Cremeren van uw kat – een waardig afscheid

informatie over na het overlijden van uw kat

Uw kat is overleden of u moet op korte termijn hierover een besluit nemen. Het is een zware periode en er moeten een aantal moeilijke beslissingen genomen worden, onder andere wat u gaat doen met het lichaampje van uw overleden kat. Er zijn een aantal opties en het cremeren van uw kat is een van de opties.

Individueel cremeren of samen met andere dieren tegelijkertijd

Bij cremeren heeft u de keuze om uw kat persoonlijk en alleen te laten cremeren of om dit tegelijkertijd te laten doen met andere dieren. Indien u voor een individuele crematie van uw kat heeft gekozen dan kunt u de urn met as, kort na de crematie, ophalen bij het dierencrematorium. Heeft u voor een groepscrematie gekozen dan is de as vermengd met de as van andere dieren en kunt u deze niet meenemen. Het crematorium zal de as in dit geval uitstrooien over een strooiweide naast of in de buurt van het crematorium.

kat cremeren katten urnen
kat cremeren katten urnen
kat cremeren katten urnen
kat cremeren katten urnen

Veel dierencrematoria staan open voor persoonlijke wensen

Er kan voor het cremeren een liefdevol afscheidsmoment voor uw kat worden gehouden. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het vertellen van een persoonlijke verhaal, toepasselijke muziek en het plaatsen van een of meerdere foto’s. U kunt uw persoonlijke wensen voor het cremeren van uw katje en de plechtigheid bespreken met het dierencrematorium bij u in de buurt. Nadat uw kat gecremeerd is, kunt u de urn die u heeft aangeleverd al vrij snel ophalen.

Een urn voor uw kat uitzoeken

Onze collectie met katten urnen bestaat uit een assortiment van urnen die binnen of buiten geplaatst kunnen worden. Doordat de kattenurnen in veel verschillende kleuren en stijlen geleverd kunnen worden bieden wij u de mogelijkheid om een passende urn uit te zoeken die zowel goed bij uw kat past als in de omgeving waarin deze geplaatst gaat worden.

Een aandenken aan uw kat voor meerdere personen

U kunt ook kiezen voor mini urnen. Een mini urn is een kleine urn waarin een kleine hoeveelheid as kan worden bewaard. Door toepassing van één of meer mini urnen kan de as worden bewaard door meerdere personen die deel uitmaken of uitmaakten van het huishouden waarin het katje leefde. Vaak wordt dit als prettig ervaren, omdat zo iedereen thuis een eigen gedenkplek kan creëren. Ook wanneer u de as wilt verstrooien en daarnaast een klein deel wilt bewaren, kunt u gebruik maken van een mini urn.

kat crematie
dieren urnen
katten urnen