Kunstenaarsurnen

Een deel van onze urnen is op ambachtelijke wijze door een kunstenaar vervaardigd. Deze urnen hebben een bijzonder fraaie uitstraling. De urnen in deze collectie zijn voornamelijk vervaardigd van brons, keramiek en rvs. Deze zijn op handmatige wijze gemaakt en daardoor volstrekt uniek.

Shy Bird - urn ornament brons Bekijk product
Shy Bird - urn ornament brons Bekijk product
Groen gepatineerde lotus urn van brons Bekijk product
Bruine 'lotus' urn van cortenstaal Bekijk product
Moderne RVS urn 'lotus' Bekijk product
Cortenstaal urn 'Pyramide' Bekijk product
RVS urn 'Pyramide' Bekijk product
Kunstenaars RVS duo-urn Bekijk product
Duo urn urn Arms - brons gepatineerd Bekijk product
Moderne duo-urn van RVS en brons Bekijk product
Keramische urn Geert Kunen 3.5L 2760 Bekijk product
Bronzen urn Bekijk product
1.790,64 Bronzen urn
Bronzen urn Bekijk product
vanaf 1.680,87 Bronzen urn
Groene bronzen kunstenaars urn 'Riet' Bekijk product
Moderne RVS urn 'lotus' - Goud Bekijk product
Moderne RVS urn 'lotus' - Koperkleurig Bekijk product
Moderne RVS urn 'lotus' - Mat zwart Bekijk product
Kunstenaars RVS duo-urn Circles Bekijk product
Kunstenaars RVS duo-urn goudkleurig Bekijk product
Portret urn - bronskleurig Bekijk product
Portret urn - Lagune blue Bekijk product
Portret urn donkerbrons kleurig Bekijk product
Portret urn Lagune green Bekijk product

Persoonlijke urnen

Iedereen gedenkt op zijn of haar eigen manier. Daarom is er een grote behoefte aan unieke urnen die passen bij de persoonlijkheid van de overledene en de wensen van de nabestaanden. Tegenwoordig willen we dit graag tot uiting laten komen door onze gevoelens en emoties in de urn, gedenkplek of gedenkteken terug te laten komen. Een klein detail, accessoire of een aspect van de vormgeving kan dit tot uiting brengen.

Binnen of buiten

De meeste urnen kunnen zowel binnenshuis, in eigen tuin als op de begraafplaats worden geplaatst. Voor de zekerheid kunt u het beste informeren of de urn die u aanspreekt echt buiten geplaatst kan worden. Bij plaatsing binnenshuis kunt u de urn goed aan laten sluiten bij de inrichting van uw woonruimte. Met behulp van accessoires creëert u een eigen gedenkplaats binnenshuis.

Kunstenaarsurnen van brons of lood

De urnen van brons die door een kunstenaar zijn ontworpen, worden in een beperkte oplage gemaakt. Door het brons geheel of gedeeltelijk te bewerken met een patinalaag, ontstaan er bijzondere kleureffecten. Lood heeft een zachte, solide uitstraling. In veel loden urnen zijn glazen elementen verwerkt, die een levendige sprankeling toevoegen en contrasteren met het lood. In onze collectie hebben wij een aantal fraaie loden kunstenaarsurnen opgenomen.

Zuilen en asbeelden

In de webshop vindt u vooral de urnen in allerlei soorten en maten, maar onze inspiratiewinkels en inspiratietuinen staan vele beelden en objecten die als asbeeld gebruikt kunnen worden. Komt u gerust langs om ons assortiment vrijblijvend te bezichtigen. Heeft u belangstelling voor een van de beelden, dan vertellen wij u er graag meer over.

Bekijk ook: Urnenzuilen

Persoonlijk ontwerp

Het persoonlijke ontwerp biedt u de mogelijkheid een tastbare herinnering aan uw dierbare vast te leggen en te verwerken in een grafsteen met uw eigen symboliek. Wij trachten uw emoties te vertalen in een grafmonument met uw eigen uitgekozen kleuren, vormen en materiaalsoorten. Kunstenaarsurnen kunnen ook naar ontwerp worden vervaardigd in verschillende materialen, maar daarvoor kunt u het beste langskomen.In een persoonlijk gesprek gaan we al schetsend aan de slag, waarbij we samen groeien naar uw eigen ontwerp. Uw ideeën en wensen dienen hierbij als uitgangspunt. Het vervaardigen van het monument gaat in samenwerking met onze beeldhouwer, kunstenaar of de steenhouwer.

Eigen ontwerp of uit ons assortiment

Binnen ons assortiment treft u vele kunstenaars urnen aan, deze urnen worden in een beperkte oplage gemaakt. Wilt u een kunstenaars urn uit ons assortiment nog persoonlijker maken of heeft u zelf een idee voor een toevoeging? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om uw persoonlijke wensen te bespreken en een ontwerp te maken.