Diamant van as van Algordanza

Een diamant van de as van uw dierbareEen tastbare en unieke asbestemming

Een diamant van as is een symbool van liefde, verbondenheid en waardering. Het is een blijvende en tastbare herinnering, een eeuwigdurend en discreet erfstuk voor vele generaties. Dit mooie aandenken kunt u altijd bij u dragen in de vorm van een ring of hanger. U kunt er ook voor kiezen om deze in de fraaie diamantbox te plaatsen, bijvoorbeeld naast een portretfoto bij u thuis. Wat u ook kiest, een diamant van as is een zeer unieke en bijzondere asbestemming als alternatief voor een urn of assieraad met ascompartiment of kunsthars.

Algordanza Nederland

Algordanza is dé maker van diamanten uit as volgens een zeer zorgvuldig en professioneel proces. Naast as is het ook mogelijk om een diamant uit het haar van uw dierbare te creëren. Voor de vervaardiging van de asdiamant worden er verder geen andere bestanddelen toegevoegd. Wanneer u een zuivere diamant uit de as of het haar van uw dierbare wilt laten maken, dan kunnen wij u helpen. Den Hollandsche Gedenktekens vertegenwoordigt Algordanza in Nederland.

Diamant van as
Voorbeeld van een diamant van as
Asdiamant als herinneringssierraad
Asdiamant Algordanza

Het ontstaan van de diamanten

Een diamant groeit normaal gesproken 1500 meter diep in de aarde onder hoge druk, in de loop van duizenden jaren. Wij creëren dezelfde omstandigheden en hierdoor kunnen we vanuit de as of het haar van een geliefde, een diamant laten groeien.

De diamanten van as hebben dezelfde kwaliteit als natuurlijke diamanten en ze zijn, zonder chemische onderzoek door een deskundige, niet van een door de natuur gevormde diamant te onderscheiden.

Waar kunnen we een asdiamant uit maken?

  • uit het crematie-as
  • uit het haar van de overledene
  • as van een kindje en een lokje haar van beide ouders
herinneringsdiamant van Algordanza

Wat kost een persoonlijke diamant van as?

De prijs van de diamant van as wordt mede bepaald door het gewicht en door persoonlijke wensen, u kunt hierbij denken aan de prijs van een grafmonument of een exclusieve urn.

We kunnen vanaf € 3400,- een ruwe asdiamant verzorgen, deze heeft dan een grootte van 0.3 karaat. Geslepen diamanten kunnen we verzorgen vanaf €4900,- voor een diamant van 0.3 karaat. Het is mogelijk om ruwe diamanten te verzorgen tot een grootte van 2.0 karaat en geslepen diamanten tot 1.0 karaat.

Wat kost een asdiamant?

Waar worden de diamanten gecreëerd?

De herdenkingsdiamanten worden al meer dan 10 jaar gecreëerd in het atelier van Algordanza in Zwitserland. Algordanza betekent “herinnering” en het atelier is actief in meer dan 30 landen.

Algordanza is lid van de Swiss Undertakers Association en is vrijwillig onderworpen aan de regels van de Zwitserse uitvaartdiensten. De productie van de diamanten van Algordanza is ISO-gecertificeerd en notarieel vastgelegd. Dit betekent dat er strenge regels worden nageleefd om uw privacy te bewaken.

Asdiamanten gemaakt in Zwitserland

Persoonlijke en bijzondere toepassingen

De diamant die gecreëerd is uit de as van uw dierbare kan fraai verwerkt worden in een sieraad zoals een:
✓ring
✓oorbel
✓kettinkje
✓hangertje
✓armband

Het verwerken van de diamant in een sieraad laten we aan een expert over. U kunt hiervoor terecht bij uw eigen/lokale edelsmid of wij kunnen er u een aanbevelen.

Een diamant van as laten verwerken in een sieraad

Van crematie-as of haar tot een diamant

In 5 stappen

In de volgende 5 stappen leggen wij u uit hoe het creëren van de asdiamant in zijn werk gaat. Van de aanlevering van de gewenste hoeveelheid as tot het ophalen of het persoonlijk laten bezorgen van de diamant.

Asdiamant van Algordanza
Asdiamant van Algordanza
Asdiamant van Algordanza
Asdiamant van Algordanza

1. Hoeveel as is er nodig?

Er is minstens 500 gram as nodig om een diamant van as te maken. Eigenlijk is niet het asvolume van belang, maar het koolstofgehalte in de as. De koolstof isoleren we uit de as. De crematie van een volwassen man produceert gemiddeld ongeveer 2.500 gram as.

Uit de as kunnen we meerdere diamanten creëren. Gedetailleerde informatie over het mogelijke aantal stuks geven we u graag na de analyse van het crematie-as in ons laboratorium. Als er slechts een deel van de as gebruikt wordt dan kan de overgebleven as zijn bestemming vinden conform de wens van de overledene of nabestaanden.

Naast de as is het ook mogelijk om een diamant te maken uit het haar van de overledene of bijvoorbeeld om het as van een kindje te gebruiken in combinatie met en een lokje haar van beide ouders.

