Urnen voor buiten – 6 collecties uit onze inspiratiewinkels

Te plaatsen in uw eigen tuin, op een urnenveld of op de begraafplaats

1. Bronzen urnen

Een urn van brons heeft een fraaie uitstraling en kan zowel binnen als buiten opgesteld worden. Brons is een legering van koper en tin. Hierdoor is het zeer duurzaam.

Als u de bronzen urn buiten wilt plaatsen, adviseren wij om deze goed te laten verankeren. Uiteraard kunnen wij dit voor u verzorgen.

buiten urnen bronzen urn

Foto inspiratiewinkel – bronzen buiten urnen

Kleur van het brons

Brons heeft een fraaie uitstraling en is verkrijgbaar in meerdere kleurtinten door de toepassing van een patinabad. Bij langdurige blootstelling aan de buitenlucht kan het materiaal verkleuren. Dit is een natuurlijk proces, maar het materiaal behoudt wel zijn unieke uitstraling.

Een unieke bronzen urn laten ontwerpen

We bieden u de mogelijkheid om vanuit uw eigen ontwerp een bronzen urn te realiseren maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het ontwerp geheel vrijblijvend en gratis door onze adviseurs te laten maken. Wij staan open voor al uw ideeën.

buiten urnen brons inspiratietuin

Foto inspiratiewinkel – bronzen buiten urnen

buiten urnen bronzen urnen

Foto inspiratiewinkel – bronzen buiten urn

buiten urnen bronzen urn

Foto inspiratiewinkel – bronzen buiten urn

2. Keien en ruwe stenen

Binnen ons assortiment met natuurlijke urnen ziet u urnen in vele soorten en kleuren natuursteen. Iedere steen heeft een eigen vorm en kleurenpatroon.

Hierdoor is het uitzoeken vanaf een scherm lastig, waardoor u dit u het beste kunt doen in een van onze inspiratiewinkels. Door de urnen in het echt te bekijken krijgt u het beste gevoel welke urn u aanspreekt.

buiten urnen natuurlijke urn

Foto inspiratiewinkel – natuurlijke ruwe steen urn

Het kiezen van een natuurlijke urn

Iedere steen heeft een eigen vorm, kleur en ander oppervlak. Gaat uw voorkeur uit naar een gladde steen, een wat ruwere of bijvoorbeeld meer een hoge zuil. Houd tijdens het uitzoeken van urn ook de plaats in gedachten waar u de urn denkt te gaan plaatsen.

Iedere steen heeft een eigen vorm, kleur en ander oppervlak. Gaat uw voorkeur uit naar een gladde steen, een wat ruwere of bijvoorbeeld meer een hoge zuil. Vaak is de eerste indruk juist, volg uw eigen hart en kies een natuurlijke urn die goed bij u en de overledene past.

buiten urnen natuurlijke urn bronzen beeldje man vrouw

Foto inspiratiewinkel – buiten urnen bronzen beeldje man en vrouw

buiten urnen natuurlijk urn stenen urnen

Foto inspiratiewinkel – natuurlijke urn

buiten urnen natuurlijk urn stenen urnen

Foto inspiratiewinkel – natuurlijke urn

buiten urnen natuurlijk urn stenen urnen

Foto inspiratiewinkel – natuurlijke urn

3. Atos urnen

Onze Atos urnen zijn een eigen urnenlijn van Den Hollandsche. De collectie is ontworpen naar de behoefte van nabestaanden om de as van hun dierbare te bewaren in een esthetisch vormgegeven urn die niet direct als een urn herkenbaar is.

Om de urn extra persoonlijk te maken kunnen we de kleur, het materiaal en de afmeting samen met u afstemmen. Ook is het uiteraard mogelijk om een persoonlijke tekst en decoratie toe te voegen.

buiten urnen natuurlijke urn

Foto inspiratiewinkel – natuurlijke atos urnen

Persoonlijk maken van de Atos urnen

De Atos urn wordt op eenvoudige wijze aan de onderzijde afgesloten. Op deze manier doet de deksel geen afbreuk aan het ontwerp. Tevens zorgt de deksel ervoor dat de urn iets omhoog komt waardoor deze een slagschaduw afgeeft op het onderliggende materiaal.

