Hartvormige mini urnen

Deze collectie bestaat enkel uit mini urnen waarbij de symboliek van een hart centraal staat. De schoonheid van een hartvormige urn symboliseert de liefdevolle herinneringen van uw dierbare. De kleine urnen zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit materialen zoals messing, keramiek en glas.

mini urnen hartvormig of met hartje
RVS urn hartvorm Bekijk product
vanaf 610,- RVS urn hartvorm
Cortenstaal urn hartvorm Bekijk product
RVS urn Harten Bekijk product
vanaf 1.520,- RVS urn Harten
RVS urn Harten (zwart) Bekijk product

Wat is een mini urn?

Een mini urn is een kleine urn die wordt gebruikt om een kleine hoeveelheid as van een dierbare in te bewaren. Mini urnen worden vaak gebruikt om een klein deel van de as te verdelen onder meerdere familieleden of om te gebruiken als reisurn. Ondanks hun kleine formaat kunnen mini urnen toch heel decoratief zijn en worden vaak in een kamer tentoongesteld.

Wat kost een mini urn?

Een mini urn of kleine urn kost tussen de 50 en 500 euro. Er zijn een aantal factoren die invloed op de uiteindelijke prijs hebben van een mini urn. Als u kiest voor een kleine urn met exclusieve materialen kan de prijs oplopen tot 500 euro.Hier leest u meer over de factoren die van invloed zijn op de prijs van een (mini) urn .

Hoe groot zijn mini urnen?

Een normale urn heeft een inhoudsgrootte van 3 tot 4 liter. Vaak is een urn van deze inhoudsgrootte een goede oplossing als de nabestaanden al het overgebleven as in één urn willen bewaren. Daarentegen kiezen nabestaanden steeds vaker om het as te verdelen tussen meerdere personen of om een gedeelte uit te strooien. Daarvoor is een mini urn met een inhoudsgrootte van 0.05 tot 1.4 liter een geschikte keuze. De lengte van een mini urn is tussen de 6 en 20 centimeter afhankelijk van het model.

Zijn kleine urnen geschikt voor buiten?

Over het algemeen worden mini urnen in een thuisomgeving geplaatst omdat de materialen niet weersbestendig zijn. Voordat u een urn aanschaft is het verstandig om van te voren te bepalen of de urn binnen of buiten komt te staan. Weet u niet zeker of een (mini) urn geschikt is voor buiten of binnen, kunt u altijd contact met ons opnemen. De enige mini urnen die geschikt zijn voor buiten zijn de biologisch afbreekbare urnen. Deze kleine mini urn wordt in de grond geplaatst en langzaam afgebroken door het milieu.

Kan ik mini urnen zelf vullen?

Er is bijna altijd de mogelijkheid om een urn zelf te vullen. Mocht dit niet het geval zijn dan kan Den Hollandsche u adviseren bij het vullen of verwerken van de as in de urn. Lees meer over het verwerken van as.

Maatwerk mini urnen

Bent u opzoek naar een (mini) urn die op maat gemaakt wordt? Geheel vrijblijvend kunt u een afspraak maken met een van onze adviseurs. Heeft u een idee of ontwerp in gedachte? Uw ideeën en wensen staan centraal bij het ontwerp. Op basis hiervan wordt samen met de adviseur een kosteloos ontwerp tot stand gebracht.

Bekijk de mogelijkheden

Meer informatie

Heeft u vragen over ons assortiment, een specifieke urn of onze service? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze winkels. U vindt hier de contactgegevens en de adressen van onze inspiratiewinkels.

Contactgegevens en inspiratiewinkels

Hoge klanttevredenheid

Den Hollandsche doet er alles aan om uw bestelling tijdig, goed verpakt en discreet bij u te laten bezorgen. Families die bij ons een urn of assieraad hebben besteld beoordelen ons gemiddeld met een 9,5 op Kiyoh.

Symbolische betekenis

Het hart heeft in veel culturen een symbolische betekenis. Een wereldwijde betekenis van het hart is symbool van de liefde dat sinds de middeleeuwen in zwang is.