Urnen voor binnen – 7 collecties uit onze inspiratiewinkels

Fraaie urnen voor in huis, van traditioneel tot exclusieve en kunstenaars urnen

Alle urnen die geschikt zijn om buiten te plaatsen kunt u uiteraard ook binnen plaatsen. Bekijk de collectie buiten urnen (ook binnen te plaatsen).

1. Traditionele urnen

Onze collectie met traditionele vormgegeven urnen bestaat uit urnen die duidelijk als urn herkenbaar zijn. Ze zijn klassiek vormgegeven en veelal uitgevoerd in conventionele kleuren.

De collectie bestaat uit:

  • Urnen in een vaas model
  • Urnen met print van bomen, bloemen en dieren
  • Porseleinen urnen
urnen tradioneel bronzen urn

Foto inspiratiewinkel – traditionele urnen

Oriënteren en ideeën opdoen

Als u rondloopt in onze inspiratietiewinkels ziet u alle modellen in het echt. Vooral als u nog niet helemaal precies weet welke urn u wilt aanschaffen is dit de beste manier om u te oriënteren en ideeën op te doen.

U krijgt een goed idee van het formaat, kunt de urnen oppakken en naast elkaar vergelijken.

urnen binen

Foto inspiratiewinkel – urnen voor binnen

urnen binnen

Foto inspiratiewinkel – urnen voor binnen

urnen binnen

Foto inspiratiewinkel – urnen voor binnen

urnen binnen

Foto inspiratiewinkel – urnen voor binnen

Formaat van de urnen

Ons assortiment bestaat uit 3 uitvoeringen urnen.
Standaard urnen – urnen voor het volledige as van een persoon.
Mini uren – wilt u een klein gedeelte van het as bewaren dan kunt u gebruik maken van mini urnen, het as kan zo over een of meer familieleden verdeeld worden.
Duo urnen – deze urnen zijn geschikt voor het as van twee personen.

urnen binnen traditionele vorm

Foto inspiratiewinkel – urnen voor binnen

2. Glazen urnen

Steeds vaker wordt gekozen voor een urn van kristalglas. Een groot deel van onze glazen urnen is vervaardigd van een hoge kwaliteit Bohemia Crystal, een glassoort dat wordt gemaakt in Tsjechië.

Een glazen urn kan in bijna iedere vorm en kleur worden vervaardigd. Omdat de glazen urnen handgeblazen en met de hand gedecoreerd worden, is iedere urn een uniek kunstwerk.

glazen urnen voor binnen

Foto inspiratiewinkel – glazen urnen voor binnen

Informatie over glazen urnen

Binnen of buiten? U kunt een glazen urn het beste binnenshuis een plek geven. Glas is duurzaam, maar wel breekbaar. Bovendien hebben veel glazen urnen kleine opstaande randjes waarin vocht kan blijven staan. Wanneer dit vocht bevriest, kan de urn barsten.
Een glazen urn past in ieder interieur Urnen van glas zijn verkrijgbaar in vele kleurstellingen, ontwerpen, vormen en kunnen voorzien zijn van uiteenlopende decoraties. Door de veelzijdigheid in kleur en vorm zijn glazen urnen stijlvol in vrijwel ieder interieur, of u nu houdt van klassiek, van natuurlijk of modern.
Onderhoud van glazen urnen Een urn van glas vergt vrijwel geen onderhoud. Wanneer u de urn af en toe voorzichtig afneemt met een zachte doek, is dat voldoende.

glazen urnen voor binnen

Foto inspiratiewinkel – glazen urnen voor binnen

Urn met glas en lood

Fraaie en bijzondere urn waarbij glas gecombineerd is met lood. Het lood geeft de urn een prachtige authentieke uitstraling. Door de unieke eigenschappen van lood wordt dit metaal door onze kunstenaar veel toegepast in speciale ontwerpen voor grafmonumenten.

Door creatief te zijn, maken we bijzondere urnen, waarbij we alle mogelijke materialen en technieken toepassen en combineren. Heeft u zelf ideeën of iets in gedachte? Wij maken geheel vrijblijvend samen met u een ontwerp en geven u advies over alle mogelijkheden die er zijn.

glazen urnen voor binnen

Foto inspiratiewinkel – glazen urnen voor binnen

3. Kunstenaars en exclusieve urnen

Een deel van onze urnen is op ambachtelijke wijze door een kunstenaar vervaardigd. Deze urnen hebben een bijzonder fraaie uitstraling. De urnen in deze collectie zijn voornamelijk vervaardigd van brons, keramiek en rvs. Deze zijn op handmatige wijze gemaakt en daardoor volstrekt uniek.

De prijs van een exclusieve kunstenaars urn hangt af van de hoeveelheid ambachtelijke werk en de hoeveelheid toegepaste materialen die gebruikt zijn om de urn te maken.

urnen binnen natuurlijke urn

Foto inspiratiewinkel – exclusieve kunstenaars urnen binnen

Handmatig gemaakt van keramiek

Deze fraaie vierkante urnen worden handmatig vervaardigd. De urnen zijn daardoor allen uniek met een eigen vorm en karakter.

