Wat zijn de kosten van het cremeren van een hondinformatie over een respectvolle crematie in het crematorium

Er zijn verschillende manieren om op een respectvolle manier afscheid van je hond te nemen. De meest voorkomende manier daarvan is cremeren. In een crematorium die speciaal voor dieren is wordt het lichaam van je hond op een respectvolle manier behandeld en verbrand. Het is bij de meeste crematoria mogelijk om een korte plechtigheid te houden voor uw hond. U kunt uw wensen het beste bespreken met dierencrematoria bij u in de buurt, dan krijgt u direct een idee welk crematoria het beste bij u past.

Het crematorium biedt u 2 verschillende mogelijkheden om u hond te laten cremeren en berekend hiervoor verschillende kosten.

Hieronder staan de gemiddelde kosten vermeld voor het cremeren van een hond rond de 20 a 30 kilo zonder extra diensten van het crematiorium. Er zijn crematoria die de kosten van het cremeren van uw hond baseren op het lichaamsgewicht. U betaal in dat geval dus per kilo gewicht van uw overleden hond.

Kosten groepscrematie gemiddeld: 115 euro

Bij een groepscrematie worden er meerdere huisdieren gezamelijk tegelijkertijd gecremeerd. Omdat de overgebleven as uit meerdere verschillende dieren bestaat kunt u deze niet niet mee krijgen van het crematorium. Het crematorium zal de as uitstrooien op een speciaal hiervoor bestemd veld in de buurt van of naast het crematorium.

Kosten individuele crematie gemiddeld: 170 euro

Een individuele crematie is wat duurder maar stukken persoonlijker, u kunt bij deze dienst het as van uw hond meekrijgen. Bij een individuele crematie wordt uw hond individueel gecremeerd, dus zonder andere dieren. U kunt de as van uw hond meekrijgen in een strooikoker of in een door u zelf uitgezocht urn. Heeft u gekozen voor een strooikoker dan is het goed om te beseffen dat verstrooiing een definitieve keuze is die niet meer ongedaan gemaakt kan worden.

Een mooie en passende urn uitzoeken

Indien u gekozen heeft voor een urn dan bieden wij u de mogelijkheid om een mooie en passende urn uit te zoeken die zowel goed bij uw hond past als in de omgeving waarin deze geplaatst gaat worden. Als u de as wilt wilt verdelen over meerdere familieleden dan kunt u het beste kiezen voor mini urnen. Een mini urn is een kleine urn waarin een kleine hoeveelheid as kan worden bewaard. Door toepassing van één of meer mini urnen kan de as worden bewaard door meerdere baasjes en vrouwtjes. Vaak wordt dit als prettig ervaren, omdat zo iedereen thuis een eigen gedenkplek kan creëren. Ook wanneer u de as wilt verstrooien en daarnaast een klein deel wilt bewaren, kunt u gebruik maken van een mini urn.

hond cremeren kosten urnen webshop
hond cremeren kosten urnen webshop
kosten cremeren hond urnen
crematie hond urnen webschop

Extra service van dierencrematoria

De meeste crematoria bieden naast het cremeren van uw hond ook andere diensten aan. De diensten en kosten verschillen per crematorium. Zo is het bij sommige crematioria mogelijk om in de avonduren of in het weekend de crematie te laten uitvoeren tegen een extra kostprijs. Andere extra diensten die vaak aangeboden worden zijn: het ophalen van uw hond, opbaring van de hond, een plechtigheid en een koffietafel.


Verschillende manieren voor het verwerken van de as van uw hond

Naast een urn kan de as ook op vele andere manieren worden verwerkt, bijvoorbeeld in een: asbeeld, assieraad, of bijvoorbeeld in een zuil of ander monument voor bij u in de tuin. Indien gewenst is het mogelijk om de as te verdelen over de verschillende opties die er zijn.