Urnenzuilen

Een unieke asbestemming bij u thuis

Een urnenzuil is een zuil waarin het as, de asbus of urn bewaard kan worden in een afgesloten ruimte. Het is een gedenkteken dat vervaardigt kan worden uit verschillende materialen of combinaties daarvan. De hoeveelheid as maakt niet uit. Wij passen het gedenkteken daar op aan. Het meest toegepaste materiaal is natuursteen. Ook kunt u kiezen voor een ruw stuk natuursteen of versteend hout. Een dergelijk stuk kunt u in een van onze winkels uitzoeken.

Zowel binnen als buiten te plaatsen

De urnzuilen kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden. U mag de urnzuil gewoon in uw tuin plaatsen en hoeft hiervoor geen vergunning aan te vragen. U kunt de zuil als het ware vergelijken met een grote urn. Ook de meeste begraafplaatsen staan een urnenzuil toe. Den Hollandsche verzorgt in dat geval de vergunning aanvraag voor de begraafplaats zodat u dit zelf niet hoeft te doen.

urnenzuil bronzen tak

Inspiratie opdoen in onze showroom

urnenzuilen inspiratie opdoen bij den hollandsche gedenktekens

Zuilen, accessoires en belettering bekijken

We maken de aszuil op maat voor u

Onze aszuilen gedenktekens kunnen bestaan uit een of meerdere zuilen en ze hebben allemaal een geheel eigen uitstraling. De uitstraling van de urnenzuilen wordt bepaald door de vorm en afwerking van het materiaal en de toepassing van accessoires. Ook het formaat van de zuilen speelt hierbij een grote rol.

Inspiratie opdoen

De voorbeelden die u op deze pagina ziet, zijn om inspiratie op te doen. Nadat u een indruk heeft gekregen, ontwerpen wij graag samen met u een unieke en persoonlijke urnenzuil.

urnenzuilen natuurlijk en natuursteen met bronzen engel vogeltjes

Is een op maat gemaakte urnenzuil duurder?

We berekenen geen extra kosten voor een eigen ontwerp urnenzuil. De uiteindelijke prijs van de op maat gemaakte urnenzuil wordt bepaald door de gebruikte materialen en de bewerkingen daarvan. Door u tijdens het persoonlijke gesprek goed te adviseren en u te wijzen op de eventuele alternatieven, blijven we binnen uw budget. Meteen na het ontwerpen krijgt u een prijsopgave.

urnenzuil ontwerp schets

Geheel vrijblijvend maken wij een persoonlijk ontwerp

urnenzuil ontwerp schets hollandsche gedenktekens

Het ontwerp maken we samen met u

Persoonlijk maken van de aszuil

Decoraties, accessoires en bewerkingen in het natuursteen maken het gedenkteken persoonlijk. Door verschillende technieken te gebruiken en te combineren kunnen wij de aszuil voor u compleet naar uw wens maken. Naast de bewerkingen in het natuursteen kunnen we door het toevoegen van accessoires of foto’s de urnzuil echt een persoonlijke en unieke uitstraling geven.

Wat kunnen we aan de urnzuil toevoegen?

  • accessoires en decoraties
  • een of meerdere foto’s
  • belettering met naam en datum
  • een persoonlijke tekst of spreuk
urnenzuilen natuurlijk en natuursteen met bronzen engel vogeltjes

Soorten en kleuren natuursteen

U heeft de keuze uit talloze soorten natuursteen die variëren qua kleur en structuur. Iedere steensoort heeft eigen specifieke eigenschappen en een unieke uitstraling. Wij onderscheiden graniet, leisteen, kalksteen, marmer en kwartsiet.

