini) urn .

Hoeveel as komt er vrij na de crematie?

Het as wat overblijft na de crematie van een volwassen persoon is tussen de 3 en 3.5 liter. Bij een kind is dit gemiddeld 2 liter. Na de crematie wordt het as 30 dagen bewaard in een asbus door het crematorium. Dit voorkomt dat de rechthebbende personen geen overhaaste beslissingen maken. Het as wordt secuur bewaard door het crematorium in een afgesloten ruimte.

Hoe groot zijn mini urnen?

Een normale urn heeft een inhoudsgrootte van 3 tot 4 liter. Vaak is een urn van deze inhoudsgrootte een goede oplossing als de nabestaanden al het overgebleven as in één urn willen bewaren. Daarentegen kiezen nabestaanden steeds vaker om het as te verdelen tussen meerdere personen of om een gedeelte uit te strooien. Daarvoor is een mini urn met een inhoudsgrootte van 0.05 tot 1.4 liter een geschikte keuze. De lengte van een mini urn is tussen de 6 en 20 centimeter afhankelijk van het model.

Zijn mini urnen geschikt voor buiten?

Over het algemeen worden mini urnen in een thuisomgeving geplaatst omdat de materialen niet weersbestendig zijn. Voordat u een urn aanschaft is het verstandig om van te voren te bepalen of de urn binnen of buiten komt te staan. Weet u niet zeker of een (mini) urn geschikt is voor buiten of binnen, kunt u altijd contact met ons opnemen. De enige mini urnen die geschikt zijn voor buiten zijn de biologisch afbreekbare urnen. Deze kleine mini urn wordt in de grond geplaatst en langzaam afgebroken door het milieu.

Kan ik mini urnen zelf vullen?

Er is bijna altijd de mogelijkheid om een urn zelf te vullen. Mocht dit niet het geval zijn dan kan Den Hollandsche u adviseren bij het vullen of verwerken van de as in de urn. Lees meer over het verwerken van as.

Hoe maak je mini urnen open?

Het open maken van een urn is afhankelijk van het type urn. Mini urnen met een traditionele uitstraling worden voornamelijk via een deksel opengemaakt. Over het algemeen hebben kleine urnen een schroefafsluiting aan de onderkant, zodat het niet zichtbaar is. De schroefafsluiting is gemakkelijk te openen om het as erin te bewaren.

Welke materialen worden gebruikt voor mini urnen?

Den Hollandsche wil voor elke (thuis)omgeving een passend gedenkteken aanbieden. Daarom heeft onze kleine urnen assortiment veel verschillende collecties met verschillende materialen en stijlen. Voornamelijk worden urnen vervaardigd van keramiek, messing, glas, brons of versteend hout en biologisch afbreekbare materialen.

Hoge klanttevredenheid

Den Hollandsche doet er alles aan om uw bestelling tijdig, goed verpakt en discreet bij u te laten bezorgen. Families die bij ons een kleine urn hebben besteld beoordelen ons gemiddeld met een 9,5 op Kiyoh.