2. Het creëren van de diamant

Het maken van de asdiamant begint met het isoleren van de koolstof uit de crematie-as. De crematie-as, en daarna ook de koolstof, worden dusdanig bewerkt dat er een zo zuiver mogelijke koolstof overblijft die verwerkt kan worden tot een diamant. De koolstof wordt hierna verhit tot zeer hoge temperaturen en verandert hierdoor in grafiet.

Het grafiet wordt vervolgens geplaatst in een omgeving waarin we dezelfde omstandigheden creëren als rond de 1500 meter diep in de aarde. Op deze diepte worden ook de natuurlijke diamanten gevormd. We bootsen die situatie daar na door het grafiet bloot te stellen aan een zeer hoge druk met een temperatuur van 1300 tot 2000 graden. Tijdens dit proces laten we, gedurende enkele weken tot maanden, de diamant groeien waar de natuur duizenden jaren over zou doen.

Formaat en kleur van de diamant

Het formaat van de diamanten hangt onder meer af van de duur dat het grafiet is blootgesteld aan de gesimuleerde natuurlijke omstandigheden. De diamanten in de natuur groeien immers op dezelfde manier. Echter ook de zuiverheid van de as speelt een rol. De as kan iets anders van samenstelling zijn door medicijngebruik van de overledene of bijvoorbeeld het dragen van een prothese.

De unieke herinneringsdiamant heeft een witte tot blauwachtige gloed. De kleur wordt beïnvloed door de hoeveelheid Borium (B) dat achterblijft in de koolstof (C). Dit is per menselijk lichaam verschillend.

Formaat en kleur van een diamant van as Asdiamanten van Algordanza met een blauwachtige gloed

3. Een ruwe of een geslepen asdiamant

Er zijn nabestaanden die graag de ruwe diamant (alleen het ruwe beginoppervlak is gepolijst) wensen te ontvangen, maar verreweg de meeste nabestaanden willen graag een geslepen diamant ontvangen.

Nadat de diamant in de door u gewenste vorm is geslepen, komt de schoonheid van de asdiamant echt tot zijn recht.

herinneringsdiamant algordanza den hollandsche gedenktekens en sieraden diamant snede overzicht

4. Certificaat en controle

Nadat de diamant van as is geschuurd, gepolijst en gegraveerd (met individueel nummer en persoonlijk opschrift), wordt er een certificaat gemaakt van uw unieke diamant van as.

In het certificaat vindt u informatie over de oorsprong van de koolstof, de authenticiteit van de diamant en andere specifieke kenmerken. Algordanza staat hiermee garant voor de echtheid en kwaliteit van de diamant.

Asdiamanten zijn gecertificeerd op echtheid

5. De ontvangst van de diamant(en)

De diamant of diamanten zijn nu klaar om overgedragen te worden. U kunt ervoor kiezen om de herinneringsdiamant bij een van onze inspiratiewinkels zelf op te halen, maar we kunnen deze ook persoonlijk bij u thuis laten bezorgen op een tijdstip die u past.

De diamanten zijn verpakt in een mooie en exclusieve box. Indien u de diamant wilt laten verwerken in een sieraad, dan kunt u dat laten doen bij uw eigen vertrouwde juwelier. Desgewenst kunnen wij u ook een juwelier aanbevelen waar wij goede ervaringen mee hebben.

herinneringsdiamant algordanza den hollandsche gedenktekens herinneringsdiamant algordanza den hollandsche gedenktekens

Antwoord op veelgestelde vragen

Is het een echte diamant?

De herinneringsdiamant is een echte diamant. Het heeft dezelfde chemische, fysieke en optische eigenschappen als de natuurlijke diamant. Tijdens het creëren simuleren we de natuurlijke oorsprong waarden. Uw persoonlijke diamant van as groeit op individuele en een unieke manier.

Wat is de levertijd van een as diamant?

De productie duurt ongeveer 5-8 maanden na ontvangst van de urn en ontvangst van de betaling. Het maken van een diamant is echter een zeer ingewikkeld proces en kan in sommige gevallen langer duren.

Wat gebeurt er met de resterende as?

De resterende as, die niet gebruikt kan worden voor het creëren van de herinneringsdiamant, kan zijn bestemming vinden conform de wens van de overledene of nabestaanden. Er is onder meer de mogelijkheid om deze te laten begraven in Zwitserland.

Kan er ook een herdenkingsdiamant gemaakt worden van ouder crematie-as?

Ja, dit is heel goed mogelijk, de ouderdom van de crematie-as speelt geen rol.

Wat garandeert Algordanza met het certificaat?

Met het certificaat van Algordanza wordt de authenticiteit, grootte, snit en kleur van de diamant bevestigd, evenals dat voor het creëren van de diamant uitsluitend gebruik gemaakt is van de aangeleverde crematie-as.

Informatie over een diamant van as

Vraag informatie en prijzen aan

Ik help u graag verder

Wilt u een herinneringsdiamant laten creëren of heeft u misschien een vraag?
Stel uw vraag” – Charlene Brul, adviseur as diamanten