Hart urnen

Ons assortiment met hart urnen bevat urnen in de vorm van een hart en urnen waarbij er een hartje ter decoratie in een urn verwerkt is. De hart urnen zijn een liefdevolle en dierbare herinnering. Binnen het assortiment vindt u urnen die zowel binnen als buiten geplaatst kunnen worden. Naast de hart urnen uit ons assortiment bieden wij u ook de mogelijkheid om een hart urn op maat te laten maken. Onze adviseur maakt samen met u een uniek ontwerp waarbij hij uitgaat van uw wensen, een voorbeeld of een beschrijving. We maken het ontwerp geheel vrijbijvend voor u.

Cortenstaal urn hartvorm Bekijk product
RVS urn hartvorm Bekijk product
vanaf 610,- RVS urn hartvorm
RVS urn Harten Bekijk product
vanaf 1.520,- RVS urn Harten
RVS urn Harten (zwart) Bekijk product

Welke soorten urnen zijn er?

Veel mensen kiezen voor een urn als asbestemming. Urnen zijn in de meest uitlopende vormen en soorten te verkrijgen. Het is belangrijk dat u zich goed van tevoren realiseert wat voor type urn u nodig heeft en wilt. Is de urn voor een volwassene of voor een kind? Komt deze urn binnen of buiten te staan? Wordt de as verdeeld onder meerdere nabestaanden?

Normaal gesproken hebben urnen voor volwassenen een inhoud vanaf 3 of 3,5 liter en groter, maar het is nooit van tevoren met zekerheid te zeggen of een bepaalde maat ruim genoeg is. Dit geldt natuurlijk ook voor kinderurnen die doorgaans kleiner van formaat zijn. Het komt vaak voor dat families de as van hun dierbare onder de nabestaanden willen verdelen. Hiervoor zijn mini-urnen erg geschikt, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een assieraad of een knuffelkei.

Wat kost een urn?

De kosten voor een urn kunnen zeer uiteenlopend zijn. Er zijn vele factoren die invloed hebben op de uiteindelijke prijs van de urn. De prijs is bijvoorbeeld sterk afhankelijk van het materiaal, de afmetingen en de belettering, welke met de hand beschilderd kan worden.

De prijs voor een ‘normaal’ formaat urn varieert van € 65 voor een eenvoudig model urn tot ongeveer € 750 voor een exclusief model urn. Bij het gebruik van zeer exclusieve materialen kan een in opdracht vervaardigde urn een hogere prijs hebben.

Zijn er urnen geschikt voor buiten?

Bij ons kunt u uit veel verschillende materialen en stijlen van urnen kiezen. Dit is natuurlijk vooral een keuze op basis van uw persoonlijke voorkeur, maar het is wel verstandig om van tevoren te bepalen of de urn binnen of buiten komt te staan. Wanneer u twijfelt of een door u gekozen urn geschikt is voor buiten, vraag het dan gerust aan ons. Wij helpen u namelijk graag bij het maken van een goede keuze.

Een bijzondere soort urn is de biologisch afbreekbare urn, oftewel, de ecologische urn. Dit type urn is van een materiaal gemaakt dat biologisch afbreekbaar is. U vindt in onze collectie meerdere ecologische urnen die geschikt zijn voor zowel binnen als buiten.

Kan ik een urn zelf vullen?

Er is bijna altijd de mogelijkheid om een urn zelf te vullen. Mocht dit niet het geval zijn dan kan Den Hollandsche u helpen bij het vullen of verwerken van de as in de urn. Lees meer over het verwerken van as.

Meer informatie

Heeft u vragen over ons assortiment, een specifieke urn of onze service? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze winkels. U vindt hier de contactgegevens en de adressen van onze inspiratiewinkels.