Crematorium in Leusden

Bent u op zoek naar een crematorium in de buurt van Leusden? Leusden heeft meer dan 1 crematoria. Den Hollandsche heeft voor u een overzicht gemaakt van alle crematoria die u in deze gemeente kunt vinden. Hier vindt u informatie over de verschillende uitvaartcentra van o.a. Dela en Monuta.

Urnen

Crematorium in Leusden, alles wat u moet weten

Wanneer iemand een geliefde verliest komt er een hoop op de nabestaande(n) af. Het is vaak daarom moeilijk om de draad weer op te pakken en door te gaan met het normale leven. Of het nu om een familielid, vriend of een partner gaat, je wil zo goed mogelijk voorbereid zijn op dit moment dat ooit komen gaat. Toch zijn veel mensen er niet dagelijks mee bezig en denken pas na over uitvaartwensen als ze daadwerkelijk iemand verliezen. Als u er vantevoren samen over nadenkt voorkomt dit situaties waarin de laatste wensen van de overledene niet geheel duidelijk zijn.

Daarom leggen mensen vaak hun keuzes vantevoren vast. Deze wensen kunnen b.v. worden vastgelegd bij een uitvaartonderneming. Zo weten nabestaanden hoe het laatste afscheid eruit ziet. Als er besloten is dat iemand gecremeerd wil worden dan is het verstandig om dit te laten weten. Daarna komt het aan op het regelen van een aantal zaken zoals het kiezen van een geschikt crematorium in Leusden.

Urn kopen in Leusden?

Wilt u een urn kopen? Den Hollandsche Gedenktekens heeft een groot aanbod urnen & assieraden in diverse materialen en uitvoeringen. Wij helpen u graag bij het vinden van een bijzondere urn en staan u graag te woord bij de keuze die u kunt maken bij de online aankoop van een tastbare herinnering.

Bronzen urnen in Leusden
Brons
Glazen urnen in Leusden
Glas
Houten urnen in Leusden
Hout
Keramische urnen in Leusden
Keramiek
Messing urnen in Leusden
Messing
Natuurstenen urnen in Leusden
Natuursteen
Porseleinen urnen in Leusden
Porselein
RVS urnen in Leusden
RVS

Crematoria in Leusden

Dit is een een overzicht van alle crematoria in de gemeente Leusden. Bij elke crematorium vind u informatie over het adres, telefoonnummer en de website.

Leusden heeft 1 crematorium

Veelgestelde vragen over een crematorium in Leusden

Wanneer kun je as ophalen in het crematorium?

In de Nederlandse wet op lijkbezorging is vastgelegd dat de as van een overledene dertig dagen bewaard moet worden in het crematorium. Dit heeft een aantal redenen. Ten eerste geeft het de nabestaande genoeg tijd om na te denken over de bestemming van de as. Veel mensen hebben hier nog niet echt over nagedacht. De meest gangbare keuze is dat de as wordt bewaard in een urn of een assieraad. Ook kiezen veel mensen ervoor om de as uit te strooien.

Kun je bij een crematorium in Leusden ook een urn kopen?

Als de as wordt afgehaald in het crematorium krijgt u vaak de gelegenheid om in de showroom te orienteren op de aankoop van een urn of assieraad. De meeste crematoria hebben een beperkte collectie in de showroom maar hebben diverse aanbieders van gedenkproducten waar u een keuze uit kunt maken. Heeft u specifieke vragen dan kan een adviseur in het crematorium in Leusden u helpen met het beantwoorden van vragen. Als u een urn of assieraad in het crematorium aanschaft zorgen zij vaak ook voor het vullen van de urn.

Kan ik de as ook in, of bij, het crematorium bewaren?

Als de as niet wordt uitgestrooid of wordt bewaard in een urn zijn er nog veel andere mogelijkheden. In of bij het crematorium zijn meestal mogelijkheden om de as bijvoorbeeld te bewaren in een columbarium (urnenmuur) of op de nabijgelegen begraafplaats in een urnmonument. Een urnmonument is een klein grafmonument waarbij de urn in een askelder in de grond wordt bewaard.

grafstenen Leusden

Crematorium Rusthof - geen begraafplaats Leusden

Dodeweg 31
3832RE Leusden
033-4613603

Informate crematorium in Leusden is incompleet of klopt niet?

De op deze pagina vermelde informatie kan mogelijk verouderd zijn. Bent u van mening dat informatie over een crematorium in Leusden niet correct of incompleet is dan kunt u dit melden via info@denhollandsche.nl