Urn in een urnenmuur

urnenmuren en columbariums

Veel begraafplaatsen beschikken over een zogenaamde ‘urnenmuur’. De urnenmuur bestaat uit een wand of grote zuil, waarin nissen zijn uitgespaard. In iedere nis kan een urn worden geplaatst. Men zegt ook dat de urn dan in een columbarium staat. Meestal wordt de nis vervolgens afgedekt met een gedenkplaat. Op de gedenkplaat is de tekst aangebracht.

urnenmuur columbarium
urnenmuur columbarium
urnenmuur columbarium

Nis met gedenkplaat – exacte maatvoering

De gedenkplaat moet voldoen aan een zeer exacte maatvoering, om precies in de nis te passen. U kunt de maat opvragen bij de beheerder, of deze zelf nameten. Wij kunnen ook de maat voor u inmeten. Soms levert de begraafplaats zelf de gedenkplaat, die u vervolgens naar uw wens laat beletteren.

Gedenkplaat met een persoonlijke uitstraling – uniek ontwerp

Op de gedenkplaat worden bijna altijd de naam van de overledene, de geboorte- en de overlijdensdatum vermeld. U kunt verder een aanvullende tekst aan laten brengen. Deze tekst geeft uitdrukking aan uw gevoelens en is zeer persoonlijk. Ook een gezandstraalde afbeelding of decoratie voegt een eigen accent toe aan de gedenkplaat. Op die manier ontstaat bij een urn in columbarium een eigen gedenkplek, waar u zich prettig bij voelt.

De belettering van de gedenkplaat – extra aandacht i.v.m. de ruimte

De tekst op een gedenkplaat kan op dezelfde wijze worden aangebracht als de tekst op een grafmonument of urnenmonument. De indeling van de tekst vraagt wel extra aandacht, omdat er wat minder ruimte beschikbaar is op een plaat voor een urnenmuur. Onze adviseurs helpen u hier graag bij. In de manier van beletteren en decoreren zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunnen letters, tekens en symbolen zowel in als op de grafsteen of het grafmonument worden aangebracht.

Accessoires – bijvoorbeeld een vaas of lantaarn

Iedere begraafplaats heeft zijn eigen regels voor een urn in columbarium. Vaak is er wel enige ruimte om persoonlijke accenten toe te voegen. U kunt daarbij denken aan een bronzen bloem, een vaas, of een lantaarn. Deze kunnen ‘hangend’ aan de gedenkplaat worden bevestigd. U heeft dan altijd een plaats voor bloemen, of gelegenheid om een lichtje te laten branden.

Porseleinen foto’s – goed toe te passen

Een porseleinen foto geeft verrassend mooie resultaten, en kan in vele formaten worden gemaakt. Een foto vraagt niet veel ruimte, en is daarom ook voor een urn in columbarium zeer goed toe te passen.