Gedenkhuisje - Bonte Vliegenvanger

Het gedenkhuisje Bonte Vliegenvanger is een vogelhuisje met leuke bonte kleurtjes. En erg leuk voor in de tuin of op het balkon. Een mooie manier om een overleden dierbare te gedenken. En het leven terug te blijven zien komen. 

<... Lees meer »
Kies eerst uw productvariant
€149,-
local_shipping Geleverd binnen 2 weken
persoonlijk advies Wilt u advies bij uw aankoop? Bel ons op 0481 - 371 333 of stel hier uw vraag
  • check_circleKosteloos retourneren binnen 14 dagen
  • check_circleGratis verzending vanaf 150 euro
  • check_circleInspiratiewinkels in héél Nederland
  • check_circleVeilig online betalen met iDeal
  • check_circleEen beoordeling van 9,5 op Kiyoh.nl

Alles over deze urn

Specificaties

Product 23649
Collectie Natuurlijk, Uitgelicht
Geschikt voor Buiten
Materiaal Hout
Productsoort Bijzondere urnen, Mini urn, Urn
Inhoud 30ml
Breedte 18cm
Hoogte 18cm
Diepte 16cm
Levertijd 2 weken

Productomschrijving

Het gedenkhuisje Bonte Vliegenvanger is een vogelhuisje met leuke bonte kleurtjes. En erg leuk voor in de tuin of op het balkon. Een mooie manier om een overleden dierbare te gedenken. En het leven terug te blijven zien komen. 


Gerecyclede materialen

De huisjes worden gemaakt van gerecycled hout. Het binnenwerk wordt gemaakt van op maat gezaagd multiplex van afval pallets. Voor het buitenwerk wordt gebruik gemaakt van hardhouten restafval zoals eiken, Meranti en Bankirai. Al het restafval wordt verzameld gedurende de productie, de import en leggen van parketvloeren. Hetzelfde geldt voor het Meranti- en Bankiraihout.

 

Om het huisje enigszins te beschermen tegen weersinvloeden wordt het in de lijnolie gezet. Deze lijnolie is gemaakt op natuurvriendelijke basis en geperst uit het zaad van Vlas. 

Onderhoud

Vergrijzing van het hout zal door invloed van het zonlicht op den duur ontstaan. De snelheid waarmee de vergrijzing ontstaat is afhankelijk van de plaats waar het huisje opgehangen is. In de loop der jaren kan men het huisje eventueel opfrissen door het licht te schuren en opnieuw in de lijnolie zetten.

 

As- zolder en nestgedeeldte

De huisjes zijn voorzien van een as-zoldertje. Het zoldertje voor de asbestemming is ongeveer 2,5 cm hoog, 9 cm breed en 8 cm diep. Binnen het zoldertje is er ruimte voor een asblikje. (wordt erbij geleverd). Het ronde tinnen blikje met schroef-deksel  heeft een inhoud van 30 milliliter met een afmeting van rond 55 mm en hoog 20 mm.

 

Zowel de zolder als de ondergelegen nestruimte is afsluitbaar d.m.v. roestvrij stalen torx-schroefjes.

De juiste maat torx-schroevendraaier wordt bijgeleverd.


Onderhoud nestruimte

Na het broedseizoen kan het nestgedeelte eenvoudig worden opengeschroefd. Dit heeft als voordeel dat het oude nestmateriaal makkelijk kan worden verwijderd ende ruimte schoon kan worden gemaakt voor het volgend voorjaar. Doe dit liefst zo snel mogelijk, de kans bestaat namelijk dat er na het uitvliegen van de jongen nog een keer genesteld wordt. Ook maken vogels er dankbaar gebruik van om in de nacht er veilig en heerlijk beschut tegen regen en wind te slapen.

 

Vogelsoorten.

De gedenkhuisjes zijn geschikt voor Koolmezen, Pimpelmezen, Winterkoninkjes en Bonte Vliegenvangers.


Ontstaan van het gedenkhuisje:

In 2015 overleed de vrouw van Joost van Vondel. Zijn vrouw was gecremeerd en aangezien Joost en zijn vrouw altijd veel in de natuur wandelde en de verrekijker dan mee ging (om de vogeltjes goed te kunnen observeren) ontstond het idee om een speciaal vogelhuisje te bouwen met in de ruimte boven het nestgedeelte, een zoldertje waarin een klein blikje past met daarin een symbolische hoeveelheid as van zijn vrouw.

 

In de maanden na het overlijden bouwde Joost ter verwerking vele vogelhuisjes, welke hij verdeelde onder familie en vrienden. De reacties waren altijd positief en het idee van het as-zoldertje vond men fijn en liefdevol. Zijn dochter opperde het idee om andere mensen ook in de gelegenheid te stellen er gebruik van te maken en hun verloren geliefden er mee te gedenken. En zo ontstond het idee voor de gedenkhuisjes.