De urnen kunnen zowel binnen als buiten worden geplaatst. Mocht er vuil op de urn komen dan kan dit met water en een afwasborstel worden verwijderd.

buiten urnen natuurlijke urn bronzen beeldje man vrouw

Foto inspiratiewinkel – buiten urnen kubus vormige atos urnen

4. Nemos urnen

Nemos urnen zijn ontstaan uit vriendelijke zachte vormen. Het zijn urnen om te koesteren en aan te raken. Door haar schoonheid zal de urn nergens misstaan. De deksel zit verwerkt in de onderkant van de urn waardoor er geen zichtbare afsluiting is. Dit geeft meer rust en ruimte.

De urn bestaat uit één stuk natuursteen waar de vorm handmatig uit is gehakt. Alle details zijn met hand gehakt en zacht afgewerkt. Een prachtig stukje ambacht.

buiten urnen natuurlijke urn bronzen beeldje man vrouw

Foto inspiratiewinkel – Nemos keien urn

buiten urnen nemos urnen keien urnen

Foto inspiratiewinkel – Nemos keien urn

buiten urnen nemos urnen keien urnen

Foto inspiratiewinkel – Nemos keien urn

buiten urnen nemos urnen keien urnen

Foto inspiratiewinkel – Nemos keien urn

5. Urnenzuilen

Een urnenzuil is een zuil waarin het as, de asbus of urn bewaard kan worden in een afgesloten ruimte. Het is een gedenkteken dat vervaardigt kan worden uit verschillende materialen of combinaties daarvan. De hoeveelheid as maakt niet uit. Wij passen het gedenkteken daar op aan.

Het meest toegepaste materiaal is natuursteen. Ook kunt u kiezen voor een ruw stuk natuursteen of versteend hout. Een dergelijk stuk kunt u in een van onze winkels uitzoeken.

buiten urnen natuurlijke urn

Foto inspiratiewinkel – urnenzuil met bronzen naamplaatje

Binnen of buiten te plaatsen

Urnzuilen kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden. De urnzuil mag gewoon in de tuin geplaatst worden, u hoeft hiervoor geen vergunning aan te vragen.

U kunt de zuil als het ware vergelijken met een grote urn. Ook de meeste begraafplaatsen staan een urnzuil toe. Den Hollandsche verzorgt in dat geval de vergunning aanvraag voor de begraafplaats zodat u dit zelf niet hoeft te doen.

buiten urnen urnenzuilen

Foto inspiratiewinkel – urnenzuilen voor buiten en binnen

Soorten en kleuren natuursteen

U heeft de keuze uit talloze soorten natuursteen die variëren qua kleur en structuur. Iedere steensoort heeft eigen specifieke eigenschappen en een unieke uitstraling. Wij onderscheiden graniet, leisteen, kalksteen, marmer en kwartsiet.

In het echt bekijken

Om een goede keuze te kunnen maken is het zeer belangrijk om de verschillende natuursteensoorten in het echt te bekijken. Deze kunt u bekijken in onze inspiratietuin en showroom.

buiten urnen urnenzuilen natuursteen

Foto inspiratiewinkel – urnenzuilen natuursteen

6. Kunstenaars en exclusief – buiten

De zeer veelzijdige collectie “Kunstenaars en exclusief” bestaat uit urnen die aan onze hoogste eisen voldoen op het gebied van materiaal, design, kwaliteit en uitstraling.

Binnen het assortiment met urnen kunt u kiezen uit verschillende materialen die geschikt zijn om zowel binnen als buiten te plaatsen. Elk materiaal heeft zijn eigen charme en uitstraling.

