Ashanger

Wilt u uw dierbare altijd bij u dragen in de vorm van een ashanger? We hebben een grote collectie ashangers is ons assortiment, bestaande uit allerlei stijlen en materialen. In ons assortiment vindt u onder meer ingetogen ashangers waaraan u bijna niet kunt zien dat er as in is verwerkt, maar we bieden ook meer uitgesproken ashangers met Zirkonia steentjes of knuffelsteentjes die als hanger gebruikt kunnen worden.


Er zijn geen resultaten gevonden die aan uw zoekcriteria voldoen
Pas uw selectie aan of klik hier om uw selecties te wissen

Wat is een ashanger?

Een ashanger is een sieraad dat u aan een collier (halsketting) kan bevestigen en om uw nek kunt dragen. Ashangers zijn er in verschillende soorten uitvoeringen, materialen en symbolieken. Hierbij kunt u denken aan ashangers van zilver, rvs of (wit)goud, ashangers in de vorm van een vlinder, hartje of een andere stijlvolle vorm. De as, die aanwezig is in de hanger, wordt meestal in een kleine compartiment in de hanger bewaard. Soms wordt de as op de hanger verwerkt door deze met hars te vermengen. In dit geval is de as zichtbaar op de hanger. Soms blijft er na het verdelen van de as in een urn of door uitstrooien een klein beetje as over en wordt ervoor gekozen om deze as te verwerken in een assieraad zoals een ashanger.

Wat kost een ashanger?

De prijs van een ashanger hangt voornamelijk af van het materiaal. De meest betaalbare hangers worden gemaakt van RVS of zilver. Ashangers van goud zijn vaak duurder. Daarnaast is het aantal uren dat een edelsmid ermee bezig is om de hanger te vervaardigen ook bepalend voor de prijs. Het spreekt voor zich dat een handgemaakt sieraad kostbaarder is. Onze collectie met ashangers begint ongeveer bij een aanschafprijs van 180 euro. Daarboven vind u een breed aanbod met ashangers in diverse prijscategorieën. Sommige ashangers worden uitgevoerd in zowel zilver als goud. Hierdoor kunt u kiezen uit hetzelfde sieraad maar dan voor een hogere of lagere prijs.

Hoe vul ik een ashanger?

Wilt u dat de as zichtbaar is in de ashanger? Of wilt u het alleen bij u dragen, zonder dat de as van buitenaf is te zien? U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ashanger met een gesloten compartiment, zodat u het wel bij u draagt, maar verder niet kunt zien. Andere ashangers hebben een klein venstertje, waardoor de as wel zichtbaar is.

Een heel bijzondere methode om de as zichtbaar in een ashangertje te verwerken is door het gebruik van hars. De as vermengen we dan met de hars en brengen we aan op een daarvoor geschikte ashanger. Dit laten we vervolgens uitharden en zo ontstaat een fraaie half transparante ‘steen’ waarin de de as van uw dierbare is verwerkt. U kunt hierbij kiezen uit veel verschillende kleurpigmenten, zodat u de hanger helemaal naar uw wens kunt laten maken.

Behalve hars is er ook een andere manier om as te verwerken in een ashanger tot een heel bijzonder en persoonlijk sieraad. Met de as van uw overleden dierbare is het namelijk ook mogelijk om een diamant te creëren. Dit gaat via een heel specialistisch proces, waarbij in het laboratorium van Algordanza onder zeer hoge druk en temperatuur de as wordt getransformeerd naar een echte diamant. Als officieel vertegenwoordiger van Algordanza in Nederland, kunnen wij u helpen wanneer u meer over de asdiamant wilt weten.

Welke winkels verkopen ashangers?

In onze inspiratiewinkels zijn niet altijd ashangers of andere assieraden aanwezig. Dit heeft te maken met het enorm grote aanbod dat we online aanbieden. In onze webwinkel kunt u de collectie bekijken en op uw gemak een geschikte ashanger uitkiezen. Komt u er niet uit of heeft u vragen? Belt u gerust. Indien er as verwerkt dient te worden in de ashanger door het atelier, nemen wij altijd contact met u op om een klein beetje as op te sturen.

Ashanger van zilver of goud?

In het assortiment vindt u ashangers van zilver, goud en zelfs ashangers gemaakt met keramiek of bestaande uit een edelsteen. De ashangers van goud in ons assortiment hebben doorgaans een wat meer chique uitstraling en klassieke vormen, terwijl de zilveren hangers in veel verschillende vormen verkrijgbaar zijn. Alle gebruikte materialen zijn duurzaam en blijven jarenlang mooi.

Wij helpen u graag

Neem gerust contact met ons op wanneer u meer wilt weten over specifieke ashangers. Wij helpen u graag verder en kunnen u adviseren of begeleiden bij het het maken van uw keuze.

Hoge klanttevredenheid

Den Hollandsche doet er alles aan om uw bestelling tijdig, goed verpakt en discreet bij u te laten bezorgen. Families die bij ons een ashanger hebben besteld beoordelen ons gemiddeld met een 9,5 op Kiyoh.