Met keramiek zijn zeer veel designs, kleuren en afwerkingen mogelijk. Keramiek wordt gebakken in de oven, waardoor de uitstraling en de kleurtint per product iets kan verschillen.

urnen binnen natuurlijke urn bronzen beeldje man vrouw

Foto inspiratiewinkel – kunstenaars urn voor binnen

urnen binnen natuurlijk urn stenen urnen

Foto inspiratiewinkel – exclusieve en kunstenaars urnen

urnen binnen kunstenaars urn voorbeeld 1

Foto inspiratiewinkel – exclusieve en kunstenaars urnen

urnen binnen kunstenaars urn voorbeelden

Foto inspiratiewinkel – exclusieve en kunstenaars urnen

4. Urnen in het teken van de liefde

Extra persoonlijk wordt de urn door een hartje, handen of mensen als afbeelding of vorm toe te voegen op een urn. De urnen zijn er verschillende materialen, allen met een unieke en eigen uitstraling.

U kunt de meeste urnen laten voorzien van een eigen en persoonlijke inscriptie.

  • Hartvorm afbeelding of vormgeving
  • Handen met symboliek
  • Mensen omhelzing of andere symboliek
natuurlijke urn riviersteen groot

Foto inspiratiewinkel – urnen liefde RVS hartje

5. Natuurlijke urnen voor binnen

Hoewel natuurlijke urnen vaak buiten worden toegepast kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om deze binnen te plaatsen. U kunt de kei of ruwe steen plaatsen in een mooi natuurlijk hoekje in huis of bijvoorbeeld de serre.

Bezoek de pagina natuurlijke urnen voor meer voorbeelden van een ruwe steen of kei als urn.

natuurlijke urnen voor binnen

Foto inspiratiewinkel – natuurlijke urnen voor binnen en buiten

6. RVS urnen

Wij hebben een uitgebreide collectie RVS-urnen. De urnen uit deze collectie zijn zorgvuldig geselecteerd op duurzaamheid en schoonheid. De RVS-urnen hebben veelal een moderne vormgeving en zijn zeer duurzaam.

In het RVS kunnen wij voor u de naam, data en en persoonlijke stukje tekst etsen.

RVS urnen

Foto inspiratiewinkel – RVS urnen

Waar kunt u de urnen aanschaffen?

U ziet ons gehele assortiment met urnen in alle stijlen en materialen in onze webshop. Is de urn niet naar wens? U kunt de urn gratis retourneren. De urn wordt dan weer bij u thuis opgehaald.

In onze prettige inspiratiewinkel, met een rustieke en creatieve sfeer, kunt u rustig en ongedwongen rondkijken. Hier krijgt u de beste indruk van de kleur, de uitstraling en het formaat van de urn. Ook kunt u een urn zelf even oppakken, in uw handen nemen, de details bekijken en de urn met andere urnen vergelijken.

RVS urnen

Foto inspiratiewinkel – RVS urnen

7. Houten urnen

Houten urnen hebben een warme, natuurlijke uitstraling. De houten urnen zijn in twee groepen op te splitsen: de moderne urnen van fineerhout met een strakke vormgeving en de urnen die uit hout zijn gesneden door onze kunstenaars. Deze laatste groep bestaat uit veel klassiek gevormde houten urnen met veel ronde vormen of afgeronde hoeken.

urnen binnen hout

Foto inspiratiewinkel – houten urnen kunstenaars collectie

houten urnen voor binnen

Foto inspiratiewinkel – houten urnen

houten urnen voor binnen

Foto inspiratiewinkel – houten urnen

houten urnen voor binnen

Foto inspiratiewinkel – houten urnen


Een eigen en persoonlijk ontwerp urn

We maken het ontwerp samen met u en rekenen geen ontwerpkosten. U betaalt alleen voor het materiaal en de tijd van het ambacht. U kunt zelf aangeven wat u zou willen besteden, de adviseur houdt daar tijdens het ontwerpen rekening mee. Een eenvoudig ontwerp in natuursteen kan al vanaf 400 euro gerealiseerd worden. Kiest u voor bijzondere materialen zoals glas en RVS dan zult u tussen de 500 en de 800 euro uitkomen. Exclusieve ontwerpen met meerdere materiaalsoorten kunnen boven de 1000 euro uitkomen. De prijs is volledig afhankelijk van uw keuzes.

binnen urnen uniek en persoonlijk ontwerp

Persoonlijk ontwerp buitenurn – We maken het ontwerp geheel vrijblijvend en gratis

binnen urnen persoonlijk ontwerp

Gratis persoonlijk ontwerp

binnen urnen persoonlijk ontwerp

Gratis persoonlijk ontwerp

binnen urnen persoonlijk ontwerp

Gratis persoonlijk ontwerp

grafmonumenten den hollandsche contact

Al de 7 collecties met urnen voor binnen in het echt bekijken

Een mooie urn uitzoeken of laten ontwerpen

Tijdens uw bezoek aan onze winkels ziet u alle voorbeelden in het echt. In onze prettige inspiratiewinkels, met een rustieke en creatieve sfeer, kunt u rustig en ongedwongen rondkijken. Hier krijgt u de beste indruk van de kleur, de uitstraling en het formaat van de urn. Ook kunt u een urn zelf even oppakken, in uw handen nemen, de details bekijken en de urn met andere urnen vergelijken.

Ook bieden wij u de mogelijkheid om vanuit uw eigen ontwerp een urn te laten realiseren of om samen met een adviseur een mooi en unieke urn te ontwerpen. We kunnen hierbij uitgaan van een eigen tekening of schets, iets wat u in gedachte heeft of vanuit een voorbeeld.

Heeft u een vraag? Bel of mail me dan gerust.” – Charlene Brul, adviseur gedenktekens en urnen


Overzicht van onze inspiratiewinkels