Mooie symboliek, het vergane leven bovenin en het nieuwe leven ontstaat onderin; de cyclus van het leven.Natuurlijk
De natuur levert ons de mooiste materialen, vormen en kleuren. Een gevonden stuk steen, een boomstam dat in de loop van miljoenen jaren is versteend of een fraai stuk hout. Daar maken we graag gebruik van. Natuurlijke gedenktekens zijn er in veel verschillende vormen en uitvoeringen. In onze collectie vindt u zowel gedenktekens die enkel en alleen uit puur natuurlijke materialen bestaan als natuurlijke gedenktekens die geïnspireerd zijn op de natuur.

Hout

Onze collectie houten grafmonumenten bestaat grotendeels uit massief teakhout vervaardigde modellen. Hout is een zeer duurzaam materiaal.

Hout is een natuurproduct en kan door vocht gaan werken. Hierdoor kunnen er in de kopse delen scheuren ontstaan. Dit is niet erg en is zelfs een specifieke eigenschap van deze houtsoort wat verder geen enkele invloed heeft op de duurzaamheid.

Wordt teakhout niet behandeld, dan krijgt het na verloop van tijd een grijze kleur. Zoals ook alle andere hardhout soorten. Dit noemen we het vergrijzen van hout. Een grafmonument krijgt hierdoor een fraaie, natuurlijke uitstraling. Om de oorspronkelijke diepe kleur te behouden kunt u er voor kiezen om het met olie of lak te behandelen, dit betekent echter wel dat het eens per jaar uitgebreid onderhoud nodig heeft.Mini urn

Mini urnen zijn een veel gekozen oplossing om de as over meerdere nabestaanden te verdelen. Ook kiezen nabestaanden voor een mini-urn, wanneer zij naast het verstrooien van de as ook een kleine hoeveelheid thuis willen bewaren.Urn

 Een urn is verkrijgbaar in veel soorten, materialen en maten. Niet alleen het 'normale' formaat urn is beschikbaar, maar ook kleinere varianten zoals de mini-urn . Zo kunnen meerdere nabestaande een klein symbool in huis hebben om hun dierbare te herinneren. Naast het assortiment van urnen is er ook de mogelijkheid om een herinnering in de vorm van een sieraad te laten maken. Dit kan met de aanwezigheid van as in een assieraad , maar ook zonder verwerking van as zoals bijvoorbeeld bij vingerafdruksieraden.Soortgelijke modellen

Onze winkels

Bij het kopen van een urn of assieraad ontstaan vaak veel vragen waardoor u misschien moeilijk vind om een keuze te maken. Kan deze urn ook buiten worden geplaatst? Welke inhoud heb ik nodig? Onze website staat vol informatie die u kan helpen bij het maken van de juiste keuze. Wilt u de urn toch liever in het echt bekijken? Dat kan. In onze inspiratiewinkels voorzien onze specialisten u graag van het juiste advies. Hier kunt u een aantal geselecteerde urnen en assieraden in het echt zien en vasthouden.Den Hollandsche Gedenktekens Elst

Pascalweg 3

In onze showroom in Elst kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Elst Uw adviseur: Carla Kleine
Bel: 0481 – 371 333
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Mijdrecht

Vermogenweg 15

In onze showroom in Mijdrecht kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Mijdrecht Uw adviseur: Marco Fronik
Bel: 0297 – 231 010
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Rotterdam

Straatweg 35A

In onze showroom in Rotterdam kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Rotterdam Uw adviseur: Ben Dammers
Bel: 010 – 307 2842
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Wezep

Ampèrestraat 4

In onze showroom in Wezep kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Wezep Uw adviseur: Boris Schaeffer
Bel: 038 – 2022 305
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Tilburg

Lannerstraat 1

In onze showroom in Tilburg kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Tilburg Uw adviseur: Geert van der Wielen
Bel: 013 – 203 2241
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Culemborg

Staalweg 15B

In onze showroom in Culemborg kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Culemborg Uw adviseur: Ben Dammers
Bel: 0345 – 342 171
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Ochten

Mercuriusweg 5B

In onze showroom in Ochten kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Ochten Uw adviseur: Ben Dammers
Bel:
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Drachten

Tussendiepen 59

In onze showroom in Drachten kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Drachten Uw adviseur: Ruud van Adrichem
Bel: 0512 – 2021 31
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Meppel

Eekhorstweg 6

In onze showroom in Meppel kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Meppel Uw adviseur: Frederique van Loo
Bel: 0522 - 7002 81
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Groningen

Moermanskweg 2-1

In onze showroom in Groningen kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Groningen Uw adviseur: Trees Vriezema
Bel: 050 – 2115 356
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Emmen

Vasco Da Gamastraat 10a

In onze showroom in Emmen kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Emmen Uw adviseur: Melissa Steen
Bel: 0591 – 2392 81
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Zwolle

Galvaniweg 4a

In onze showroom in Zwolle kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Zwolle Uw adviseur: Harrie van der Worp
Bel: 038 – 2022 703
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Dokkum