In het echt bekijken

Om een goede keuze te kunnen maken is het zeer belangrijk om de verschillende natuursteensoorten in het echt te bekijken. Deze kunt u bekijken in onze inspiratietuin en showroom.

urnenzuilen natuursteen bronzen accessoires roos
urnenzuil natuursteen ontwerp lay-out voorstel

Voorbeeld uit onze inspiratietuin

urnzuil natuursteen

Voorbeeld uit onze inspiratietuin

Een familie- of dubbele aszuil

Met een familie- of dubbele aszuil bedoelen wij een zuil die plaats biedt aan de as van meerdere personen. Een familie urnzuil wordt altijd persoonlijk en op maat ontworpen.

Achteraf realiseren

De familie urnzuil is heel geschikt voor families die meerdere urnen op één plek bij elkaar willen plaatsen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een aantal familieleden beschikken over een urn en deze willen samenbrengen met andere urnen uit de familie in één passende herdenkingszuil.

urnenzuil familiegraf

De aanschaf van een urnzuil

samen met u gaan we ontwerpen

Door het verwerken van persoonlijke ideeën in urnzuilen, hopen wij er aan bij te dragen dat de zuil een troostende en bemiddelende plaats voor de nabestaanden wordt. We bieden u de mogelijkheid om vanuit uw eigen ontwerp een urnenzuil te realiseren, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het ontwerp geheel vrijblijvend en gratis door onze adviseurs te laten maken. We staan open voor al uw ideeën.

De prijs van een urnzuil

De uiteindelijke prijs van de urnenzuil wordt bepaald door de gebruikte materialen, bewerkingen, accessoires en de omvang. Door u tijdens het persoonlijke gesprek goed te adviseren en u te wijzen op de eventuele alternatieven, blijven we binnen uw budget. Meteen na het ontwerpen krijgt u van ons een prijsopgave. Omdat er relatief weinig natuursteen nodig is voor een zuil kunnen wij voor een paar honderd euro al een prachtig ontwerp maken.

urnenzuil natuursteen ontwerp lay-out voorstel

Het digitale ontwerp van de urnenzuil

urnzuil natuursteen

Het eindresultaat, de gerealiseerde urnzuil

urnenzuil natuursteen ontwerp lay-out voorstel

Het digitale ontwerp van de urnenzuil

urnzuil natuursteen

Het eindresultaat, de gerealiseerde urnzuil

Urnenzuilen met een eigen uitstraling

Iedere urnzuil krijgt door het gebruik van verschillende bewerkingen en technieken een eigen uitstraling. Wij laten u veel voorbeelden zien om u inzicht te geven in de mogelijkheden. Zo willen wij u met zorg en aandacht helpen met het maken van weloverwogen keuzes tijdens dit proces.

Ontdekken wat u mooi vindt

Het beste is natuurlijk om voorbeelden in het echt te bekijken. We hebben daarom in onze inspiratietuin en showroom vele voorbeelden staan. Al lopende en kijkend zult u voorbeelden zien die u aanspreken. Samen met u gaan we dan met deze ideeën en voorbeelden aan de slag om een mooi en passend ontwerp te maken. Dit doen we door met u aan tafel een passende schetstekening te maken van de urnenzuil waarin we meteen uw wensen kunnen verwerken.

urnenzuilen natuurlijk natuursteen

Ontdekken wat u mooi vindt

Het beste is natuurlijk om voorbeelden in het echt te bekijken. We hebben daarom in onze inspiratietuin en showroom vele voorbeelden staan. Samen met u gaan we dan met deze ideeën en voorbeelden aan de slag om een mooi en passend ontwerp te maken. Dit doen we door met u aan tafel een passende schetstekening te maken van de urnenzuil waarin we meteen uw wensen kunnen verwerken.

grafmonumenten den hollandsche contact

Vraag informatie en prijzen aan

Ik help u graag verder

Wilt u een urnzuil laten ontwerpen of heeft u misschien een vraag?
Bel of mail me dan gerust.” – Charlene Brul, adviseur gedenktekens en urnen


Voorbeelden in het echt bekijken? Er is altijd wel een inspiratiewinkel bij u in de buurt. U kunt tijdens uw bezoek dan meteen geheel vrijblijvend en gratis een persoonlijke urnenzuil laten ontwerpen.