Crematorium in Alphen aan den Rijn

Bent u op zoek naar een crematorium in de buurt van Alphen aan den Rijn? Alphen aan den Rijn heeft meer dan 1 crematoria. Den Hollandsche heeft voor u een overzicht gemaakt van alle crematoria die u in deze gemeente kunt vinden. Hier vindt u informatie over de verschillende uitvaartcentra van o.a. Dela en Monuta.

Urnen

Crematorium in Alphen aan den Rijn, alles wat u moet weten

Wanneer iemand een geliefde verliest komt er een hoop op de nabestaande(n) af. Het is vaak daarom moeilijk om de draad weer op te pakken en door te gaan met het normale leven. Of het nu om een familielid, vriend of een partner gaat, je wil zo goed mogelijk voorbereid zijn op dit moment dat ooit komen gaat. Toch zijn veel mensen er niet dagelijks mee bezig en denken pas na over uitvaartwensen als ze daadwerkelijk iemand verliezen. Als u er vantevoren samen over nadenkt voorkomt dit situaties waarin de laatste wensen van de overledene niet geheel duidelijk zijn.

Daarom leggen mensen vaak hun keuzes vantevoren vast. Deze wensen kunnen b.v. worden vastgelegd bij een uitvaartonderneming. Zo weten nabestaanden hoe het laatste afscheid eruit ziet. Als er besloten is dat iemand gecremeerd wil worden dan is het verstandig om dit te laten weten. Daarna komt het aan op het regelen van een aantal zaken zoals het kiezen van een geschikt crematorium in Alphen aan den Rijn.

Urn kopen in Alphen aan den Rijn?

Wilt u een urn kopen? Den Hollandsche Gedenktekens heeft een groot aanbod urnen & assieraden in diverse materialen en uitvoeringen. Wij helpen u graag bij het vinden van een bijzondere urn en staan u graag te woord bij de keuze die u kunt maken bij de online aankoop van een tastbare herinnering.

Bronzen urnen in Alphen aan den Rijn
Brons
Glazen urnen in Alphen aan den Rijn
Glas
Houten urnen in Alphen aan den Rijn
Hout
Keramische urnen in Alphen aan den Rijn
Keramiek
Messing urnen in Alphen aan den Rijn
Messing
Natuurstenen urnen in Alphen aan den Rijn
Natuursteen
Porseleinen urnen in Alphen aan den Rijn
Porselein
RVS urnen in Alphen aan den Rijn
RVS

Crematoria in Alphen aan den Rijn

Dit is een een overzicht van alle crematoria in de gemeente Alphen aan den Rijn. Bij elke crematorium vind u informatie over het adres, telefoonnummer en de website.

Alphen aan den Rijn heeft 1 crematorium

Veelgestelde vragen over een crematorium in Alphen aan den Rijn

Wanneer kun je as ophalen in het crematorium?

In de Nederlandse wet op lijkbezorging is vastgelegd dat de as van een overledene dertig dagen bewaard moet worden in het crematorium. Dit heeft een aantal redenen. Ten eerste geeft het de nabestaande genoeg tijd om na te denken over de bestemming van de as. Veel mensen hebben hier nog niet echt over nagedacht. De meest gangbare keuze is dat de as wordt bewaard in een urn of een assieraad. Ook kiezen veel mensen ervoor om de as uit te strooien.

Kun je bij een crematorium in Alphen aan den Rijn ook een urn kopen?

Als de as wordt afgehaald in het crematorium krijgt u vaak de gelegenheid om in de showroom te orienteren op de aankoop van een urn of assieraad. De meeste crematoria hebben een beperkte collectie in de showroom maar hebben diverse aanbieders van gedenkproducten waar u een keuze uit kunt maken. Heeft u specifieke vragen dan kan een adviseur in het crematorium in Alphen aan den Rijn u helpen met het beantwoorden van vragen. Als u een urn of assieraad in het crematorium aanschaft zorgen zij vaak ook voor het vullen van de urn.

Kan ik de as ook in, of bij, het crematorium bewaren?

Als de as niet wordt uitgestrooid of wordt bewaard in een urn zijn er nog veel andere mogelijkheden. In of bij het crematorium zijn meestal mogelijkheden om de as bijvoorbeeld te bewaren in een columbarium (urnenmuur) of op de nabijgelegen begraafplaats in een urnmonument. Een urnmonument is een klein grafmonument waarbij de urn in een askelder in de grond wordt bewaard.

grafstenen Alphen aan den Rijn

Crematorium Alphen aan den Rijn

Verlengde Aarkade 22
2406 LB Alphen aan den Rijn
0172 42 50 96

Informate crematorium in Alphen aan den Rijn is incompleet of klopt niet?

De op deze pagina vermelde informatie kan mogelijk verouderd zijn. Bent u van mening dat informatie over een crematorium in Alphen aan den Rijn niet correct of incompleet is dan kunt u dit melden via info@denhollandsche.nl