Beurtvaart 6a

In onze showroom in Dokkum kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Dokkum Uw adviseur: Rein van Dijk
Bel: 0519 – 7002 26
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Hardenberg

Oldemeijerweg 3

In onze showroom in Hardenberg kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Hardenberg Uw adviseur: Sjaco Maat
Bel: 0523 – 5221 31
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Hoogeveen

A.G. Bellstraat 23

In onze showroom in Hoogeveen kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Hoogeveen Uw adviseur: Sjaco Maat
Bel: 0528 – 5221 54
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Sneek

Pottenbakkersstraat 20a

In onze showroom in Sneek kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Sneek Uw adviseur: Ruud van Adrichem
Bel: 0515 – 2270 08
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Steenwijk

Stationsstraat 42-44

In onze showroom in Steenwijk kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Steenwijk Uw adviseur: Frederique van Loo
Bel: 0521 – 7002 59
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Leeuwarden

Nieuwestad 23

In onze showroom in Leeuwarden kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Leeuwarden Uw adviseur: Ruud van Adrichem
Bel:
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Amsterdam

Middenweg 189h

In onze showroom in Amsterdam kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Amsterdam Uw adviseur: Suzanne Verhaaf
Bel:
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Assen

In onze showroom in Assen kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Assen Uw adviseur:
Bel:
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Hengelo

In onze showroom in Hengelo kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Hengelo Uw adviseur:
Bel:
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Harderwijk

In onze showroom in Harderwijk kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Harderwijk Uw adviseur:
Bel:
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Apeldoorn

Vlijtseweg 236

In onze showroom in Apeldoorn kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Apeldoorn Uw adviseur: Gerrit Brouwer
Bel: 055 203 24 78
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Amersfoort

Utrechtseweg 266

In onze showroom in Amersfoort kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Amersfoort Uw adviseur: Ben Dammers
Bel:
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Eindhoven

In onze showroom in Eindhoven kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Eindhoven Uw adviseur:
Bel:
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Breda

In onze showroom in Breda kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Breda Uw adviseur:
Bel:
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Turnhout

In onze showroom in Turnhout kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Turnhout Uw adviseur:
Bel:
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Nieuwegein

Structuurbaan 1

In onze showroom in Nieuwegein kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Nieuwegein Uw adviseur: Ben Dammers
Bel:
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Barneveld

Torenplein 37

In onze showroom in Barneveld kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Barneveld Uw adviseur: Marco Fronik
Bel: 0342 401 315
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Kampen

Carlsonstraat 11

In onze showroom in Kampen kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Kampen Uw adviseur: Peter van den Boogaard
Bel: 038 33 121 75
maak een afspraak

Gedenken Joure

Jonkersbosje 11

In onze showroom in Joure kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Joure Uw adviseur: Familie Sinnema
Bel: 0513 – 201 153
maak een afspraak

Den Hollandsche Gedenktekens Rijswijk/Den Haag

Lindelaan 83

In onze showroom in Rijswijk kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor het laten ontwerpen van een urn op maat. U kunt zelf ideeën aandragen of onze adviseur de vrijheid geven. Lees hier over maatwerk urnen.

inspiratiewinkel Rijswijk Uw adviseur: Ben Dammers
Bel: 085 - 30 35 314
maak een afspraak

Bestelinformatie over deze houten mini-urn

Gratis verzending vanaf €150,-

Voor alle aankopen geldt bij ons gratis verzending in Nederland en België bij een bedrag boven de €150,-. Daarnaast bepaalt u zelf waar wij uw houten mini-urn mogen afleveren. Thuis, op uw werk of in één van onze winkels. Onze vervoersdienst PostNL bezorgt niet alleen overdag maar ook in de avonduren en in het weekend.

Met zorg en aandacht geleverd

Wij hanteren een iets langere levertijd omdat wij uw aankoop met zorg en aandacht behandelen. Uw houten mini-urn wordt altijd door ons zorgvuldig verpakt zodat uw zending breukvrij wordt verzonden. Onze vervoersdienst heeft jarenlange ervaring met het vervoer van bijzondere en breekbare pakketten. Dus gegarandeerd breukvrij.

Uw mini-urn retourneren

Tot 14 dagen na ontvangst van uw bestelling kunt u uw bestelling retour sturen. U heeft altijd een een zichttermijn van 14 dagen. Binnen deze termijn mag u het artikel bekijken, beoordelen, tenzij anders vermeld. Bent u niet tevreden? U kunt uw gekochte gedenkproduct compleet en - voor zover redelijkerwijs mogelijk - in de originele verpakking binnen de zichttermijn gratis terugsturen.

14 dagen bedenktijd

U mag 14 dagen nadenken over uw aankoop. Zo heeft u rustig tijd om te beoordelen of u tevreden bent met uw aankoop. Mocht uw mini-urn toch niet geheel naar wens zijn, dan kunt u het altijd retourneren.