Een deel van onze urnen is op ambachtelijke wijze door een kunstenaar vervaardigd. Deze urnen hebben een bijzonder fraaie uitstraling.

buiten urnen urnenzuilen

Foto inspiratiewinkel – buiten urnen natuursteen

Welke vormgeving spreekt u aan

Naast de traditionele vormen ziet u decoratieve urnen die niet herkenbaar zijn als urn, bijvoorbeeld, de vorm van dieren, Boeddha of een kunstwerk. Het is verstandig om vooraf goed na te denken waar uw voorkeur naar uitgaat, de aanschaf van een urn is er een voor jaren.

Onderhoud

Hoewel de urnen in deze buiten urnen collecties goed tegen de weersinvloeden bestand zijn en nagenoeg onderhoudsvrij zijn, is voor het behoud van schoonheid en duurzaamheid toch beter om periodiek de urn schoon te maken.

buiten urnen RVS urnen

Foto inspiratiewinkel – RVS urn voor buiten

Waar kunt u de urnen aanschaffen?

U ziet ons gehele assortiment met urnen in alle stijlen en materialen in onze webshop . Is de urn niet naar wens? U kunt de urn gratis retourneren. De urn wordt dan weer bij u thuis opgehaald.

In onze prettige inspiratiewinkel, met een rustieke en creatieve sfeer, kunt u rustig en ongedwongen rondkijken. Hier krijgt u de beste indruk van de kleur, de uitstraling en het formaat van de urn. Ook kunt u een urn zelf even oppakken, in uw handen nemen, de details bekijken en de urn met andere urnen vergelijken.

buiten urnen

Foto inspiratiewinkel – Urnen voor buiten


Een eigen en persoonlijk ontwerp buiten urn

We maken het ontwerp samen met u en rekenen geen ontwerpkosten. U betaalt alleen voor het materiaal en de tijd van het ambacht en kunt zelf aangeven wat u zou willen besteden, de adviseur houdt daar tijdens het ontwerpen rekening mee. Een eenvoudig ontwerp in natuursteen kan al vanaf 400 euro gerealiseerd worden. Kiest u voor bijzondere materialen zoals glas en RVS dan zal u tussen de 500 en de 800 euro uitkomen. Exclusieve ontwerpen met meerdere materiaalsoorten kunnen boven de 1000 euro uitkomen. De prijs is volledig afhankelijk van uw keuzes.

buiten urnen uniek en persoonlijk ontwerp

Persoonlijk ontwerp buitenurn – We maken het ontwerp geheel vrijblijvend en gratis

buiten urnen persoonlijk ontwerp

Gratis persoonlijk ontwerp

buiten urnen persoonlijk ontwerp

Gratis persoonlijk ontwerp

buiten urnen persoonlijk ontwerp

Gratis persoonlijk ontwerp

grafmonumenten den hollandsche contact

Al de 6 collecties met buiten urnen in het echt bekijken

Een mooie urn uitzoeken of laten ontwerpen

Tijdens uw bezoek aan onze winkels ziet u alle voorbeelden in het echt. In onze prettige inspiratiewinkels, met een rustieke en creatieve sfeer, kunt u rustig en ongedwongen rondkijken. Hier krijgt u de beste indruk van de kleur, de uitstraling en het formaat van de urn. Ook kunt u een urn zelf even oppakken, in uw handen nemen, de details bekijken en de urn met andere urnen vergelijken.

Wij bieden u ook de mogelijkheid om vanuit uw eigen ontwerp een urn te laten realiseren of om samen met een adviseur een mooi en unieke urn te ontwerpen. We kunnen hierbij uitgaan van een eigen tekening of schets, iets wat u in gedachte heeft of vanuit een voorbeeld.

Heeft u een vraag? Bel of mail gerust” – Charlene Brul, adviseur gedenktekens en urnen


Overzicht van onze inspiratiewinkels