Urn van messing

Messing of geelkoper is een metaallegering van koper en zink. Het is een zeer duurzame metaalsoort, die van zichzelf een goudgele kleur heeft. In messing kunnen fraaie decoraties in reliëf worden aangebracht. Wanneer deze met lak worden ingeschilderd, ontstaat een bijzonder stijlvolle urn. Een urn van messing wordt zorgvuldig met de hand bewerkt en beschilderd. Door de variatie in kleur en model, kunnen messing urnen zowel een klassieke als een eigentijdse uitstraling krijgen.

Messing urnen, een diversiteit aan uitvoeringen en kleuren

Messing is misschien wel het meest gebruikte materiaal voor een urn. Dit heeft met name te maken met de duurzaamheid van het materiaal, de mogelijkheden en het kunnen aanbrengen van graveringen aan de buitenkant. Messing urnen hebben vaak de vorm van een vaas met aan de bovenkant aan sluiting, waardoor vaak wordt gekozen voor een messing urn. In onze collectie messing urnen vind u een breed aanbod van urnen die vaak ook in een kleinere variant, een mini urn, zijn uitgevoerd.

Een messing urn zelf vullen?

De as kunt u zeer eenvoudig in de urn doen omdat het deksel meestal een schroefdraad heeft. Indien gewenst kan de as in een aszak worden gedaan maar dit is niet noodzakelijk. Maar mocht het nog nodig zijn om de as bijvoorbeeld in een andere urn over te hevelen dan hoeft u alleen de aszak eruit te halen. De deksel kan worden vastgelijmd voor een luchtdichte afsluiting.

Messing urnen: binnen of buiten plaatsen?

Omdat messing urnen vaak een laklaag hebben raden wij aan om messing urnen niet buiten te plaatsen omdat de lak anders kan loslaten.