Crematie van uw hond – een waardig afscheid

informatie over na het overlijden van uw hond

Het overlijden van een hond is vaak een ingrijpende gebeurtenis. Het komt vaak voor dat u zelf een besluit moet nemen dat het tijd is en niet meer gaat. Als het moment daar is dan gaat u met uw hond naar de dierenarts of laat deze langskomen. Direct nadat uw hond is overleden moeten er beslissingen genomen worden wat er verder moet gebeuren. Naast de crematie van uw hond zijn er meerdere mogelijkheden.

Keuzes maken

U kunt ervoor kiezen om uw hond achter te laten bij de dierenarts of deze door hem op te laten halen voor destructie. Het komt steeds vaker voor dat mensen hun hond liever laten cremeren of, indien mogelijk, laten begraven. De meerderheid van de mensen kiest voor het crematie van hun hond.

Wat is het verschil tussen destructie en cremeren?

Wanneer u niet heeft aangegeven wat er met uw overleden hond moet gebeuren of dit zelf heeft aangegeven dan gaat uw hond naar de destructor. In dat geval wordt uw hond samen met andere dieren, ook vee, bij elkaar gedaan, gebroken, gekookt en gedroogd. Na nog wat processen wordt de ontstane restmassa gebruikt voor industriële doeleinden of als brandstof. Zonder verder op de details in te gaan zult u begrijpen dat destructie een massaal gebeuren is met weinig gevoel.

Bij crematie gaat uw hond in zijn geheel, met respect voor de hond, de oven in en wordt verbrand. De manier van omgang met uw overleden hond en het feit dat deze niet wordt hergebruikt is een groot verschil tussen destructie en cremeren. Het feit dat u met de as een plechtigheid kunt uitvoeren door deze te verstrooien, of kunt kiezen voor een tastbare en blijvende herinnering in de vorm van een urn, maakt dit verschil nog groter.

crematie hond urnen webshop
crematie hond urnen webshop
crematie hond urnen webshop
crematie hond urnen webshop
Zoek een dierencrematorium bij u in de buurt die aansluit bij uw wensen

Net als bij de uitvaart van mensen kan er ook voor uw overleden hond een uitvaartplechtigheid worden verzorgd. De plechtigheid en mogelijkheden zijn per dierencrematorium verschillend. We raden u aan om voor de crematie van uw hond een crematorium bij u in de buurt te zoeken die aansluit bij uw wensen. Wat zeker van belang is of uw hond individueel of tegelijkertijd samen met andere huisdieren wordt gecremeerd. In dit laatste geval kunt u de as uiteraard niet meenemen en wordt de as uitgestrooid over een eigen strooiweide van het dierencrematorium.

Honden urnen – asbestemmingen voor uw hond

Indien u er voor heeft ervoor gekozen om uw hond individueel, dus niet tegelijkertijd samen met andere honden, te laten cremeren, dan krijgt u na het cremeren een strooikoker met as of een urn met as mee. In het geval van een urn is de as gevuld in een door u persoonlijk uitgezochte urn. Heeft u gekozen voor een strooikoker dan is het goed om te beseffen dat verstrooiing een definitieve keuze is die niet meer ongedaan gemaakt kan worden.

Een urn voor uw hond uitzoeken

Onze collectie met honden urnen bestaat uit een assortiment van urnen die binnen of buiten geplaatst kunnen worden. Doordat de hondenurnen in veel verschillende kleuren en stijlen geleverd kunnen worden bieden wij u de mogelijkheid om een passende urn uit te zoeken die zowel goed bij uw hond past als in de omgeving waarin deze geplaatst gaat worden.

Een aandenken aan de hond voor meerdere baasjes en vrouwtjes
U kunt ook kiezen voor mini urnen. Een mini urn is een kleine urn waarin een kleine hoeveelheid as kan worden bewaard. Door toepassing van één of meer mini urnen kan de as worden bewaard door meerdere baasjes en vrouwtjes. Vaak wordt dit als prettig ervaren, omdat zo iedereen thuis een eigen gedenkplek kan creëren. Ook wanneer u de as wilt verstrooien en daarnaast een klein deel wilt bewaren, kunt u gebruik maken van een mini urn.

crematie hond urnen webshop
crematie hond urnen webshop
crematie hond urnen webshop

Hoge klanttevredenheid

Den Hollandsche doet er alles aan om uw bestelling tijdig, goed verpakt en discreet bij u te laten bezorgen. Families die bij ons een urn of assieraad hebben besteld beoordelen ons gemiddeld met een 9,5 op Kiyoh.